Autors Tēma: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?  (Lasīts 13192 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Īgnums pret krieviem. Vai vairāk nekā īgnums?
« Atbilde #60 : 2022. gada 19. marts, 09:34:11 »
Pie mums ir demokrātija. Krievu dziesmas nav aizliegtas. Poliči gan jau skatījās, vai dziesmām nesekos aktīvākas darbības.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #61 : 2022. gada 19. marts, 10:11:52 »
Pie mums ir demokrātija? Jau trešo gadu turpinās tās noriets. Gan jau drīz neko te nevarēs kā padomju laikos.  Jau kā sākās varai nepatīkamo viedokļu cenzūra utt kovidā, tā tagad turpinās. Lēnām pieradina mūs pie vispārējās kontroles.

Padzīvo kādu laiku purčikā vai taml. rajonā un tad sāc runāt par naidu vai nenaidu

Tāpēc jau saku, ka reāli nav saskares ar krieviem un līdz ar to nav pamata nekādai attieksmei.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #62 : 2022. gada 19. marts, 10:29:39 »
Pie mums ir demokrātija? Jau trešo gadu turpinās tās noriets. Gan jau drīz neko te nevarēs kā padomju laikos.  Jau kā sākās varai nepatīkamo viedokļu cenzūra utt kovidā, tā tagad turpinās. Lēnām pieradina mūs pie vispārējās kontroles.
Tāpēc jau saku, ka reāli nav saskares ar krieviem un līdz ar to nav pamata nekādai attieksmei.
Pilnīgi apbrīnojami, kādā pasaulē Tu dzīvo  :banhead:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #63 : 2022. gada 19. marts, 10:30:25 »
Laukumā pie centrālās stacijas šodien pusaudži dārdināja krievu dziesmas; tur tāds aizdomīgs teksts bija, cik nu dzirdēju garām ejot. Policijas auto atradās 10 m attālumā un nevienu no poličiem tas neuztrauca.
Domāju, tie tagad ir tikai ziediņi.

Cik pretrunīgi viedokļi :D
Nāra, labāk paskaties uz cenzūru un "demokrātiju" Krievijā. Un salīdzini, kā ir šeit. 

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #64 : 2022. gada 19. marts, 11:24:01 »
Es nezinu, kā ir Krievijā un diez vai kāds arī zina.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #65 : 2022. gada 19. marts, 12:48:36 »
Nāra - attaisi tak internetu un paskaties - kāpēc Broņa zin? Es zinu - manam vīram tur radinieki -  ceturtā un nu jau piektā latviešu bēgļu paaudze, kas bija ieprecējušies un palikuši Krievijā pēc pirmā pasaules kara - par laimi, visi normāli domājoši, tikai klusē, jo baidās no represijām

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #66 : 2022. gada 19. marts, 12:54:22 »
Citāts: vecinja
Nāra - attaisi tak internetu un paskaties
Trāpīs Nāra uz ru propagandu - kā Krimsons :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #67 : 2022. gada 19. marts, 13:40:50 »
Nu jā, salīdzinot ar Krieviju mums vārda brīvības/demokrātijas ir vairāk. Par stāvēšanu uz ielas nevienu nesašņorē. Bet nevaru nepiekrist Nārai, ka tās vārda brīvības kļūst arvien mazāk. Piegrieza covida laikā, ka pat ārsti klusēja lupatiņā, baidīdamies ko iepīkstēties, pēc tam tā slidenā "naida runas" apkarošana... Cenzūra un kontrole rullē.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #68 : 2022. gada 19. marts, 13:43:56 »
Viņiem netrūkst iemeslu "moskaļus" nemīlēt. 30.gadu golodomors vēl dzīvā atmiņā.
Tur vēl agrāk badā mērdēja. Vīratēva vecāki savus mazos bērnus atdeva bērnunamā, lai viņiem vismaz būtu kaut kas ēdams un nenomirtu badā, bet viņš piedzima 1915.gadā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #69 : 2022. gada 19. marts, 20:56:30 »
Kā jūs uzskatāt, vai 9.maija svinēšana pie Pārdaugavas staba jāatļauj vai ne?

Es domāju, ka pienācis laiks tam pielikt punktu. Kādreiz bija cita lieta, kad vēl bija dzīvi veterāni, kam tie bija savām asinīm izcīnīti Uzvaras svētki ar asarām acìs. Bet šodienas urliskajiem 20-30 gadniekiem ar to nav nekāda sakara, tiem šis datums kalpo tikai lielkrievu šovinisma kultivēšanai. Pietiek. Nav tas odžu midzenis azotē jāaudzē.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #70 : 2022. gada 19. marts, 21:19:33 »
Nu, ne jau nojaukt to "pieminekli", bet noformēt ar informāciju...jābūt plakātiem par atbrīvotāju varoņdarbiem pret civilajiem iedzīvotajiem...un kaut kādam salīdzinājumam ar pārējām 2.p.k. uzvarētājām

Atslēdzies Trix

« Atbilde #71 : 2022. gada 19. marts, 21:41:20 »
Atkarīgs no kara beigām. Ja karš beidzas pirms 9. maija (ļoti ceru), tad līdz 9. maijam tas brīnums ir jāpārvieto, piemēram, uz Salaspili (kur nesavāksies tāds bars kā Rīgā, turklāt arī tur pāris gadus var "restaurēt" ar stalažām, lai nevar tikt klāt). Nojaukt nevajag - tā būs "agresija", vajag aizvākt tālāk. Aizliegt pulcēties nevajag, vajag padarīt pulcēšanos neiespējamu. Pieminekļa vietā – "plakāti par atbrīvotāju varoņdarbiem pret civilajiem iedzīvotajiem", un jāizdara tas, ko neizdarīja pirms 30 gadiem - visi ar Krievijas pasēm ir jādeportē. Visi, kas Ukrainas kara laikā izsakās par labo Putinu (DP būtu jābūt piefiksētiem, citādi priekš kam mums vispār tāda DP vajadzīga),  - turpat. Jebkurš Putinam lojāls krievs Latvijā ir bumba ar laika degli, vai tiešām vēl nepietiek pieredzes ar to, kas notiek, kad "atbrīvotāji" ierodas? Vai tiešām mums to vajag? Krievija nemainīsies, uz to cerēt ir naivi. Tātad ir tikai laika jautājums, kad atkal pacelsies sauklis "možem povtoriķ". Tāda Vācija, kur tomēr inteliģences līmenis bija daudz augstāks nekā pašreizējā Krievijā (no kuras inteliģence paspruka kā tarakāni no ieslēgtas lampas), gadu desmitiem kaisīja pelnus uz galvas par karā sastrādāto. Krievija nenožēlos neko, izņemo to, ka neizdevās Ukrainu iznīcināt un zemi pievākt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #72 : 2022. gada 19. marts, 22:44:20 »
Kas attiecas uz pašu pieminekli, es atturēšos izteikties par nojaukšanu, jo man nav skaidrs, kādi līgumi to sargā. Nē, es, protams, pēc tā neraudātu, tikai apzinos, ka tas nav tik vienkārši. Bet to tusiņdzerstiņu ar antilatviskajiem saukļiem gan varētu reiz izbeigt.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #73 : 2022. gada 19. marts, 23:42:54 »
Man apnikuši neretie apsveikumi no klientiem 9. maijā un paskaidrošana, ka man tā nav svētku diena green

Svinētāju vidū arī tādi eksemplāri kā mans līgavainis ar apzīmējumu Ostaps Benders,  laulāties gribošs ar mani pareizticīgo baznīcā pat zinot manu nacionālo nostāju un kāda putiniste ''v duše russkaja'',  za russkij mir - nu gribēja izspiest  labumu no kādas prokremliskas organizācijas vai partijas. Otkatu, jeb kā tur viņus sauca sistēmā jutās kā zivs ūdenīRofl - LR pilsone.

Tā svinēšana ir dzerstiņš, krievfašistu, lielkrievu šovinistu  morālās stiprināšanās, krievvalodīgās jaunatnes un bērnu audzināšanas,  pretlatviskas nostājas demonstrēšanas pasākums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #74 : 2022. gada 31. marts, 23:42:28 »
Man rādās tomēr uzradies vairāk kā īgnums. Klīstot jūtūbē paklausījos tās krievu armijnieku pārtvertās sarunas ar viņu sievietēm. Tā tauta ir vienkārši nolemta, ja sieviete var būt starā no atstāsta, kā trīs tankisti izvarojuši māti un viņas 16 gadīgo meitu, kā priecāties par dzīvoklī savākto blenderi, jo tas tak maksā ciktur un viņa sen tādu gribējusi. Būt starā par savāktām botām, kuru izmērs derēs meitai un ieteikt savākt kādu planšeti, jo jaunākajam bērnam skolā vajadzēs...  :veee:
Un visi teksti abpusēji mijas ar mātes vārdiem  :veee:
 Sajūta, ka tajā pusē laiks stāvējis uz vietas.
Ņeļudzi, tā laikam to sauc. :(