Autors Tēma: Ieradumi  (Lasīts 869 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Ieradumi
« : 2021. gada 26. decembris, 15:22:34 »
Kādi ir jūsu paradumi, kurus lietojat/īstenojat no gada gadā?
Es vienmēr 1.janvārī braucu uz jūru. Pirmais ēdiens  Jaunajā gadā ir zivs. Vasarā Saulgriežos obligāti pļavu puķēs.
Padomāšu vēl

Rudenī sabāžu kastaņus kabatās un trauciņos. Vīrs 1.janvārī izsniedz mazu paciņu ar zvīņām.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 26. decembris, 15:29:50 no Amālija »

Pieslēdzies reno

Atb: Ieradumi
« Atbilde #1 : 2021. gada 26. decembris, 23:01:09 »
Pa Jāņiem -pati sienu sieru, pļavas puķes
Ziemassvētkos īsta egle ar īstām svecēm
Jaungadā parasti lejam laimes

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2021. gada 27. decembris, 01:44:30 »
Negribētos baigi bojāt statistiku  :sad_smiley: , bet, ieradumu šādā plāksnē naf  :n+: Gan jau tie ir manu putnu untumi, bet nevaru piespiest sevi uz vienas darbības atkartošanu atkal un atkal . :?:
Jaunībā bija iedzīts- visi tādara un tĀ vajag. Tad nu... :sad_smiley:

Kopš sapratu,ka drīkstu darīt kā vēlos ... visi atkārtojumi ir atkrituši.

Dažreiz man pat mazliet žēl.šajā sakarā ir pastāstiņš.. Pirms kadiem daudzākiem gadiem izlasīju stāstu,kurš man ļoti iepatikās. Pāris cienījamos gados visu savu kopdzīves laiku katros ziemassvetkos dekoreja vienu un to pašu eglīti. Pie  eglītes izauga gan bērni,gan mazbērni. Mani tā aizkustināja tas stāsts,ka sagribēju- es arī, es arī. :laugh:
Nopirku tādu vidēju joločku ..uzrakstīju gadu un datumu un sapušķoju pirmajā gadā .Un pēc tam... :?: ..tad šis,tad tas..  un tikai šogad es viņu atkal izvilku un ieliku bērna istabā.
Nebūs man nekāds smukais stāsts, par eglīti mūža garumā..arī bērns protesteja,ka viņam nevajagot(bet beigās,jau priecīgs ,ka skaista esot)...tā man iet ar tradīcijam un atkartojumiem  :) nekā...
piparkūkas cepjam ,jo garšo un pieejamas šajā laikā. ja ne sezonalitāte, tad ēstu visu gadu.ar zirņiem tas pats...garšo, bet vasarai nepiestāv, tad nu iekriit ēst ziemā :)
Man ir citi paradumi.. bet ne šādi :)

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

« Atbilde #3 : 2021. gada 27. decembris, 11:13:03 »
Tādu ar gadskārtām saistītu paradumu man nav - ir daži sadzīves paradumi, kas mani padara par dīvainu nevīžas un pedanta kombināciju. Dažas lietas var atrasties vai tikt nogrūstas da jebkur, bet ir noteiktas lietas, kurām jāstāv tikai un vienīgi konkrētā vietā un pat rakursā. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2021. gada 27. decembris, 11:16:21 »
Nav jau jārunā par gadskārtām. Interesanti uzzināt par ieradumiem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2021. gada 27. decembris, 15:24:49 »
ņefiga  :thinking: , tagad pasaka,ka nav jārunā par gadskārtām :) bet es tieši tā arī sapratu pēc pirmā posta :) :?:
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2021. gada 27. decembris, 15:27:11 »
Rudens ar kastaņiem izkrīt loģikas ķēdē :mrgr:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2021. gada 27. decembris, 15:37:59 »
kad mūsu māja vēl bija vasarnīca, katru gadu, pēc pārvāšanās, izlasīju Sālsvārnas salas vasarniekus
Vīra ģimenē bērniem pirms iešanas uz eksāmenu cepa pankūkas. Viņš mūsējiem arī tā darīja

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2021. gada 29. decembris, 22:57:56 »
Par pankūkām un paradumiem  :smej: , ienāca prātā pastāstiņš kuru stāstīja meitene  pasenāk.
viņas vīra ģiemenē biJIS paradums,ka svĒtdienās ceptas pankūkas un tad vecĀku gultā tās ēstas, laikam vēl TV pie viena skatīts, bet varbūt to es piedomāju pati,jo nevaru atrast loģisko skaidrojumu,nafig vecāku gultā ēst pankūkas.
Tad nu, kad tas džekiņš(st. citu ne visai populars, bet aktieris) apprecas, šams domā,ka šajā paradumā vajag iesaistīt arī jauno sievu :)
Par cik stāstīts jau pasen ,tad esmu aizmirsusi, kā beidzās tā pankūku ēšana vecāku gultā, cik reizes ēda utt.
Bet kad viņa šo stāstīja, bija jau šķirtene .
IG- mellenessniega

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #9 : 2022. gada 02. janvāris, 15:21:42 »
Kopš vecmamma aizsaulē viņai par godu cepu Ziemassvētkos speķa pīrāgus, jo viņa parasti visus ar pīrāgiem cienāja.