Autors Tēma: Sajūta  (Lasīts 2682 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Sajūta
« Atbilde #15 : 2022. gada 06. februāris, 19:40:48 »
Meģinu, pat disciplinēti spiežu sevi uz šādām sava prāta spēlītēm reaģēt filozofiski.

Atgādinu sev, līdzīgi kā jūsu komentāros jums katram pa sev aktuālai niansei - es nevaru visiem patikt, ir normāli, ka kādam nepatīku, man taču aŗī visi nepatīk, tiem, kam es patīku, tie vairāk ir "manējie", man līdzīgie, tātad svarīgāki par tiem, kam nepatīku, šis paies, šis beigsies, un es viņus aizmirsīšu, tapat kā viņi mani utml.

Un atgādinu sev, ka, visticamāk, tas ir mans Ego, kas man rada šādas problēmas vai iekšējos cīniņus. Tas nav par tiem citiem, tas ir par mani. Svarīgi ir laicīgi pieķert un apzināties šīs tarakānu aktivitātes

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2022. gada 06. februāris, 20:00:24 »
Kādam nepatikt tas jau normāli, kā jau minēja, neviens nav banknote. Man arī patīk tie, kuri patīk. :D
Bet citātā to domu redzu kā sociālu atstumtību, autsaiderismu, kad indivīdu noraksta kā zināmu lūzeri. Izspiež no aprites kādu iemeslu pēc. Kādu indivīda nespēju iekļauties esošajā sistēmā.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2022. gada 06. februāris, 20:04:00 »
Te, forumā, man liekas, ka esam atklātāki, drošāki savās izpausmēs, tādēļ daudz iespējamāk, ka tieši šeit kādiem patīkam, bet citiem nē. Dzīvē es noteikti esmu daudz piegludinātāka  un izteicienos uzmanīgāka, un nevaru īsti iedomāties, ka kādam aktīvi nepatīku.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2022. gada 06. februāris, 20:08:13 »
Bet dzīvē tev visi patīk? Man nē, tātad loģiski, es arī ne visiem. Vai mani tas satrauc? Nē.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2022. gada 06. februāris, 20:09:35 »
Kādam nepatikt tas jau normāli, kā jau minēja, neviens nav banknote. Man arī patīk tie, kuri patīk. :D
Bet citātā to domu redzu kā sociālu atstumtību, autsaiderismu, kad indivīdu noraksta kā zināmu lūzeri. Izspiež no aprites kādu iemeslu pēc. Kādu indivīda nespēju iekļauties esošajā sistēmā.

Citāta kontekstu nezinu, es neuztvēru kā objektīvu izstumšanu, bet kā subjektīvas sajūtas.

Jā, ir sāpīgi, bet atkal filozofiski - tāpat jau tu pasaulē esi viens, ja tā dziļi padomā. Tu nekad nespēsi sevi izpaust tā, lai tiktu saprasts 100%īgi. Vientulīgi, jā. Smagais iekšējais darbs ir to pieņemt

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #20 : 2022. gada 06. februāris, 20:23:40 »
Es arī padomāju, kur reālajā dzīvē jūs saņemat to intensīvo nepatiku pret sevi? Var būt kādas domstarpības kādreiz.. bet nu nepatika.. Pēdējo desmitgadu laikā nav tādas nepatikas.. ir vai nu neitrālas attiecības vai vairāk velk uz draudzības pusi, kad patīk kontaktēties, parunāt.. Kur nu vēl ar tiem, kas pašai tīkami. Tie jau savējie un abpusēji. Ja pauž nepatiku, tad jādomā, ka kaut kas sadarīts, izlietu ūdeni vairs nesasmelsi. Tāpat bez iemesla kaut kas tāds ir reti.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2022. gada 06. februāris, 20:25:59 »
Minne, es citātu sapratu, ka vēlētos, bet nespēj iekļauties.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #22 : 2022. gada 06. februāris, 20:26:08 »
Es tomēr nošķirtu realitāti no savām iedomām. Vairāk sliecos uz iedomām, uz saviem iekšējiem tarakāniem, ne reālu  problēmu.

Mēs te tomēr katrs par savu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2022. gada 06. februāris, 20:26:10 »

Izstumtais no vienpatņa atšķiras ar paša uztveri. Vai tu mierīgi esi pašpietiekams un ej savu ceļu, vai pats par sevi bez bara nespēj eksistēt. Iespējams, introverts pret ekstravertu. Daļēji tas ir vecāku lauciņā - iemācīt pašpietiekamību un neskriešanu pakaļ baram. Dzīve eksistē arī ārpus skolas.
Kaut gan tas, ka bars vienmēr gatavs nograuzt citādo – gudrāko, neglītāko, klibāko vai nevakcinēto –, cilvēku sabiedrībai godu nedara.

Bet es arī šo citātu, nezinot kontekstu, uztvēru nevis kā objektīvu realitāti, bet kā cilvēka izjūtas.

Senči teica – ar varu mīļš nebūsi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2022. gada 06. februāris, 20:27:58 »
Minne, es citātu sapratu, ka vēlētos, bet nespēj iekļauties.

Jā, nespēj, bet man liekas, ne objektīvu apstākļu dēļ. Savu sajūtu dēļ. Vai iedomu dēļ

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2022. gada 06. februāris, 20:29:05 »
Man agrā jaunībā bija darba vietā nepatika no viena pavecāka tantuka puses. Bet tur tantuks bija ar putniem, un ne tikai pret mani viņa izrādīja nepatiku. Bet tik un tā bija jocīgi, ka pilnīgi svešs cilvēks, neko ne pateicis, ne izdarījis, bet esi jau nepatīkamo sarakstā ielikts, un tā arī pret tevi izturas.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #26 : 2022. gada 06. februāris, 20:30:50 »
Protams, ka tā ir mana problēma. Protams, ka ne prātā nav nācis, lai patiktu visiem. Varbūt vārds "nepatika" ir pārāk melns. Tik traki nav. Patikšana varbūt rodas no saprašanas? Izprašanas?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #27 : 2022. gada 06. februāris, 20:32:30 »
Protams, ka tā ir mana problēma. Protams, ka ne prātā nav nācis, lai patiktu visiem. Varbūt vārds "nepatika" ir pārāk melns. Tik traki nav. Patikšana varbūt rodas no saprašanas? Izprašanas?

Man domāt, ne vienmēr. Var izprast, bet....nu, nav tas tavs cilvēks, nav tavas frekvences

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #28 : 2022. gada 06. februāris, 20:33:08 »

Trix, izjūtas. Jā, laikam gan vairāk izjūtas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2022. gada 06. februāris, 20:34:29 »
Pag, Amālij, mēs te tā vispārīgi filozofējam vai tas ir personiski par Tevi?

Galīgi negribas, ka Tu to te personiski uztver. Es, piemēram, no sava plaukta gudri kūkoju tikai par sevi