Autors Tēma: Bez naudas  (Lasīts 5425 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: Bez naudas
« Atbilde #15 : 2022. gada 02. janvāris, 20:08:21 »
Amālija mani samulsināja. Kas grib, tas strādā, pārējie vnk paņem. Kā tas "ņemamais " rodas -citplanētiešu slepenās dāvanas?
Es paguvu  uz "zinātnisko komunismu". Man l;liekas, ka pat tur tā utopija bija atmesta

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #16 : 2022. gada 02. janvāris, 20:15:57 »
Reno, tas nenāk tā uzreiz - vlasķ meņajetsa. Es teorētiski. Cilvēki gribētu strādāt. Kā ģimenē - katrs dara savu kopīgā labā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2022. gada 02. janvāris, 20:16:58 »
Reno, tas nenāk tā uzreiz - vlasķ meņajetsa. Es teorētiski. Cilvēki gribētu strādāt. Kā ģimenē - katrs dara savu kopīgā labā.

Neaizmirsti par cilvēka dabu

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #18 : 2022. gada 02. janvāris, 20:21:04 »

Varētu padomāt, ka VISĀS ģimenēs - katrs dara savu kopīgā labā...
.."Māmiņ..cik Tu naiva"...

Atslēdzies dip

« Atbilde #19 : 2022. gada 02. janvāris, 21:09:50 »

Varētu padomāt, ka VISĀS ģimenēs - katrs dara savu kopīgā labā...
.."Māmiņ..cik Tu naiva"...

Skaidra lieta, ka ne visās. Tāpat kā ne visi mīl savus bērnus. Visi. Nekad nebūs tā, ka visi darīs un domās vienādi. Cerams.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2022. gada 03. janvāris, 08:24:15 »
Mandomāt, beznaudas eksistence iespējama tikai nelielā izolētā mežoņu kopienā. Nu tur, veči mamutu medī, sievas saknītes vāc - kopā kā nebūt paēduši. Vai arī kkādā tipa reliģiskā sektā, kur guru savas avis nodarbina, viņu darba augļus pievāc un pārdod, savukārt iepērkot nepieciešamo avju uzturēšanai, un par sevi, protams, neaizmirstot. Tāda modernizēta verdzības iekārta. Vergiem taču naudas nebija, vai ne.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #21 : 2022. gada 03. janvāris, 09:01:49 »
Labi. Skatāmies no citas puses. Kāpēc tieši nauda, īpašumi, mašīnas, briljanti tiek vērtēti kā izdevusies dzīve? Ne visiem, ne visiem, protams.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2022. gada 03. janvāris, 09:30:32 »
nauda dod iespējas sagādāt sev nepieciešamo ērtai dzīvei. Kad tas ir izdarīts, tālāk jau tā tikai rada problēmas.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #23 : 2022. gada 03. janvāris, 09:36:54 »
nauda dod iespējas sagādāt sev nepieciešamo ērtai dzīvei. Kad tas ir izdarīts, tālāk jau tā tikai rada problēmas.

Ja bez naudas varētu dabūt visu?

Atslēdzies Milka

« Atbilde #24 : 2022. gada 03. janvāris, 09:51:13 »

No kurienes tas "viss" radīsies? Kādam tas jāsaražo, jāizaudzē, jāpārstrādā u.t.t.
Nekas tamlīdzīgs nav iespējams un nekad nebūs pat visādās mazās kopienās, jo arī tajās viemēr būs kādi, kuri iedomāsies sevi vērtīgāku un galvenāku par citiem un fiksi pārvērtīsies vergturu režīmā un tad pa trasi tālāk.

Vopšem sviests tas viss.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #25 : 2022. gada 03. janvāris, 09:51:29 »

tas netur kritiku. Ja visi gribēs visu, viņiem pašiem nebūs tādas kapacitātes to saražot.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2022. gada 03. janvāris, 10:02:35 »
Kāpēc uzreiz galvenāku un gudrāku sliktā nozīmē?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #27 : 2022. gada 03. janvāris, 10:04:02 »

ir oriģinālas lietas vienā eksemplārā...nu, kaut vai Tutanhamona maska zeltā...bet gribētāju būs kāds miljards ...un pat ja ar 3D printeri var no tīra zelta tādas uzražot miljardu...gribēs jau to vienīgo - oriģinālo

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2022. gada 03. janvāris, 10:04:19 »
Visi gribēs visu? Tu gribi visu? Varbūt nauda un materiālais ir tas, kas ceļ pašapziņu? Liek justies vērtīgam, pārākam? Ja tās nebūtu, ar ko dižotos?

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #29 : 2022. gada 03. janvāris, 10:06:48 »
ir oriģinālas lietas vienā eksemplārā...nu, kaut vai Tutanhamona maska zeltā...bet gribētāju būs kāds miljards ...un pat ja ar 3D printeri var no tīra zelta tādas uzražot miljardu...gribēs jau to vienīgo - oriģinālo
Dažreiz iedomājos- man mantojumā kāds hrenova dimants. Miljardu vērtē. Bez tiesībām realizēt. Forši. Valriekstus šķelt.