Autors Tēma: Pusdienas līdzņemšanai  (Lasīts 5903 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Atb: Pusdienas līdzņemšanai
« Atbilde #15 : 2022. gada 11. janvāris, 19:28:38 »
Darbā ir kafejnīca, kurā man ir tiesības ēst bez maksas.
Man arī ir, bet laika nav.  Stubi, bet fakts.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #16 : 2022. gada 11. janvāris, 19:43:55 »
Šobrīd apdomātu iepirkt pusdienu termosu, ja pusdienas būtu darbā. Paziņas, kam tādi ir, ļoti apmierināti. Normālas pusdienas var paņemt līdzi, nekas nesmird, uzsildīts mikroviļņos. Ilgstoši ēst banānu un biezpienu pusdienās nav forši, gribas normālu ēdienu

Termoss ir iepirkts un šobrīd eksperimentēju. Tāpēc arī radās jautājums.

Visu laiku ēst aukstu  - paldies, nu jau par daudz. Tāpēc radās ideja par termosu. Bobiņš gan reiz čatā mēģināja manu ilūziju sagraut, bet es uzklausu un turpinu tiepties.
Un, lai arī darbā ir mikroviļņi, tos nekad neizmantoju.

Tad nu esmu pagaidām noeksperimentējusi ar termosu 2 reizes ( zupa un risoto). Ja ēdienu iepilda pirms 7.00, tad gan ap vieniem, gan ap pieciem temperatūra ir pat ļoti pieņemama un nav jāsilda.

Atliek grūtākā daļa - saplānot un saorganizēties tā, lai no rīta būtu ko tajā termosā pildīt.

Jūsu idejas tiks pieņemtas ar pateicību, jo pati esmu iestrēgusi "banānu / salātu/ biezpiena" līdzņemšanas sadaļā.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #17 : 2022. gada 11. janvāris, 20:07:28 »
Sautējumi.  Rīsi/griķi ar piedevām. Pirmais, kas nāk prātā. Sacepumi.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #18 : 2022. gada 11. janvāris, 20:35:53 »
Visi dārzeņu sautējumi & sacepumi, ar griķiem, pērļu grūbām vai pilngraudu makaroniem un kripuci gaļas/zivs. Man tie vienmēr garšo, jo katru reizi sanāk savādāk. Garšvielas tādas, garšvielas citādas.

Amālija tāpat saka  :smile:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #19 : 2022. gada 11. janvāris, 23:15:01 »
Reizēm kad esmu svešumā ņemu kādas švammes no viesnīcas līdzi uz točku, bet tomēr cenšos stiprināties ēstuvē

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #20 : 2022. gada 12. janvāris, 10:38:27 »
Man tāda trauciņēšana liekas traki un ka vai nu jāēd savas vakardienas atliekas vai kas speciāli jāgatavo.
Un vispàr- ka tas ir- nevar paspēt paēst, ka Baaciens saka? Verga darbs, vai? Darba likumos stingri noteikts obligàtais pusdienlaiks. Man vienā darba ar varu uzspieda. Es teicu, ka iešu to stundu ātrāk mājās un neizmantošu, bet neļāva. Teica- vari neēst, vari iet ārā vai ko, bet tev tas pusdienlaiks skaitās. Bija kas sēdēja darbā, bet es gan tiešam gāju ārā ēst vai galvu izvēdināt.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #21 : 2022. gada 12. janvāris, 11:15:48 »
Kāpēc atliekas? Es ēdu normālu ēdienu. Ja vāra 100g griķu, tad tai pat katlā izvāru 200 :) Ja uz pannas viens gaļas gabals, tad uz tās pašas pannas parasti satilpst arī divi.

Bet es neesmu izlepusi, arī tagad ar darbu no mājām lielākoties gatavoju divām dienām.

Jā, ja nemaldos, tad pusdienlaiks ir darba likumā noteikts. Mums arī te ļaudis jautāja, vai drīkst strādāt bez pusdienlaika un beigt stundu agrāk. Nea, nevarot gan.

Atslēdzies magda

« Atbilde #22 : 2022. gada 12. janvāris, 11:19:11 »
Šī, nu ir tā retā reize, kad Nārai par visiem 100% piekrītu! Kas tas par verga darbu, kur nevari atvēlēt laiku pusdienām?!  Ja nu vienīgi- vergs, vai neatliekamās med. ķirurgs ar neplānotām operācijām. Visādi citādi- laba "otmazka" neprasmei plānot darbus/laiku, vai arī nenovērtētā upurīša lomiņa... :evil: ...es šodien skarba.
Darbā ejot, izdzīvoti visādi periodi-  sviestmaižu/ bulciņu/kafijas, salāti visādās variācijās, ēdnīcas, mikrenē uzsildīts līdzpaņemtais. Ja tagad ietu darbā- arī iegādātos termosu.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #23 : 2022. gada 12. janvāris, 12:11:02 »
Ir iestādes, kur pusdienlaiks tikai 30 min. un vadība burta kalpi.
Tad nekādā kafe nepaēdīsi, it sevišķi centrā, kur pusdienlaiks ir visiem iestāžu darbiniekiem vienā laikā.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2022. gada 12. janvāris, 12:15:08 »
No līdzņemtā trauciņa ēdot mazāk laiku aizņem?  :rofl:  Bet arguments ēdot līdzpaņemtu, pašgatavotu varētu būt tas, ka zini ko ēd, ka salāti ar kvalitatīvu eļļu, nevis nezināmas izcelsmes ko samuhļītu.
Ēdienu termosi gan man nepatīk. Reiz tādā nesu uz slimnīcu vājniekam, šķita ka saskābst, vai kas, negaršīgs.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #25 : 2022. gada 12. janvāris, 12:21:40 »
No līdzņemtā trauciņa ēdot mazāk laiku aizņem?  :rofl:  Bet arguments ēdot līdzpaņemtu, pašgatavotu varētu būt tas, ka zini ko ēd, ka salāti ar kvalitatīvu eļļu, nevis nezināmas izcelsmes ko samuhļītu.
Ēdienu termosi gan man nepatīk. Reiz tādā nesu uz slimnīcu vājniekam, šķita ka saskābst, vai kas, negaršīgs.
Nu, ja tikai 30 min. ēšanai, tad jā, līdzņemto vari sākt ēst 12.01.
Ja gribi kafe ēst, tad vispirms līdz turienai jānokļūst, jāsagaida sava pārtika un jāpaēd, tad vēl ceļš atpakaļ uz darbu.
Priekš 30 min. vispār neiespējamā misija!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2022. gada 12. janvāris, 12:38:18 »
Sapratu, ka Bācienam darbā nodrošina bezmaksas pusdienas. Varbūt kko pārpratu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2022. gada 12. janvāris, 13:16:11 »
Ai, zin ko... Darbi ir visādi, ne visi strādā pēc pulksteņa ot zabora do obeda. Var nebūt laika un var nebūt nekādas kafejnīcas. Var būt, ka vienīgā iespēja paēst ir kaut ko līdzpaņemtu iemest mutē turpat darba vietā. Ir VISĀDI. Un nav ko piesaukt teoriju no darba likumdošanas.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #28 : 2022. gada 12. janvāris, 13:47:19 »
Atgriežoties pie līdzi ņemamajiem ēdieniem, ir ļoti OK arī omletes, ceptas olas (ja no abām pusēm ceptas), vārītas olas + dārzeņi. Kvinoja, lēcas, bulgurs un kuskuss, pašgatavots humuss, viss kas satīts tortiljā vai lavašā (vrapveidīgie).

Vairs jau nav tas uzskats, ka pusdienas kārbiņās ir tikai naudas jautājums un uz to skatās kā uz kaut ko tādu "zemāku". Arī veselīgāka ēšana ir svarīga. Pilsētā, ja neiet ēst uz kafejnīcu, pusdienlaikā var paspēt arī vēl šo to izdarīt, kas darāms, vai vienkārši iziet savākt daļu no 10000 soļu :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #29 : 2022. gada 12. janvāris, 14:16:09 »
Pirmo reizi dzirdu, ka ir bijis tāds uzskats, ka līdzi paņemts ēdiens ir bijis kas "zemāks".  :?:  Kad tā uzskatīja?