Autors Tēma: Apakšējā dzīvoklī pīpējošo kaimiņu smaka manā virtuvē.  (Lasīts 1433 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Dzīvoklis nav mans, bet problēma ir. Nosauksim to par onkuļa Antona dzīvokli.

Apakšējā dzīvoklī dzīvo sociālais kontingents, kas smēķē virtuvē. Pa ventilāciju tas viss nāk iekšā Antona virtuvē, smird neciešami.

Jautājums – kurš zina, kā ir pašreizējos likumos – vai cilvēki var smēķēt dzīvoklī (nav viņu privātais, bet sociālais), ja viņu smaka iet citā dzīvoklī. Kuram ir pienākums šo smakas ceļu novērst? Skaidrs ir tas, ka abi dzīvokļi ir vienā cukā, kam nevajadzētu būt, bet ir. Kāpnes arī mūždien piesmēķētas, nezinu, vai no dzīvokļa vai no smēķēšanas pie ieejas durvīm.

Runāt tur nav variantu, pusnarkomāni, no kā baidās visa māja, ka nenosit. Sociālais dienests (sociālajiem pieder tas dzīvoklis) ir inerts.

Risinājumu varianti, protams, ir, sākot ar savas ventilācijas pārlikšanu (tam jāmeklē apsaimniekotājs un mājas plāns), beidzot ar dzīvokļa pārdošanu, bet tā īsti negribas.

Kā ir pēc likuma ar smēķēšanu daudzdzīvokļu mājā? Kurš zina? (Nemāku un nespēju sameklēt...)
Paldies, ja kādam ir likuma panti aiz auss.
Ieskatīšos gan vēlāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

Atb: Apakšējā dzīvoklī pīpējošo kaimiņu smaka manā virtuvē.
« Atbilde #1 : 2022. gada 15. marts, 14:01:54 »
<https://lvportals.lv/e-konsultacijas/21615-ja-kaimins-smeke-dzivokli-2020>

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2022. gada 15. marts, 14:17:27 »
Tātad tur neko darīt nevar, vienīgi meklēt citu cuku.
Nu OK. Kā parasti likums aizstāv tos, kas gandē dzīvi citiem.

Paldies!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2022. gada 15. marts, 14:20:58 »
Šķiet, savā dzīvoklī var darīt da jebko, izņemot trokšņus noteiktos diennakts laikos un ekstrēmi antisanitāru dzīvesveidu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2022. gada 15. marts, 15:23:42 »
Tātad tur neko darīt nevar, vienīgi meklēt citu cuku.
Nu OK. Kā parasti likums aizstāv tos, kas gandē dzīvi citiem.

Paldies!

Tev vajag a)aizvērt to ventilāciju un vēdināt caur ko citu (tualeti) b)ielikt pretvārstu un uztaisīt pārspiedienu savā dzīvoklī.

Es šādi pie reizes atrisināju arī sievas alerģijas problēmu - nopirku kanāla ventilatoru, kurš ņem āra gaisu, laiž caur filtru un pūš dzīvoklī. Visus putekšņus nofiltrē un smakas izspiež prom. Izmaksāja ap 300 eur (klusais ventilators, regulatots, filtrs, trubas, līkumi). Sieva agrāk marts-jūnijs bija nelietojama dēļ alerģijas, kopš ventilācijas sistēmas ieviešanas (gadus 10 jau) ir daudz vieglāk... nu, tagad naktīs auksts ārā, līdz ar to arī dzīvoklī temperatūra mazliet zemāka

Ja filtrēt nevajag, tad es domāju arī 50 eur iekļausies.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2022. gada 15. marts, 16:44:41 »
Man augšas kaimiņš pīpē uz balkona un visa smaka nāk lejā - manā guļamistabā ( logs vienmēr vai nu vaļā vai uz vēdināšanu atvērts).

Gaidu un nevaru sagaidīt, kad pāries uz kaut ko aromātisku - zāli vai saltiņiem  :blushing:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2022. gada 15. marts, 17:10:16 »
Savā dzīvoklī katrs drīkst smirdēt pēc sirds patikas, tur neko nepasāksi. Teorētiski nedrīkst smēķēt kāpņutelpā un pie pašām ārdurvīm, bet praktiski ko tam asociālajam kontingentam padarīsi, katram policistu klāt nepieliksi, ja viņi ir cūkas, tad ir. Atliek gaidīt, ka varbūt kādudien pārdozēs un pārcelsies uz citiem medību laukiem.
Var tikai pārpakot savējo dzīvokli, lai tā smaka tik ļoti nenāk iekšā.

Patiesībā traģiski. Kaut bēdz no mājas ārā. Paldies Dievam, manā mājā pīpmaņi izdresēti nesmirdēt koplietošanas telpās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2022. gada 15. marts, 19:47:09 »
Onkulis Antons jau aizvācās citur, dzīvokli izīrēja, bet īrnieki arī ilgi neizturēja.
Kaut kāds murgs, ka kaut kādu imbecīļu dēļ, kuriem ir tieeesības, savā privātajā īpašumā nav iespējams dzīvot.

Pagaidām plāns nobrieda tāds, ka Antons ies uz pašvaldību, lai pašvaldība sakārto savu sociālo dzīvokli, lai viņu ventilācija ir atsevišķā cukā, kā tam jābūt pēc gostiem. Atbilstošs skaits tur ir, lai visiem pietiktu, un Antons neko nav pārbūvējis. Lai sakārto savu īpašumu. Tad redzēs, kas no tā iznāks.

daddy, es Tev varu 100% apgalvot, ka neeksistē nedzirdams ventilators. Protams, ja mājā visu laiku grand mūzika, tad gan ventilatoru nedzird... :D
Nafig es negribu vēl caurumus sienā taisīt un ventilatorus likt...  :fp:

Īstenībā nožēlojami, ka tiesības ir visādiem asociāliem tipiem, un viņiem neko nevar izdarīt.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #8 : 2022. gada 15. marts, 20:49:25 »
Man augšas kaimiņš pīpē uz balkona un visa smaka nāk lejā - manā guļamistabā ( logs vienmēr vai nu vaļā vai uz vēdināšanu atvērts).

Gaidu un nevaru sagaidīt, kad pāries uz kaut ko aromātisku - zāli vai saltiņiem  :blushing:

No augšas smaka lejā nenāk. Nāk tikai no apakšas uz augšu. Ja par balkoniem vai logiem runā.
Man arī no lejas nāk pīpju smaka virtuvē  nu un ko darīt.  Neko.
Toties, kad man meita dzīvoja virs manis, tad piktojās, ka ceptu desu smaka nāk augšā.  Ko darīt- katrs kādu smaku palaižam :?:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2022. gada 16. marts, 08:56:06 »

No augšas smaka lejā nenāk. Nāk tikai no apakšas uz augšu. Ja par balkoniem vai logiem runā.

:smej:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2022. gada 16. marts, 09:58:14 »
Nu, vispār pēc fizikas likumiem neiet gan dūmi uz leju. Ja vien tā nav iekšpagalma šahta, kur vējš virpuļo kā ienāk prātā.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #11 : 2022. gada 16. marts, 10:15:54 »
Vai es par dūmiem? :) Es par smaku un nikotīna smaka pat ļoti jūtama, ja otrā stāva kaimiņš uz balkona pīpē, bet gan jau Nāra manā dzīvoklī bijusi un zina labāk

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2022. gada 16. marts, 11:15:57 »
Dūmi ceļas uz augšu, jo silti, bet tā pīpju smirdoņa ir tāda zaraza, kas jūtama, vienalga, augšā, apakšā, pa labi vai pa kreisi.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #13 : 2022. gada 16. marts, 12:01:26 »
Un pietam vēl kaitīga, atšķirībā no daudzām citām smakām...