Autors Tēma: Naudas pārskaitījumi  (Lasīts 3155 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Naudas pārskaitījumi
« : 2022. gada 28. februāris, 23:05:01 »
Varbūt kāds var mani pakonsultēt, kā labāk pārskaitīt naudu uz Ukrainu? Līdz šim esmu skaitījusi tikai nelielas dāvaniņas ar MoneyGram, tagad domāju palīdzēt radiem kkā taustāmāk. (Protams, ne jau tagad, kad šauj, bet tiklīdz miers iestāsies (gribas cerēt, ka pārāk ilgi uz to nebūs jāgaida)).
Tātad kā? TransferGo? Profee? Koronapay?  Tas ir kā - no kartes uz karti?  Neko no tā nejēdzu  :faint:

Atslēdzies daddy

Atb: Naudas pārskaitījumi
« Atbilde #1 : 2022. gada 01. marts, 08:14:17 »
Varbūt kāds var mani pakonsultēt, kā labāk pārskaitīt naudu uz Ukrainu? Līdz šim esmu skaitījusi tikai nelielas dāvaniņas ar MoneyGram, tagad domāju palīdzēt radiem kkā taustāmāk. (Protams, ne jau tagad, kad šauj, bet tiklīdz miers iestāsies (gribas cerēt, ka pārāk ilgi uz to nebūs jāgaida)).
Tātad kā? TransferGo? Profee? Koronapay?  Tas ir kā - no kartes uz karti?  Neko no tā nejēdzu  :faint:

A kāpēc negribi ar bankas pārskaitījumu no sava konta uz viņu kontu? nu samaksāsi 10-20eur komisiju... nav īstais brīdis jaunās tehnoloģijas mācīties, ja NEKO nejēdz :)  beigsies ar to, ka mēģināsi ietaupīt 20 eur, bet pakāsīsi visus 2000...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2022. gada 01. marts, 09:17:15 »
Tieši tāpēc, ka neko nejēdzu, arī jautāju.

Tehnoloģijas jau nav tik sarežģītas, lai es to nejēgtu izveikt. Jautājums par izvēli.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2022. gada 01. marts, 09:21:27 »
galvenais, lai saņēmēja puse arī māk to pašu tehnoloģiju :)   tas, ka Tu naudu ielaidīsi vados, nenozīmē, ka tai galā mācēs/varēs dabūt ārā... :)
nu izmēģini ar 5 eur, ta jau manīs/varēs

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2022. gada 01. marts, 09:22:12 »
Tai pusei, kā saprotu, tā vienkārši iebirs kontā.

Protams, vajag, lai vispār bezskaidrā nauda funkcionē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2022. gada 01. marts, 09:25:18 »
Tai pusei, kā saprotu, tā vienkārši iebirs kontā.

pārbaudi.
baidos, ka nē... parasti "platformas" ietvaros pārskaitījumi ir gandrīz bezmaksas, BET pāreja no/uz reālo naudu, banku kontos + vēl dažādās valūtās, var pat 5% paņemt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2022. gada 01. marts, 09:31:39 »
Nu vot, tās arī ir lietas, no kurām neko nejēdzu, tāpēc jautāju.
Ap 5% iekasē MoneyGram, bet tur ir vismaz skaidra cenulapa bez pārsteigumiem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2022. gada 01. marts, 09:34:59 »
Nu vot, tās arī ir lietas, no kurām neko nejēdzu, tāpēc jautāju.
Ap 5% iekasē MoneyGram, bet tur ir vismaz skaidra cenulapa bez pārsteigumiem.

Nu a cik Tava banka prasa par pārskaitījumu un konvertāciju? Sāc ar to.
... ja Tev kādas kreisās štelles, ķip pulverīšus vai teroristus finansē, kamdēļ nevar caur banku laist, tad cita lieta...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2022. gada 01. marts, 09:36:50 »
A Ukrainai normāls SWIFT konts nav? Es cirve, piedodiet...

Esmu no Paypal skaitījusi kaut kur uz citu Paypal (uz Krieviju laikam).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2022. gada 01. marts, 10:49:39 »
Ja nemaldos, bankas atcēla komisiju pārskaitījumiem uz Ukrainu. Swedbankas lapā vismaz tā rakstīts, citas neapskatījos, bet gan jau arī.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #10 : 2022. gada 01. marts, 11:56:58 »

Nu a cik Tava banka prasa par pārskaitījumu un konvertāciju? Sāc ar to.
... ja Tev kādas kreisās štelles, ķip pulverīšus vai teroristus finansē, kamdēļ nevar caur banku laist, tad cita lieta...

:fubar:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2022. gada 01. marts, 12:04:53 »
:fubar:

kāpēc??
tā ir pirmā doma, ka cilvēks vēlas pārdzīt tumšo naudiņu, tāpēc meklē apkārtceļus, nevis jautā savai bankai. Caur banku sistēmu visai naudai jābūt gaišai.
nākamā doma, ka sūtītājs nevēlas zīmēties, ka nauda ir no viņa :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2022. gada 01. marts, 13:34:44 »
Labi, kā saprotu, tad reālas jēgas te nevienam nav tāpat kā man, a blabla nafik nevajag, to es pati māku. :(

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2022. gada 01. marts, 15:58:33 »
Labi, kā saprotu, tad reālas jēgas te nevienam nav tāpat kā man, a blabla nafik nevajag, to es pati māku. :(

Nē, Kvadra, ir gan jēga. Var darīt vienkārši un sarežģīti. Esmu daudz reizes skaitījis.

Pirmais - Es noskaidrotu, cik maksā/cik ātri caur savu banku. Piemēram caur Citadele tas maksā: 4.3% valūtas konvertācija un 15 eur maksājums ārpus SEPA jebkurā valūtā (izņemot RUR un BYN). Konvertējot jāpievērš uzmanība bankas kursam, reizēm tur arī visādi brīnumi...

Var arī caur kripto valūtām, ja abiem ir elektroniskie maciņi. Tur būs 2x1% par konversiju (fiat-->crypto un atpakaļ) un 0.štrunts par pārvedumu.

Ja tas neapmierina, pēti sevis piesauktās platformas, kā arī Paypal, Revolut u.c.  bet galvenais noskaidro, ar ko strādā saņēmējs, vai varēs izņemt naudu!

PS un pastāsti mums, kad būsi izpētījusi :)
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 01. marts, 16:04:26 no daddy »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2022. gada 01. marts, 18:46:23 »
Nez, kā gan es to varētu baigi izpētīt, ja nav neviena zināma cilvēka, kas ko jēgtu izskaidrot, un to es ne tikai par SF.
Kaut kā jau aizsūtīšu, bet bez kādas garantijas, ka tas būs optimālākais variants.