Autors Tēma: Bez naudas  (Lasīts 5438 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Bez naudas
« Atbilde #75 : 2022. gada 04. janvāris, 11:58:47 »
Protams, ne jau viens tualešu tīrāmais robots radīs komunismu. Problēma ir kompleksa un nebūt ne vienkārša.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #76 : 2022. gada 04. janvāris, 12:00:07 »
Sapratu. Beidzot. Viss slēpjās alkās pēc komunisma.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #77 : 2022. gada 04. janvāris, 12:01:47 »
 :banhead:

Nu domā par komunismu, ja tev tā patīk pieķerties vārdiem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #78 : 2022. gada 04. janvāris, 12:10:13 »
Sapratu. Beidzot. Viss slēpjās alkās pēc komunisma.
Emm, par utopijām nekas nav dzirdēts?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #79 : 2022. gada 04. janvāris, 12:35:33 »

Vispār paldies Amālijai. Tēmas iespaidā diezgan daudz palasijos gan par utopiju, gan jau manis pieminēto utopiski sociālismu, komunismu uttt..
Sāku pārskaitīt valstis, kuras šobrīd "laimīgi" dzīvo sociālismā...diezgan maz...un dzīves līmenis tur kaut kā krietni zemāks kā, piemēram. Holandē,,

Atslēdzies Minne

« Atbilde #80 : 2022. gada 04. janvāris, 13:27:29 »

Tādēļ jau tās arī ir utopijas

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #81 : 2022. gada 04. janvāris, 13:34:35 »
Tādēļ jau tās arī ir utopijas

Pirms 300 gadiem lidot pa gaisu, braukt ar dzelžiem, runāt kastītē arī bija utopija.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #82 : 2022. gada 04. janvāris, 13:40:22 »

Pirms 300 gadiem lidot pa gaisu, braukt ar dzelžiem, runāt kastītē arī bija utopija.

Ja tēma aizvien ir par iespēju dzīvot bez naudas vai tās analogiem, tad jā - tā ir utopija

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #83 : 2022. gada 04. janvāris, 14:01:45 »
Ka tehniskās iespējas attīstīsies šobrīd vēl vispār neiedomājamos augstumos, par to nemaz nešaubos. Tālu jau nav jāmeklē - šodienas mobilo sakaru un interneta iespējas pirms nieka 30 gadiem jau liktos kā zinātniskā fantastika. Bet dzīvi bez naudas vai sauc to kā savādāk - kkāda maiņas ekvivalenta, fiziska vai digitāla, es šodien iedomāties nespēju. Kaut gan nē, vispār varu gan, bef tāda perspektīva man ļoti, ļoti nepatīk. Tas būtu vienots vispasaules konclāģeris ar vienu valdību, kur visi pārējie sačipotie robotcilvēciņi dzīvo vergu statusā, kam nekas nepieder un nav nekādu lemttiesību. Savu darbu padarīji - pieliec sačipoto roku pie lasītāja, automāts izsniegs porciju ēdamā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #84 : 2022. gada 04. janvāris, 14:04:11 »
bet patiešībā jau mazliet smieklīga šodienas digitālajā laikmetā ir tā apmainīšanās ar papīriņiem vai bleķa ripiņām. Tikko Rimčikā iepirkos no a līdz z tikai ar telefonu rokā. Skenēju produktus, ko uzreiz liku maisā, beigās pie kases ar to pašu telefonu samaksāju un viss.Kāda nauda.. Tikai kā attiiecināmā atlīdzības vienība

Atslēdzies Minne

« Atbilde #85 : 2022. gada 04. janvāris, 14:07:05 »
bet patiešībā jau mazliet smieklīga šodienas digitālajā laikmetā ir tā apmainīšanās ar papīriņiem vai bleķa ripiņām. Tikko Rimčikā iepirkos no a līdz z tikai ar telefonu rokā. Skenēju produktus, ko uzreiz liku maisā, beigās pie kases ar to pašu telefonu samaksāju un viss.Kāda nauda.. Tikai kā attiiecināmā atlīdzības vienība

Nav jau svarīgi, kā to nosauc, funkcijas no tā nemainās. Par brīvu nevienam tāpat neko nedod un preces no debesīm nenokrīt

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #86 : 2022. gada 04. janvāris, 14:25:14 »
Nav jau principiāli, vai tās ir ripiņas, papīrīši, gliemežvāki, zelta stienīši vai konts bankā. Princips - maiņas ekvivalents - paliek.

No otras puses, kā es ieņirdzu par "KamManTā NaudaKadIrKarte" sludinātājiem, kas pievaimanāja sociālos tīklus, ka dienišķo maizi nevar nopirkt, kad kas tur bankas sistēmā bija nobrucis! Kaut vai elektrība pazudīs, un grauz savu plastikāta gabalu. Bet ripiņas arī Āfrikā ir ripiņas... Nē, es neesmu atpakaļrāpulis, man arī ir bankas konts un karte, bet iestājos par to, ka nav prāta darbs turēt visas olas vienā grozā. Labāk, lai maksāšanas līdzekļi ir tomēr dažādi, visādiem dzīves gadījumiem.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #87 : 2022. gada 04. janvāris, 14:46:28 »
protams, tas prasa sistēmu. Bet kad ripiņu sistēmas uzturēšanas izmaksas apēdīs lielo daļu ripiņu vērtības, neviens tās i redzēt negribēs.
Tā ir izgatavošana, iekārtas, materiāls, transporta loģistika, cilvēku darbs pieņemot un izdodot naudu, fiziska inkasācija, skaitīšana vai šķirošana bankā. Tas viss ir pievienotās izmaksas

Atslēdzies Minne

« Atbilde #88 : 2022. gada 04. janvāris, 14:55:11 »
Man diskomforts, ka tēma apgriezusies kājām gaisā un vispār izkūpējusi  :alt: