Autors Tēma: Bez naudas  (Lasīts 5471 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: Bez naudas
« Atbilde #60 : 2022. gada 03. janvāris, 20:51:48 »
Reno, par ko grib strādāt bērni? Kuriem naudas fiškas nav noteicošās.

Es bērnībā gribēju būt par Tautumeitu :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #61 : 2022. gada 03. janvāris, 21:06:37 »

Es gribēju būt inženiere. Dažreiz aizdomājos, kur man kaut kas tik nekonkrēts varēja ienākt prātā?

Atslēdzies reno

« Atbilde #62 : 2022. gada 03. janvāris, 21:07:24 »
Pareizi, ugunsdzēsējos ies puikas :)
OK, Trix jau mani nolamāja par ņirgāšanos.
Atgriežoties pie paša sākuma -ir jau arī citas lietas, pēc kā cilvēki tiecas, un kuras "par naudu nevar nopirkt"

Kādreiz kļūt slavenam, atpazīstamam -kas vienalga ir saistīts ar naudas esamību -bija talanta, prasmes, veiksmes esamība.  Tagad sociālos tīklos var ņemties katrs telefona īpašnieks, un kopš FB izgudroja "Like", tas daudziem nosaka pasauli

Naudas vietā varētu būt laiki

Atslēdzies Minne

« Atbilde #63 : 2022. gada 03. janvāris, 21:16:55 »

Mana māsa par Ļeņinu  :alt:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #64 : 2022. gada 03. janvāris, 22:09:27 »
es par sliežu labotāju :?:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #65 : 2022. gada 03. janvāris, 23:19:17 »
Es gribēju būt zobārsts un raut zobus bez sāpēm. Tieši tāds teksts bija manā bērnudārza noslēguma esejā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #66 : 2022. gada 04. janvāris, 03:15:49 »
es nezinu ar ko sākās tēma. Slinkums meklēt sakumu.. bet pēdējie skatāmie ieraksti mani atveda šurp.
tad nu, varu piebilst, ka es bērnībā gribēju būt pirtnieks.(bet es to nevienam neteicu,kur nu vēl sacerejumā rakstīt)
Man nebija pieredzes ar pirtniekiem ,nekad tādus nebiju satikusi un arī šobrīd neesmu. Lai gan, tagad zinu ,ka tādi ir.
Tad nu jā... man likās,ka man jābūt pirtniekam . Vispār ,es varētu būt labs pirtnieks.. :scratch: p.s bet kur nu ..pirtniekus nemāca gudrās skolās, bet visiem bērniem jāmācās, jo vairāk jo labāk.. un kas tas vispār pirtnieks..huiņa kkāda.. vot  :?:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #67 : 2022. gada 04. janvāris, 09:01:18 »
mellen, varbūt biji lasījusi par pirtnieku Ansi? un gribēji daudz naudas? :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #68 : 2022. gada 04. janvāris, 10:11:24 »
incanti, ka bērns taču nedomā, cik viņš pelnīs naudas ar to darbu, par ko viņš grib kļūt. Tas rosina domāt, ka visi darbi šā kā tā tiktu pārstāvēti, pat ja nebūtu naudiskas norēķinu sistēmas. Bet atlīdzības sistēmai vienalga jābūt

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #69 : 2022. gada 04. janvāris, 10:37:41 »
incanti, ka bērns taču nedomā, cik viņš pelnīs naudas ar to darbu, par ko viņš grib kļūt. Tas rosina domāt, ka visi darbi šā kā tā tiktu pārstāvēti, pat ja nebūtu naudiskas norēķinu sistēmas. Bet atlīdzības sistēmai vienalga jābūt

Tas tāpēc, ka par bērnu rūpējas viņa vecāki...Es, piemēram, diezgan ilgi domāju, ka manu vecāku darbā (viņi bija skolotāji) dod maizi..jo mamma tā arī teica: jāiet pelnīt maizīti...
Viss mainās, kad bērns pieaug...tā kā bez atlīdzības nu nekā...
Man kā racionāli domājošam cilvēkam šī tēma šķiet neloģiska..tā kā tā nonākam pie fantāzijām kā dzīvotu, ja nebūtu jādomā par naudu (tātad nauda būtu neierobežotā daudzumā).

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #70 : 2022. gada 04. janvāris, 10:54:23 »
incanti, ka bērns taču nedomā, cik viņš pelnīs naudas ar to darbu, par ko viņš grib kļūt. Tas rosina domāt, ka visi darbi šā kā tā tiktu pārstāvēti, pat ja nebūtu naudiskas norēķinu sistēmas.
Nedomāju vis, ka visi darbi tiktu pārstāvēti. Ir gana daudz nepievilcīgu darbu, kurus neizvēlētos ne bērns, ne pieaugušais, nu piemēram, kurš gan gribētu tukšot tās TOI tualetes, kad tikpat labi varētu sēdēt siltā tīrā birojā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2022. gada 04. janvāris, 11:15:10 »
TOI tualetes pēc GPS un pašas tualetes uz bāzes staciju izsūtītajiem datiem aizbrauc un iztīra apkalpojošais robots. Piebrauc priekšā, noskenē, vai kāds nav uz poda, pieslēdz ūdens šļauku sprauslai griestos un sānos, izmazgā visu iekšu, piebrauc pakaļā, pieslēdzas ar citu šļauku un izsūc "gatavo produkciju". Tualetes papīrs hermētiskā kastē, cilvēkam izdodas pēc sensora, kā tas jau tagad daudz kur ir. Papīra kastes divas, ar ziņotāju par piepildījumu. Tukšo robots nomaina - noņem no kontakta un jaunu uzliek vietā. Ja tualete ziņo "Error", tad robots bojāto izmazgā, iztīra un nomaina to pret citu, kas darbojas, no kravaskastes. Tādu iztīrītu bojāto ved projām. Darbnīcā bez domāšanas robots nomaina elektronikas bloku, notestē un apkalpojošais robots ved atpakaļ ielās.

Principā triviāla darbība, pat mākslīgo intelektu neprasa, prasta mehānika un elektronika.

Ļoti daudz kas ir robotizējams, problēma ir debilie cilvēki, kas lietas lauž, bojā un apķēpā. Kā jau teicu - 40 gadi tuksnesī.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #72 : 2022. gada 04. janvāris, 11:26:46 »
Trix, Tu kaut kā mērķtiecīgi neredzi, ka tos robotus kādam ir ne tikai jāuzkonstruē, bet ir nepieciešamas izejvielas, nepieciešama apkope utt., utt...Vai tad tas viss tāpat "krīt no gaisa"?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #73 : 2022. gada 04. janvāris, 11:40:58 »
Pif, tu tikpat mērķtiecīgi neredzi, ka IR cilvēki, kam robotika ir aizraušanās. Un to, ko es atkārtoju katrā postā - šāda sabiedrība nav iespējama ar šodienas cilvēkiem - ar jums, vismaz ne ar lielāko daļu. tu pārmet man savu nevēlēšanos kaut ko darīt visu labā. Jūs, visi kritizētāji, pārmetat man savu nevēlēšanos pakustināt pakaļu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #74 : 2022. gada 04. janvāris, 11:53:45 »
Trix, atvaino...ne jau tikai par robotiku ir runa..Ja tas viss būtu tik vienkārši! Viena robotiņa uzražošanā ir taču iesaistītas ļoti daudzas tautsaimniecības nozares. Tu tiešām domā, ka visu var iegūt par velti? ...nu respektīvi, kurināmo iegūst par velti, metālu arī...elektrība...nu viss.
Īstenībā jau sapratu Tevi: ja nebūtu šādu alkatīgu kapitālistu kā es, tad Trix kā utopiskā sociālisma piekritēja varētu dzīvot bez raizēm...
Un liec manai pakaļai mieru. Ar to viss ir kartībā.