Autors Tēma: Facebook jaunā politika  (Lasīts 2768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Facebook jaunā politika
« : 2014. gada 28. novembris, 12:58:00 »
Īgņojos. Kas tā par "jauno "Facebook" politiku", kuras dēļ šitādi komunikē jāraksta? Esmu palaidusi garām.

Es, Xxxxx Yyyyyyy, atbildot uz jauno "Facebook" politiku apliecinu, ka visi mani personas dati, ilustrācijas, zīmējumi, raksti, karikatūras, bildes, fotogrāfijas, video u.c. ir manu autortiesību objekti (saskaņā ar Bernes konvenciju). Visu iepriekš minēto autortiesību objektu komerciālai lietošanai katrā konkrētā gadījumā ir nepieciešama mana rakstiska atļauja! "Facebook" tagad ir publisks uzņēmums. Tieši tāpēc iepriekš minētā sociālā tīkla lietotājiem ir ieteicams šo "privāto paziņojumu" izvietot savās lapās. Pretējā gadījumā (ja paziņojums nav publicēts lapā vismaz vienu reizi), jūs automātiski pilnvarojat jebkuru Jūsu privāto datu izmantošanu no Jūsu lapas, Jūsu fotogrāfijas un citus publicētos ziņojumus Jūsu lapā. Ikviens, kas lasa šo tekstu, var to nokopēt un ievietot savā "Facebook" lapā. Pēc tam Jūs tiksiet aizsargāti ar autortiesību likumu. Ar šo komunikē es paziņoju "Facebook", ka manas personīgās informācijas izpaušana, kopēšana un izplatīšana vai jebkādas citas nelikumīgas darbības attiecībā uz manu profilu sociālajā tīklā ir stingri aizliegtas.
 Minētie ierobežojumi ir attiecināmi arī uz personālu, studentiem, aģentiem vai jebkurām citam personām, kas atrodas "Facebook" kontrolē. Sniegtā informācija šajā kontā / profilā ir konfidenciāla. Manu privāto datu neaizskaramības pārkāpšana ir pretlikumīga (UCC 1-103 1-308-308 1 un Romas Statūti).
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 28. novembris, 17:07:35 no Spārka »

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Facebook
« Atbilde #1 : 2014. gada 28. novembris, 13:05:34 »
Moš te var izlasīt atbildi: https://www.facebook.com/about/terms-updates/?notif_t=data_policy_notice ?

Jo šis links atveras, brīdinājumā ka, ja turpinu lietot pēc pirmā janvāra FB, piekrītu visiem noteikumiem.

Atslēdzies alex

« Atbilde #2 : 2014. gada 28. novembris, 13:05:37 »
Tu jau izveidojot FB kontu, esi parakstījis līgumu, ka atsakies no visām tiesībām... Līgums ir līgums un pacta sunt servanda. Nekāda Bernes konvencija neko nespēj padarīt, ja divas puses labprātīgi vienojas, ka viens ir aita, bet otrs ir cirpējs. Jārēķinās, kas ielikts FB tas jau ir 100 nokopēts un zudis un vairs nav autortirsību objekts.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 28. novembris, 13:07:52 »
Periodiski kolēģa fotogrāfijas tiek izmantotas ziņu portālu rakstu ilustrācijai ar atsauci uz FB.

(piemērs, kā darboja skoplietošana)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2014. gada 28. novembris, 13:08:47 »
Moš te var izlasīt atbildi: https://www.facebook.com/about/terms-updates/?notif_t=data_policy_notice ?

Jo šis links atveras, brīdinājumā ka, ja turpinu lietot pēc pirmā janvāra FB, piekrītu visiem noteikumiem.
Laikam jau kaut kas tāds man pavērās gan vienreiz. Nu, kas tad, interesanti, cits atliek, kā piekrist noteikumiem :)
Pie kam man tur galīgi nekādu dārgumu nav.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 28. novembris, 13:16:11 »
izmantos tavu foto, lai ilustrētu kādu rakstu

Atslēdzies Tille

« Atbilde #6 : 2014. gada 28. novembris, 13:19:10 »
Un šo šārēto "komunikē" kāds no pārpublicētājiem baigi ņems pierē?
Jebšu kko tādu paziņot ir tas pats, kas uzrakstīt kko uz sētas ar piebildi NELASĪT!!!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2014. gada 28. novembris, 13:19:49 »
Nav man tur foto, profilbilde abstrakta.
Bet es saprastu gan tos, kas cepas. Iznāk, mēs Gestes horoskopus varam te sakopēt un mums pat jānokaunās nebūs?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 28. novembris, 13:41:29 »
Tieši tā. Gestes horoskopus ar visu bildi.

Atslēdzies flyingcat

Re: Facebook jaunā politika
« Atbilde #9 : 2014. gada 28. novembris, 16:46:09 »
Tad kā ir ar share funkciju? Ja tu ieliec linku uz citu lapu, tā tak nekļūst par tavu autortiesību objektu?
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 28. novembris, 17:08:02 no Spārka »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2014. gada 29. novembris, 02:58:27 »
es te nakts vidu uzduuros sitam, slinkums skatit vai jau kads noraadija vai nee..ja nukas, dubults nepliist:

http://www.delfi.lv/bizness/tehnologijas/aicina-partraukt-kezu-ierakstus-socialaja-tikla-facebook.d?id=45280414

saldussapnjus ! :sleep: :sleep: :sleep:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #11 : 2014. gada 29. novembris, 10:52:33 »
Tā jau man likās, ka figņa kaut kāda. Kaut vai tāpēc, ka oficiālās politikas maiņu var paziņot iedarbīgākā veidā nekā ar ķēdes vēstulēm.