Autors Tēma: Eirovizija 2022  (Lasīts 21649 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Atb: Eirovizija 2022
« Atbilde #75 : 2025. gada 19. maijs, 18:16:14 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #76 : 2026. gada 15. februāris, 09:31:52 »
Nu ko teiksiet par mūsu jauno Eirovīzijas dziesmu?
Pa manam, nekāda  :(    Noklausījos un pēc brīža nespēju atcerēties. Vai vismaz ne Eirovīzijas formāts.
Bet es jau neko no mūzikas nesaprotu, varbūt nespēju novērtēt  :?:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #77 : 2026. gada 15. februāris, 10:36:47 »
Neskatos ne atlases konkursus, ne Eirovìziju. Tikai noklausos tà sauktàs uzvarètàjdziesmas, lai kàrtèjo reizi pašausminàtos. Bet šì patika. Patìk balss, patìk kopèjais izpildìjums. Nezinu vai atkal "Eiropa mùs sapratìs", bet patika.

Atslēdzies reno

« Atbilde #78 : 2026. gada 15. februāris, 11:10:01 »
Man arī patika

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #79 : 2026. gada 15. februāris, 11:18:11 »
Vēlreiz noklausījos. Piekrītu, ka depresīva, bet šī dziesma tomēr nav tradicionālā balāde, ko sēri "velk" kāds ar vēl nenobriedušu balsi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #80 : 2026. gada 15. februāris, 13:22:44 »
Par Atvaras balss stabilitāti mazliet bažas, bet vispār ļoti patika. Pirmajā reizē nesapratu ne vārda, otrajā - papūlējos un visu sapratu. Vārdu nav daudz, bet viss kodolīgi. Un patika vizuālais risinājums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #81 : 2026. gada 15. februāris, 14:33:52 »
Sapratīs vai ne, bet man nav sveškauns šoreiz... Ļoti patīk vizualizācija, klips. Mazāk ir vairāk. Man absolūti nešķiet depresīva, drīzāk gaiši smeldzīga... Un balss kā no bērnības šūpuļdziesmas emocionāli ko dvēseles dzīlēs iekustina, lai arī galīgi nav manas bērnības tēma ar alkoholismu... bet svešu bērnu jau nav... Ceru, ka iekļūs finālā. Nedaudz traucēja elpas ievilkšana skaņa, bet ir ok. Poētiski.

Atslēdzies reno

« Atbilde #82 : 2026. gada 15. februāris, 16:56:23 »
Patiesībā tas ir galvenais šoreiz -nav sveškauns un visiem patīk!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #83 : 2026. gada 15. februāris, 18:24:40 »
Noklausījos.Tagad pat vairs nesaprotu... vai tiešām man būs jāatkapjas no principa- neskatos Eirovīziju  :scratch: Kamēr visos kaktos reklamēja Emīliju(arī nezinu ,tas tā, bet lēca virsū), tikmēr bija nulle emociju.

Tagad ..jā, ir !!!
Vai eiropa mūs sapratīs un vai tas ir eirovīzijas formāts, to nu nevar uzminēt, mūsdienu tingeltangeļu pircējiem un pārdevejiem dvēseles jau iztirgotas.
 Bet jā, klausīties nav kauns.
 Ir labi.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #84 : 2026. gada 16. februāris, 01:17:20 »

Tik daudz silta aukstiem ļaudīm dots
Bet pie tuviem atnāc iztukšots
Citu acīm skaisti izgleznots
Bet viens piliens pārvērš Tevi toņos melnbaltos
Un tā lēnām, lēnām kļūsti mēmāks
Lēni lēnām, lēnām paliec ēnā
Tu domā vēlāk, vēlāk nedaudz vēlāk
Un tā lēnām, lēnām paliec ēnā
Meitiņ klusē, veļu necilā
Šonakt tētis mājās nepārnāks
Rīt ar smaidu glāzi skandinās
Slīksim kopā šaubu atvarā
Un tā lēnām, lēnām kļūsti mēmākѕ
Lēnām, lēnām pаliec ēnā

Te vārdi.
Redz, cik interesanti, visiem patīk, tikai man ne.  Centos klausīties vēl, bet vienalga atstāj vienaldzīgu  :?:
Vienīgais, kas man patīk, ir, ka dziesma latviski.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 16. februāris, 01:35:34 no kvadra »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #85 : 2026. gada 16. februāris, 17:07:46 »
Es jau kādus gadus neskatos nekādas Supernovas un Eirovīzijas. Noskatos tikai uzvarētājus. Par Atvaru neko nebiju dzirdējusi  :blushing:

Noklausījos un man nebija kauns. Likās, ka ir OK un prieks, ka nav plikumi, trakumi un citas stulbības. Un tad man šodien gadījās brīvāks laiks un es izdarīju to, ko pēdējos pāris gadus darīju citiem darbiem fonā. Paskatījos / paklausījos citu cilvēku reakcijas uz šo dziesmu (youtube tas ap Eirovīzijas laiku ir populāri). Un nevienu sliktu komentāru nesadzirdēju. Vēl vairāk, cilvēki bieži uzsvēra, ka balādes nav viņu žanrs, bet te kaut kas ir! Uzsvēra labo vokālu un to, ka žūrijai visticamāk patiks, kā arī Latvija esot pelnījusi tikt finālā.

Pēdējā reize, kad man bija neērti par Latvijas pārstāvi, tas bija 2021.gadā, kad uz skatuves bija Samanta Tīna.
Pat Citi zēni nebija tik vāji.
Sudden Lights man patika, bet man viņi vienmēr ir patikuši, arī kad vēl nespēlēja kopā un vēl mācījās skolā.
Dons ikdienā mani nesaista, bet Eirovīzijā patika.
Tautumeitas man īsti nekad nav patikušas, bet piekrītu, ka viņas centās un saprotu, ka cilvēkiem viņas patīk.

Ja var ticēt tam, ka Atvara izdzied savu bērnības sāpi par tēvu alkoholiķi un iespējams arī nedaudz bandītu... par mammu, kas mēģina to visu necilāt un iespējams noklusēt, tad dziesmas vārdi ir pat ļoti OK. Tā ir viņas sāpe un viņa to izdzied skaisti.

Neesmu gan dzirdējusi nevienu citu, bet šoreiz, kā reti kad, esot sakritis žūrijas un skatītāju balsojums.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #86 : 2026. gada 16. februāris, 23:16:12 »

Tik daudz silta aukstiem ļaudīm dots
Bet pie tuviem atnāc iztukšots
Citu acīm skaisti izgleznots
Bet viens piliens pārvērš Tevi toņos melnbaltos
Un tā lēnām, lēnām kļūsti mēmāks

Meitiņ klusē, veļu necilā

Šis jau gandrīz vai universāli un ļoti aktuāli, lai arī it kā par Atvaras dzīvi.

Citiem dod, piemēram, profesijā, bet savējiem pietrūkst.
Sabiedrībā vrb maska, lai neizpaustu elli ģimenē.
Un, protams, netīrā veļa lai paliek mājā.

Un lēnām zaudē balsi, kļūsti neredzams un ēnā. Vardarbība ne vienmēr ir skaļa

Atslēdzies tuk

« Atbilde #87 : 2026. gada 16. februāris, 23:49:15 »
Šis jau gandrīz vai universāli un ļoti aktuāli, lai arī it kā par Atvaras dzīvi.

Citiem dod, piemēram, profesijā, bet savējiem pietrūkst.
Sabiedrībā vrb maska, lai neizpaustu elli ģimenē.
Un, protams, netīrā veļa lai paliek mājā.

Un lēnām zaudē balsi, kļūsti neredzams un ēnā. Vardarbība ne vienmēr ir skaļa

Nē nu, var jau jebko... ja vēlme saskatīt un nerēķināties ar autora domāto. Dažs labs ārvalstu apskatnieks pat saskatījis aktuālo Epstīna failu tēmu...  ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 17. februāris, 00:00:18 no tuk »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #88 : 2026. gada 17. februāris, 01:41:50 »
Jā, es nezinu, par ko tieši dzied Atvara, bet, manuprāt, ir tikai normāli, ja ar stāstu identificēties un to interpretēt pēc savām sajūtām var plašs cilvēku loks  :?:

Ja Tu konkrēti par vardarbību, ko es tur saskatu, tad jā - atkarīgās un par problēmām klusējošās ģimenēs valda vismaz emocionāla vardarbība

Atslēdzies Trix

« Atbilde #89 : 2026. gada 17. februāris, 10:27:22 »

Nē nu, var jau jebko... ja vēlme saskatīt un nerēķināties ar autora domāto.

Ja autors nav uzrakstījis melns uz balta, bet tikai nodomājis un mājieniem aizplīvurojis, tad pats vainīgs, ka katrs saskata savu sāpi, bet ne to, ko autors domājs.
Bet ja dziesma nav tāda, kur katrs sev izvelk kaut ko tuvu, tad tai vispār nav vērtības.

___

Vīrs par dziesmu stāvā sajūsmā. Noklausījos – nu normāli. Varbūt nebija brīdis, kad iedziļināties, bet nevaru teikt, ka kaut kas īpaši dvēseli kustinošs.
Noklausīšos vēlreiz. Kad klausījos, nezināju, ka Eirovīzijai paredzēta.

Lasu vārdus. Vārdi ir, doma ir, bet man pietrūkst dzejnieka kvalitātes.

Un man kā eksaktajam tipam nepatīk minēt jēgu bez pieturzīmēm. Kas ir iecerēts ar "Tu domā vēlāk, vēlāk nedaudz vēlāk"? Konstrukcija ir vispār absurda (domā – tagadne, vēlāk - uz nākotni norādošs apstāklis). Tu nāc ātrāk, tu zīmē skaistāk... Tu domā vēlāk. Es nesaprotu.
Vai iecerēts: Tu domā: "Vēlāk, vēlāk, nedaudz vēlāk" [es risināšu problēmas]"?

[Ejam ēst Muri! Ējam ēst, Muri! Komati glābj dzīvības.]

Nu, nez. Bet lai nu izdodas.
Es visu atceros, Ričard...