Autors Tēma: Latviešu valoda skolās  (Lasīts 4358 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Latviešu valoda skolās
« : 2022. gada 21. aprīlis, 21:29:43 »
Šodienas aktualitāte. Mazākumtautību skolas ir beidzot apjēgušas, ka nebūs pa vecam (es vismaz tā ceru), un izglītību iegūt valsts skolās varēs tikai valsts valodā. Nebeidz pārsteigt tādu protestētāju argumenti.. kā tajos plakātos.. Latvijā viņi esot 37 procenti.. Un? Baigais labums mums no tā? Valoda esot viņu dvēsele.. a vai tad poļiem, ukraiņiem, lietuviešiem vai baltkrieviem savādāk? Krievvalodīgie un krievi nav viens un tas pats.. Vai tiešām neredz, ka tikai šai dīvainajai nācijai ir problēmas..

https://jauns.lv/raksts/zinas/498468-foto-krievu-skolu-aizstavji-rigas-centra-proteste-pret-turpmaku-skolosanos-tikai-latviesu-valoda

Atslēdzies Broņa

Atb: Latviešu valoda skolās
« Atbilde #1 : 2022. gada 21. aprīlis, 21:32:56 »
Pie tam šajos apstākļos, man liekas, vajadzētu prasties kaunu un turēt muti.. Labi, ka jums te iespēja dzīvot, baudīt Eiropas labumus, bez sankcijām, bez represijām, kuras ir senču zemē.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #2 : 2022. gada 27. maijs, 20:45:01 »
Šorīt braucu busā, iekāpa divas skolnieces.
Infa no viņu sarunas:
17-18 gadi.
Viena no viņām krievvalodīga (akcents) rīdziniece, bet vārdu "rīdziniece" viņa nemāk pateikt latviski.
Tātad, jaunvārds.
Viņa esot "rīgānis", t.i. "я рижанин", turklāt nez kāpēc vīriešu dzimtē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2022. gada 27. maijs, 21:34:47 »
Rīgāne un Latvāne :smej:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2022. gada 01. jūnijs, 17:39:49 »
Par valodu skolās Ukrainā. Bērni mācās ukraiņu valodā, visas mācību grāmatas ir ukraiņu valodā. Mums skolās tās ir padarītas pieejamas, varam lejuplādēt, jo daudzi ukraiņu bērni tagad mācījās latviešu skolās. Vajadzīgo tēmu, piemēram, bioloģijā vai ķīmijā izprintē un dod bērnam ukraiņu valodā, tāpat pārbaudes darbus.
Ja ir skolas ar krievu mācību valodu, tad tās ir privātskolas. Lūk, ko bija panākuši ukraiņi. Mēs 30 gados to nevarējām panākt un vēl tagad raustāmies.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2022. gada 10. jūnijs, 17:50:12 »
Ir dažādas bezgalības. Piemēram, Kosmoss, laika ritums un pāreja uz mācībām valsts valodā mazākumtautību skolās Latvijā. (Monika Zīle)
Tiem, kam tagad 50, pagājušā gadsimta 90. gadā bija 20. Tagadējām sešdesmitgadniecēm, tolaik tikai 30. Jaunas meitenes, bet laikam 30 gadus nav sapratušas, kur dzīvo. Tagad valsts tērēšot naudu pedagogu latviešu valodas apmācībai. Un pāreja uz valsts valodu skolās stiepjas un stiepjas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2022. gada 10. jūnijs, 18:34:50 »
Galvenais arguments vienmēr ir bijis " veci cilvēki, nu ko jūs gribat".

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2022. gada 10. jūnijs, 18:58:58 »
Kur tad tie visi speciāli organizētie latv.val.kursi pazuduši? Pilsonības, visādu darba sertifikātu un valodas līmeņu ieguvei? Kā tad učuki tur cauri izšļūkuši vai izslīdējuši?

Vispār jau marasms ar politiku šajā jomā. Nu, kā tādi sūda stratēģi un mazkvalificēti “speciālisti” tiek pie šprices?  :evil:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2022. gada 14. jūnijs, 16:40:20 »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2022. gada 14. jūnijs, 16:53:18 »
...es neticu, ka iemācot krievu bērniem latviešu valodu, viņi kļūs tāpēc Latvijas patrioti...man, manai paaudzei mācīja krievu valodu pa visiem caurumiem...gatavoja, lai domrakstu varētu uzrakstīt Maskavas augstskolu iestājeksāmenos uz 5...sagatavoja arī...zināju gan Puškinu, gan Ļermontovu no galvas krieviski...un? ...esmu Krievijas patriots?...tikai labāk izpratu to...visu to lielkrievu šovinismu...biju labāk sagatavots ar šiem cīnīties!  :mrgr:     

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2022. gada 14. jūnijs, 17:08:14 »
Baro vilku kā gribi... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2022. gada 14. jūnijs, 17:13:52 »
Bļin, Nakat, kāds sakars ar patriotisma ieaudzināšanu kaut kādam tur rašistam? Mana valoda manā valstī. Tā ir vienīgā vieta, kur es to brīvi lietoju bez piedomāšanas, vai tik mani neuztvers par baisu nacionālisti..  Zini, ķīnietis diezin vai tādu latvieti, kurš ar viņu nerunā ne ķīniski, ne angliski uzskata par šaušalīgu nacionālistu.. Kā tad tā nerunā manā vai man saprotamā valodā.. Šis raksturīgs tikai vienai zināmai nācijai.. Pietiek izdabāt! Zini valodu, labi, komunicē, vienalga, vai tā vācu, krievu vai spāņu.. Nezini, nav savā zemē nevienam jāizdabā, bērnam nezināt citas valodas augstā līmenī ir tikai normāli.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #12 : 2022. gada 14. jūnijs, 17:16:27 »
Sāks braukt te masveidā ķīniešu tūristi, prasīs jau no bērna kājas, lai ar ķīniešiem mandarīnu valodā runā.. Tā izdabāšana ir drausmīga..

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2022. gada 14. jūnijs, 17:22:54 »
Sāks braukt te masveidā ķīniešu tūristi, prasīs jau no bērna kājas, lai ar ķīniešiem mandarīnu valodā runā.. Tā izdabāšana ir drausmīga..
...mjāā...saskāros...latviešu bērns, krievu bērns - abi mācās latviešu skolā...krievu bērns ar mani brīvi runā latviski....taču savā starpā latviešu un krievu bērns runā krieviski...vot, lūk, tev ibio vasarsvētki un integrācija...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2022. gada 14. jūnijs, 19:03:07 »
Man jādomā par enerģijām.

Acīmredzot, krievu enerģētika ir spēcīgāka, agresīvāka par mūsējo