Autors Tēma: Varakļāni  (Lasīts 1229 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Varakļāni
« : 2021. gada 09. decembris, 19:41:37 »
Citāts

Lemšanu par Varakļānu novada piederību Vidzemei vai Latgalei atstāj nākamā Saeimas sasaukuma ziņā  Rīga, 9.dec., LETA. Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kuros lēmuma pieņemšanu par Varakļānu novada administratīvās teritorijas piederību Vidzemei vai Latgalei uzticēta nākamajam, 14.Saeimas, sasaukumam.

Kopumā 13.Saeimas nejēdzīgo rīcību sarakstā nebus Varakļānu  nodošana Madonas pašvaldības pakļautība. Mūžam auglīgu Latgali, kur par Aldis baidās braukt!
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies ...(cita)

Atb: Varakļāni
« Atbilde #1 : 2021. gada 09. decembris, 19:53:14 »
Man ir bijusi nedaudz saistība ar Varakļāniem. Dzīvoja radi, skolas laikā tur pavadīju kādu daļu no vasaras brīvlaika. Un, lai arī pēc valodas un kultūras, Varakļāni ir Latgales daļa, saprotu, kāpēc bija tāds protests - vēsturiski visus padomju gadus bijuši pie Madonas un Vidzemes, un vēl - pilnīgi nekādas kopības ar krievisko Latgales daļu, piemēram, Rēzekni. UN tad nu tas jautājums ir tāds - vai Latgales Varakļāniem būt kopā ar latvisko Madonu vai krievisko Rēzekni...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2021. gada 09. decembris, 20:15:03 »
Arī tāds viedoklis par Varakļāniem. No paziņām gūts. Kursa biedrs bija no Varakļāniem. Latgali tur tikai mākslīgi var pievlkt klāt, Varakļāni ir tīri vidzemnieciski.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #3 : 2021. gada 09. decembris, 20:20:08 »
Nu, valoda gan tur latgaliešu...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2021. gada 09. decembris, 20:42:35 »
Valoda nav latgaliešu. Tie paši šaurie ē, ap Madonu tas pats.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2021. gada 09. decembris, 21:55:03 »
Varakļānos runā (arī?) latgaliski

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #6 : 2021. gada 10. decembris, 10:01:55 »
Kad Latgales kongresā 1917.gadā nolēma būt kopā ar Vidzemi un Kurzemi, tad Varakļāni bija Latgales daļa...tagad pēc 100 gadiem čiuļi drīkst fenderēt latgaļu zemes? ...kā būs ar 3 zvaigznēm valsts ģērbonī?.. griežam Latgales zvaigznei vienu staru nost un līmējam Vidzemes zvaigznei klāt sesto? 
...un ja runājam par to, kur cilvēkiem izdevīgāk - tad tak vienreiz atdodam Valku igauņiem un beidzam tur pilsētas vidū taisīt robežu...igauņiem Valgā viss esot labāks!

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #7 : 2021. gada 10. decembris, 12:05:28 »
Nu bet Zemgalei un Selijai vispār nav zvaigznes ;) Jo kādam apnika zīmēt zvaigznes ;) Vai bija domāts Rainisms alla Daugavs abas malas, bet tas atgādina divgalvaino ērgli , tad nu iezīmēja 3 :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2021. gada 10. decembris, 12:22:03 »
Nu bet Zemgalei un Selijai vispār nav zvaigznes ;) Jo kādam apnika zīmēt zvaigznes ;) Vai bija domāts Rainisms alla Daugavs abas malas, bet tas atgādina divgalvaino ērgli , tad nu iezīmēja 3 :)
3 zvaigznes nenozīmē novadus(!!), bet 3 vēsturiskus apgabalus, kuri apvienojās Latvijā - Kurzeme/Zemgale kā viens vēsturisks apgabals, kur senāk saimniekoja hercogi + Vidzemes guberņas  + Vitebskas guberņas latgaliskie pagasti (Latgale)

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #9 : 2021. gada 10. decembris, 12:45:29 »
Es pilnīgi atbalstu Latgales dabisko robežu - Aiviekstes upi! Visus Vidzemes migrantus uz dienvidiem jāizķer jāaizsūta atpakaļ, lai sakārto savu dzīves vidi mājās ;) 

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #10 : 2021. gada 10. decembris, 13:12:10 »
Galvenais, ka par Varakļāniem un Latgali spriež tie, kas tur ne tuvumā nav stāvējuši. Tik tik, cik karti apskatījuši...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2021. gada 10. decembris, 14:01:34 »
Galvenais, ka par Varakļāniem un Latgali spriež tie, kas tur ne tuvumā nav stāvējuši. Tik tik, cik karti apskatījuši...
es piekrītu tajā ziņa, lai latgaļi lemj -  sasauc vēlreiz savu kongresu un nobalso - laižam Varakļānus tautās vai nē!   
Lai būtu likumīgi, tad kongresa delegāti ir visu Latgales novadu pašvaldību deputāti (kādi pāris simtu sanāks?) - tie tad lai balso, ka Varakļānus atdod Vidzemei.   
Bez balsstiesībām, protams, uz kongresu var aicināt Viesturu Kairišu u.c. prominentos latgaļus, kuri stāv un krīt par Latgali! Bez balsstiesībām.