Autors Tēma: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?  (Lasīts 13127 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?
« : 2022. gada 14. marts, 09:54:26 »
Tā īsti neiederas nevienā aizsāktajā tēmā.

Gadījās pabūt ciemos pilsētā. Daudzdzīvokļu mājā, daļā dzīvokļu dzīvo krievi jau no padomju laikiem. Agrāk bija daudz, tagad kurš nomiris, kurš pārdevis, bet vēl ir vecie iedzīvotāji. Agrāk mūždien sēdēja bariņos pie ieejas durvīm, klačojās un sveicināja visus iekšā/ārā ejošos. Normāli, pierasts, nekādu pārdomu. Man kā introvertam riebās, bet tas neatkarīgi no tautības. Ja ko jautāja, parunājos, kā jautāja, tā atbildēju, man nekad nav bijis princips nerunāt krieviski, (kamēr man pretī nav tipisks "es tajā gansu valodā nerunāšu principā", tad gan man ieslēdzas pretprincips). Daudzi runāja latviski, cik nu labi sanāca, tik sanāca, bet nekādus nacionālos kašķus netaisīja, arī pēdējos gados ne.
Tagad sēžu un pa logu dzirdu, kā pārītis ļaužu krieviski pļāpā par slimošanu un ko tur vēl (nedzirdēju un neklausījos), bet diezgan skaļi, nevaru nedzirdēt.

Pieķēru sevi pie tā, ka pēdējo nedēļu notikumu gaismā manī rodas kaut kād īgnums, neiecietība, sajūta, ka viņiem te nav jābļaustās, un vēlme pasūtīt pie krievijas karakuģa. Tieši pret krieviem. Nezinu viņu politiskos uzskatus, nekad neesmu jautājusi un netaisos, bet atklāju sevī paaugstināju jutību pret konkrēto tautību.

Mani uzskati vienmēr ir bijuši miermīlīgi - krievi dzīvo Krievijā, latvieši - Latvijā, citas tautas pa savām mājām, satiekas, parunājas, taisa biznesu, bet netaisa kariņus. Tiesa, uzskatu, ka liela kļūda bija 1991. neizsūtīt maksimāli visus krievus no Latvijas, neskatoties uz dzimšanas vietu un statusu. Ar atlaidēm tiem, kuriem būtu īpašas rekomendācijas no daudziem latviešiem (uzturēšanās atļauju tirgošana neskaitās) un kuri ārpus mājas runātu latviski (izņemot, protams, individuālu sarunu diviem krieviem). Ļoti ceru, ka šo kļūdu labos tagad pēc kara beigām.

Tēma tā īsti ne par ko. Vienkārši pārdomas par savu reakciju.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies true detective

Atb: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?
« Atbilde #1 : 2022. gada 14. marts, 11:17:39 »
hmm.....manī ir kas spēcīgāks nekā īgnums pret šo tautu dotajā brīdī....pēc visa tā, ka viņi ap 80% atbalsta karu un Putinu, nu nevar viņus mīlēt. un nevar to attaisnot ar propogandu, PSRS laikos nebija nekas cits pieejams, un es ticēju, ka ASV visi ir bezpajumtnieki, kas nakšņo uz soliņa parkā. bet vēl pāris nedēļas atpakaļ krievu tautai tomēr bija pieejamas arī alternatīvās ziņas un galu galā viss internets vaļā....kā izskaidrot? nezinu, nav skaidras atbildes. viņi ir kara tauta, un tas ir kultivēts gadiem, ja ne gadsimtiem, vienmēr gaidīt karu un ar kādu karot....tāpēc arī tagad viņi uzskata, ka tas ir normāli, lai vai kāds iemesls tam karam būtu. man nav nekādu simpātiju pret tādiem.

https://www.instagram.com/p/CbFCrJsgWsf/   
krievu tautas būtība šajā sarunā. par sarunas autentiskumu negarantēju.   

ps. LV nekad ne ar vienu nerunāju krievu val., izņemot tūristu.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. marts, 11:26:09 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2022. gada 14. marts, 11:59:31 »
Un vēl viena doma, kas mani apciemoja. Tas krievu gadu desmitiem auklētais sauklis "Лишь бы не было войны" īstenībā nozīmē tikai bailes, kaut neuzbruktu krieviem, viņiem nedrīkst uzbrukt, viņi ir viskrutākie, tie citi nav cilvēki, tiem drīkst. Nekāda sakara ar vēlmi pēc miera visā pasaulē.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2022. gada 14. marts, 12:31:40 »
Man šobrīd pret krieviem, kā tautību, nekādu negatīvu jūtu - jā, ir vatņuki (kam vate galvā), kas atbalsta PU, bet tādi ir arī daži latvieši, tepat forumā daži atrodami... tāpat Rotaru dēls un mazdēls prasti dezertieri izrādījušies...

tad jau drīzāk ir negācijas pret mūsu partneriem, vāciešiem, ungāriem, arī frančiem, kuri izliekas, vai nevēlas saprast notiekošo, kuriem joprojām savas šaurās intereses ir pirmajā vietā, pofig par sievietēm, bērniem... jau teicu un vēlreiz atkārtošu - piketēt pret karu vajag pie šīm vēstniecībām, nevis krievijas... lai gan ko "lelles", ja galvenais dīdītājs negrib iesaistīties...

Ukraiņus žēl protams, naudiņu ziedoju... pieņemt savā pajumtē jaunu, glītu ukraiņu bēglīti bail, esmu vājš da grēcīgs cilvēks (Kauperam respect!)...
Krievu valoda gan griež ausīs un krievu filmas nevaru paskatīties, visur vardarbība & impēriskās ambīcijas lec laukā  :veee:   

« Atbilde #4 : 2022. gada 14. marts, 13:28:07 »
jä, tas man nesaprotams, ka EU, NATO stāv malā un trīc un dreb. kamēr Putins pie varas, tikmēr būs jātrīc, tad jau labāk ātrāk pa pakaļu sadot, jo agri vai vēlu tā diena pienāks.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2022. gada 14. marts, 14:02:32 »
jä, tas man nesaprotams, ka EU, NATO stāv malā un trīc un dreb. kamēr Putins pie varas, tikmēr būs jātrīc, tad jau labāk ātrāk pa pakaļu sadot, jo agri vai vēlu tā diena pienāks.

Kā Tu to domā - "ātrāk pa pakaļu sadot"? Tu domā, ka kremlis nepagūs tās savas kodolbumbas palaist? Un mums netrāpīs?  Tu esi drosmīgs cilvēks. Es gan baidos.  Pieturos, ka 3.pasaules karš labāk vēlāk vai vēl labāk nekad.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2022. gada 14. marts, 14:20:07 »
Manī īgnuma nav, bet ļoti dauz jautājuma zīmju galvā.

Par Latvijā dzīvojošajiem man viedoklis nav īpaši mainījies. No laika gala ir bijuši tādi, par kuriem brīnos - ko viņi vēl te dara? Ir arī tādi, kas ir ļoti sakarīgi un arī šajā situācijā tādi ir palikuši.

Man vairāk ir dusma uz tiem, kuri savā Krievijā uztraucas tikai par saviem Instagram kontiem, kurus teorētiski šonakt bija plānots atslēgt un youtoube monitezācijas atcelšanu. Nekādas līdzjūtības vai nožēlas par situāciju.

Dusma arī uz tiem, kas bēgot no Krievijas, nesaprot kāpēc viņus neuzņem ar sajūsmu, piemēram, Gruzijā. Sašutuši, ka gruzīni nelabprāt izīrē dzīvokļus un dažs labs taksists atsakās vest krievus.
Jā, pieķeru sevi pie domas, ka laikam es negribētu, ka viņi izvēlētos par mītnes vietu Latviju, pat ja viņiem te jau ir īpašumi.
Man nav iebildumi pret viņiem kā tūristiem - atbrauc, atstāj naudiņu un mājās. Bet jaunu "iebraukumu" - nē.

Likās, ka pandēmija tik daudz ko mainīja mūsu dzīvēs un pēkšņi parādīja, kas ir cilvēki mums apkārt. Bet karš visu parāda jaunā gaismā (ja vārdu karš vispār var likt vienā teikumā ar gaismu...).

Es skaidri zinu, ka esmu pret izglītības ministres nostāju skolās mācīt tikai Eiropas valodas un man šķiet pilnīgi nepareizi, ja Latvijā vairs skolās nebūs iespēja apgūt krievu valodu kā otro svešvalodu tiem, kas to vēlās.

Kopš pandēmijas sākuma, man nav bijusi vajadzība un iespēja runāt krieviski, bet kad ceturtdien uz ielas mani uzrunāja ukraiņu ģimene, kas Rīgā bija ieradusies naktī, tad sapratu, ka vairs nerunāju tā, kā valodu zinu. Valoda ir jālieto, lai to nepazaudētu.

Šodien kādā no komentāriem lasīju, ka par katru uzņemtu ukraini viens krievs ir jāaizsūta uz Krieviju. Diezgan radikāls ierosinājums, bet dažus kandidātus es varētu atrast  :blushing:
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. marts, 14:32:59 no baaciens »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2022. gada 14. marts, 15:11:20 »
Kā Tu to domā - "ātrāk pa pakaļu sadot"? Tu domā, ka kremlis nepagūs tās savas kodolbumbas palaist? Un mums netrāpīs?  Tu esi drosmīgs cilvēks. Es gan baidos.  Pieturos, ka 3.pasaules karš labāk vēlāk vai vēl labāk nekad.

Ar šādu loģiku krievi aizies līdz Vācijai, jo krievu kodolrundziņa darbosies vienmēr.
Kāpēc atomvalstīm (ASV, FR, UK) dēļ kautkādiem ziemeļ-austrum-dienvid-centrāl eiropiešie m ar kodolkaru riskēt??

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 14. marts, 15:37:23 »
Es prātoju, kurā brīdī krieviem papildus viņu agresivitātei un naidam pret citādiem tas baigais mazvērtības komplekss iestājās - "Ti meņja uvažaješ??"
Vai tad, kad Pētera I laikā pa īstam rietumniekus sāka iepazīt, un Pēteris aiz bārdām vilka utainos bajārus skatīties, kā cilvēkiem jāizskatās un jāuzvedas"?
Pie tam tā cieņa ir vajadzīga uz bailēm balstīta, cienīs tad, kad ar kāju durvis atspersi.

« Atbilde #9 : 2022. gada 14. marts, 16:26:10 »

gluži jau tā nav, ka tā poga Putinam pie gultas. ceru, ka pie šādas pavēles kādam ģenerālim smadzenes iegriezīsies pareizā virzienā. jā, un man šobrīd ir ļoti smagi noskatīties, kā tiek iznīcināta Ukraina, bet visi stāvam malā un gaidām. ka tik mums neuzbrūk. uzbruks ir laika jautājums, tad jau labāk ar to problēmu tikt galā tagad. es gribu, lai debesis aizver virs Ukrainas.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. marts, 16:55:36 no true detective »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2022. gada 14. marts, 16:41:36 »
es gribu, lai debesis aizver virs Ukrainas.

Es jau kādu laiku nesaprotu, kāpēc tas nav īstenots. Cilvēki tiek nogalināti! Kāds iemesls vēl nepieciešams?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2022. gada 14. marts, 16:45:06 »
jā, un man šobrīd ir ļoti smagi noskatīties, kā tiek iznīcināta Ukraina, bet visi stāvam malā un gaidām. ka tik mums neuzbrūk. uzbruks ir laika jautājums, tad jau labāk ar to problēmu tikt galā tagad. es gribu, lai debesis aizver virs Ukrainas.

Jautājums bija par ko citu. Teorija un prakse. Vai Tu, tieši Tu esi gatavs šodien/rīt utt.....ņemt ieroci rokās un iet karot, Vai Tu esi gatavs tam, ka kaut vai šodien ar Tevi, Taviem tuviniekiem notiek tas pats kas Ukrainā... vai vēl sliktāk...kodolkarš..
Visi nestāv malā - cits stājas zemessardzē, cits dodas pa tiešo karot uz Ukrainu..valstis (jā  tās pašas EU, NATO sūta savu kaujas tehniku, aprīkojumu).
Esmu godīga vismaz pret sevi. Man ir šausmīgi bail.
Tas bija reorisks jautājums, jo atbildes jau nav. Ne pareizās, ne nepareizās...

« Atbilde #12 : 2022. gada 14. marts, 16:55:09 »

Jautājums bija par ko citu. Teorija un prakse. Vai Tu, tieši Tu esi gatavs šodien/rīt utt.....ņemt ieroci rokās un iet karot, Vai Tu esi gatavs tam, ka kaut vai šodien ar Tevi, Taviem tuviniekiem notiek tas pats kas Ukrainā... vai vēl sliktāk...kodolkarš..
Visi nestāv malā - cits stājas zemessardzē, cits dodas pa tiešo karot uz Ukrainu..valstis (jā  tās pašas EU, NATO sūta savu kaujas tehniku, aprīkojumu).

karot neiešu, mēģināšu būt noderīga citādi kara apstākļos. ja ir šausmīgi bail, tad daļēji Putins ir jau uzvarējis. un baidīties kamēr viņš sēž Kremlī vajadzēs vienmēr.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2022. gada 14. marts, 17:11:37 »
Es brīžiem domāju, ja tantei būtu riteņi....vai, ja krievi tos naftas/gāzes dolārus būtu ieguldījuši Krievijas tautu izglītībā...nu, 630 miljardi stabfonds, no kura patreiz 300 miljardi sankcionēti, vēl milzīgās zelta rezerves, kuras patreiz neviens nepērk par labu cenu + vēl militārie izdevumi...nu,štrunts par oligarhu nozagto - to šeit klāt nerēķināsim...bet ja 1000 miljardu dolāru būtu ieguldīts izglītībā...nu, vai krievs tad būtu normāli eiropeiski domājošs un bez kompleksiem izkauties? :scratch:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2022. gada 14. marts, 17:16:13 »

Atbilde ir - ja tie, kas uzņēmušies mūs sargāt - mūsu PROFESIONĀLĀ armija, mūsu politiķi, mūsu partneri, neko nedara, redzot citu ciešanas, tad viņi to/neko darīs arī kad karš atnāks pie mums... arī kodolkarš, ja mūsu vadoņi neparādīs stingru roku un gatavību atbildēt...

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/375156-vai-tu-kristin-esi-gatava-karot-ja-ne-tad-pildi-visas-kremla-norades
" Ja tiek pateikts A, tad jāpasaka arī B. Frāze - Vai tu, Kristīn, esi gatava karot - nozīmē tikai vienu - kapitulāciju, pirms vēl kara darbība ir sākusies. Kāds ir Putina politikas galvenais mērķis? Revanšs par PSRS zaudējumu Rietumiem Aukstajā karā. Tagad ir pienācis laiks atriebties par šo pazemojumu (Putina izpratnē) un pārskatīt to realitāti, kura pasaulē eksistē kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem.

Kaut kādā ziņā Putins šo karu jau ir uzvarējis, ja pieņemam, ka viņa mērķis ir tāda Eiropa, kura pat pirkstu neuzdrošinās pakustināt Krievijas virzienā. Kura atbilstoši jaunajai NATO doktrīnai “ka tikai nesadusmot Putinu” cenšas nedarīt neko tādu, kas varētu sadusmot Putinu. Nav runa pat par “no-fly zone” vai bēdīgi slaveno poļu iznīcinātāju sāgu, runa ir arī par daudz piezemētākām lietām"

arī
https://neatkariga.nra.lv/intervijas/374299-andrejs-piontkovskis-tris-baltijas-valstu-prezidenti-varetu-noverst-treso-pasaules-karu
"Nupat Baidens uzstājās Kongresā. Runa bija lieliska. Puse bija veltīta Ukrainai. Vairākkārt visi cēlās kājās un sarīkoja stāvovācijas. Pirmā lēdija apskāva Ukrainas vēstnieka sievu. Bet runa beidzās ar tām pašām muļķīgajām frāzēm: “no boots on the ground” Ukrainā, nenoteiksim “no fly zone”, bet svēti ievērosim 5. pantu.

Viņi viltīgi mānās. Viņi šausmīgi nevēlas iet uz šo risku. Viņi jūs pievils. Viņi domā, ka viņiem nenāksies šos solījumus pildīt. Viņi domā, ka Putins iestrēgs Ukrainā. Viņi cer, ka kaut kādā veidā Putins lauzīs kaklu Ukrainā. Plāns ir šāds. Jau tagad Putinam karš neiet kā plānots. Zibenskarš izgāzies. Ja ukraiņu pretestība ievilksies, pieņemsim, vēl mēnesi, pieaugs neapmierinātība Krievijā. Viņi cer, ka lūzumu radīs šī divu faktoru kombinācija - nikna ukraiņu pretošanās un pieaugoša neapmierinātība Krievijā. Turklāt svarīga nevis zemākā līmeņa neapmierinātība, bet elitē, militārās aprindās, administratīvā aparātā, lai izveidotos priekšnoteikumi sekmīgam galma apvērsumam. Viņi grib izglābties slēpjoties aiz ukraiņu mugurām, nepakļaujot sevi riskam, pie viena noskaitot mantru, ka baltiešus gan noteikti aizstāvēs. Baidos, ka neaizstāvēs. Tāpēc viss izšķirsies tagad Ukrainā."

PS. mums jākaro nebūs, LV turpinās balstīties uz profesionālo armiju un zemessardzi. Obligātā dienesta nav un nebūs. Kamēr mani un jūs iesauks, 3 mēnešus apmācīs (lai mēs viens otru nenošautu), tikmēr viss būs beidzies... nu varbūt kaukādās darba "klaušās" tranšejas rakt vai prettanku ežus metināt arī var iesaukt...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 14. marts, 17:23:12 no daddy »