krieveļus principa pēc neklausīšos, visi viņai maitas... Čemberlens ar Hitleru nesavienojās, tika piekopta Hitlera nomierināšanas politika, kura beidzās ar WW2... kā ar Krieviju pēc Krimas okupācijas...
PĒC kara visi gudri... Staļins un Hitlers 1939., 1941. 1943. un 1945. gadā bija pavisam atšķirīgi cilvēki, kā viņus uztvēra pasaule&rietumi.
Es redzu tā - rietumi ar vienu roku palīdzēja Staļinam (lendlīze u.c.) bet tai pat laikā turēja acis vaļā - kurš, kuru... 1943.g. Staļingrada bija izšķiroša, kad rietumi nolēma atvērt 2 fronti un NOPIETNI palīdzēt Staļinam... bet pieļauju, ka varēja būt visādi...
šodien var vilkt daudzas paralēles ar to laiku - rietumi ukrainai ieročus dod pa mazām porcijām (pašiem vajadzēs, nav saražoti) utt., utt., bet nopietni neiesaistās...
ja man jautā, tad es uzskatu, ka Putins šodien ir kā Hitlers 1942.g. - iestrēdzis pie Staļingradas (Hersonas, Zaporižjas, Severodoņeckas)... bet viņš vēl nav sakauts un Ukraina nav uzvarējusi, galvenokārt tāpēc, ka ABAS puses ir atkarīgas no ieroču piegādēm (kodolspēkus uz brīdi neņemsim vērā)... Rietumu piegādes balstās demokrātijā, piegādes Putinam ir no autokrātijām (Irāna, Z-koreja)... Ķīna un Turcija spēlē savas (sev izdevīgas) spēles...
Ukrainai vajadzīga sava "staļingrada"...bet Putins ar nav muļķis