Autors Tēma: "Iekļaujošais" apsveikums  (Lasīts 12950 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: "Iekļaujošais" apsveikums
« Atbilde #45 : 2021. gada 12. decembris, 17:43:46 »
Nu man jau tā likās, ka tās krāsas dabā ir košas un skatienu piesaistošas, sevišķi uz baltā sniega fona. Tas, ka mums sarkanā un zilā salikums rada kaut kādas asociācijas, tas lielākai daļai pasaules un jauniem cilvēkiem ir pilnīgi vienalga. Labi varu iedomāties kādu mammu ar bērniem ejam pastaigā un piestājam pie bildes, bērniem tur noteikti ir ko pētīt un pētīt, košas krāsas un vairāki sižeti.
Meklēt cilvēku attēlojumos proporcijas, ja skaidri redzams, ka te ir stilizācija, ne reālisms, ir muļķīgi.
Sižeti arī ir uzreiz uzķerami. Kaut gan te attēlā es detaļas neredzu, bet gan jau dabā ir viss labi saskatāms.
Triju veidu Ziemassvētki. Tā pat var būt viena ģimene, kas nosvin latviskos saulgriežus, tad baznīcā kā Kristus dzimšanu, tad vienkārši mājās kā ģimenes kopā būšanas svētkus ar eglītes rotāšanu, dāvanām utt.
Kādi apsveikumi bija citu gadu? Kāds atceras?

P. S. Augstā mode jau mūžveca, kas tur vēl ko brīnīties? Nav jau praktiskumam tas domāts, bet tērps kā mākslas darbs ar vēstījumu, kā glezna, performance utt.. Kaut gam ikdienā valkāt jau arī nav liegts.. ar haizivs asti ap kāju.. Man viens puisis nāk uz skolu kleitā.. un visādi citādi radoši izpaužas, i nekas..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2021. gada 12. decembris, 19:17:43 »
No pirmā acu uzmetiena - pirmais zīmējums pagānisks, man šķita, ka ķekatas. Otrais - kristīgais. Tiesa, piparkūkas jancīgi iederas. Bet tās piparkūkas es tik kādā 5.reizē pamanīju. Un trešais - novij god - bez pagānisma un reliģijas.

Eglītes pušķošana jau nav nekāda ateistu izdarība, bet tieši pagānu, ko vēlāk pārņēma aŗī kristieši

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #47 : 2021. gada 12. decembris, 21:16:26 »
Es mākslu nesaprotu, bet tas nenozīmē ka tā nav māksla

Atslēdzies sanda

« Atbilde #48 : 2021. gada 12. decembris, 22:23:05 »
Redzēju plakātu dabā pārbraucot pār vanšu tiltu vakara apgaismojumā uz sniega fona - burvīgsYes
Puķes un gaišzilā krāsa uz ēnainā sniega fona lieliska, saplūda ar fonu un izcēla Betlēmes ainu,  puķes. Ap sirdi palika silti...In Love

Piedod, es neskatījos, kas organizē New York fashion week 2017, vai tie geji vai kas. Pārāk daudz goda un laika šim komentāram.

Ja kā piemēru augstās modes ieteikumiem ierindas pilsoņiem uzdod Ņujorkas modes nedēļas joku - 2 plikie no Brazīlijas praida, pa vidu Elizabetes I vai Spānijas Izabellas laika modes stilizācijā tērpies augstmanis spāņu apkaklē, tadThinking Rofl

Ja "pārāk daudz laika un goda" attiecas uz manu komentāru, tad tas ir kā punkts uz i šim gadījumamRofl Rofl Rat
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 12. decembris, 22:29:18 no sanda »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #49 : 2021. gada 13. decembris, 09:59:52 »
...ja apskatot Rotko daudzmiljonu šedevrus, man kā profānam ir vēlme teikt - es arī tā varu! :D....tad šādu Rīgas rotājumu es neprastu uzmeistarot un tātad tā ir māksla! :) ....būtu jāapskata uz vietas, tad varbūt pat patiktu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #50 : 2021. gada 13. decembris, 10:10:18 »
es arī biju neizpratnē un dziļi vīlies pēc Rotko centra apmeklējums. bet.. saprotot viņa nacionālo izcelsmi, viss tā kā nostājās savās vietās. Pārdot ir jāmāk, tam jābūt no dabas ieliktam.
.. Bet plakātu skatīties speciāli nebraukšu

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #51 : 2021. gada 13. decembris, 10:14:01 »
Pēc šādas reklāmas un ažiotāžas jau vajadzētu visiem nesties to plakātu skatīties..

Atslēdzies reno

« Atbilde #52 : 2021. gada 13. decembris, 10:35:24 »
Rotko centrā (biju pirms kādiem 4 gadiem) orģināli ir tādi štrunti. Kopijas laikam mainās, tās arī nav nekādas lētās.
Bet vēl daudz senāk bija īsta izstāde Rīgā,  man patika -ne visi, bet daži. No sākuma tiešām -kas tur samālēts kārtu kārtām.
Puisis jau bija ar nobīdi, bet tai pašā laikā vajag piedomāt par kontekstu -privātmājas pēkšņi bija ar milzīgām brīvām sienām, lieliem logiem, plašumu. Tur nepiekārsi mazu Renuāru kruzuļotā rāmī, lai cik miljonus tas maksātu. Viņa palagus jau jāuztver arī kā interjera sastāvdaļu

Zsvētku plakāts ar savu viduslaicīgo stilizāciju gan jau iepatiksies

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #53 : 2021. gada 13. decembris, 10:43:36 »
Šodien tas puisis, kas kleitiņā, ir smalkās tīkliņzeķēs un īsos šortiņos.  :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #54 : 2021. gada 13. decembris, 10:48:39 »
Kā viņu uztver citi?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #55 : 2021. gada 13. decembris, 11:03:35 »
nesapratu, par kuru puisi Broņa runā
Bildē it kā nav nekā tāda?

« Atbilde #56 : 2021. gada 13. decembris, 11:04:07 »
Pieņemu, ka tam puikam bārda vēl neaug, bet es esmu vienā FB krāsaino zeķbikšu grupā un tur regulāri bildes liek vīriets ap 30 ar bārdu, kurš staigā svārkos un tajās košajās zeķbiksēs...
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #57 : 2021. gada 13. decembris, 11:39:10 »
...vai tad viduslaikos visas lomas netēloja vīrieši?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #58 : 2021. gada 13. decembris, 12:15:35 »
nesapratu, par kuru puisi Broņa runā
Bildē it kā nav nekā tāda?
Lasīt vajag!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #59 : 2021. gada 14. decembris, 11:24:02 »
"...dabiski ir pataisīt tos, kuriem nepatīk zilie sādžas logurāmju apgleznojumi, par neizglītotiem idiotiem, jo, raugi, izrādās, ka šis stiliņš īstenībā nācis no viduslaiku flāmu mākslas. Savukārt tas indivīds, kurš nav iedziļinājies šajā mākslas jomā vismaz disertācijas līmenī, ir tikai pamuļķis, kas pelnījis vienīgi nicinājumu.
Taču nezin kāpēc šķiet, ka Ziemsvētku apsveikumam - kā teica kāds politikas vērotājs - jābūt viegli uztveramam un nolasāmam. Bez skaidrojumiem! Un diez vai Ziemsvētkos kāds būtu jāaicina apgūt mākslas vēsturi. Un nav pat svarīgi - vēsturisko pētījumu objekts ir Gžeļas porcelāns vai 16. gadsimta flāmu gleznotāji, vai pašmāju plakātģēniji."

https://neatkariga.nra.lv/komentari/elita-veidemane/366470-rigas-ziemsvetki-indigi-zils-plakats-izgreznos-katru-kutspakalu