Autors Tēma: Eirovizija 2022  (Lasīts 21704 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Eirovizija 2022
« Atbilde #90 : 2026. gada 17. februāris, 10:37:35 »
Jā, es nezinu, par ko tieši dzied Atvara, bet, manuprāt, ir tikai normāli, ja ar stāstu identificēties un to interpretēt pēc savām sajūtām var plašs cilvēku loks  :?:

Ja Tu konkrēti par vardarbību, ko es tur saskatu, tad jā - atkarīgās un par problēmām klusējošās ģimenēs valda vismaz emocionāla vardarbība

Nē, es ne konkrēti, vienkārši asociācijas ar to savulaik "Adatas" dziesmu - jo tu man esi, kuru izmanto, kas loģiski, bērēs un paradoksāli - arī kāzās.... Nekā personīga, bet protams ka nezinot valodu, klausoties dziesmu, vērojot priekšnesumu Eirovīzijā, katram būs savas asociācijas.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #91 : 2026. gada 17. februāris, 10:43:39 »
Tas jau nav dzejolis, bet dziesmas vārdi

Smēķēt stingri aizliegts! Smēķējiet maigi!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #92 : 2026. gada 17. februāris, 10:47:00 »
Offtopic ... Chris Rea - The Road to Hell Pt 2 (Official Music Video) arī vairāk piemērota kāzām, nekā bērēm :D

Nu, es stāvu pie upes,
bet ūdens neplūst
Tas vārās ar katru indi,
ko jūs varat iedomāties
Un es esmu zem ielas gaismas
Bet prieka gaisma, ko es zinu,
Baidījies neticami
Ceļš lejā ēnā
Un perversās bailes no vardarbības
noslāpē smaidu katrā sejā,
un veselais saprāts zvana
zvanu
Tas nav tehnoloģisks sadalījums
Ak nē, tas ir ceļš
uz elli
Un visi ceļi iestrēgst ar kredītu
Un jūs neko nevarat darīt
Tas viss ir tikai papīra
gabaliņi Lido prom no jums
Ak, paskaties uz pasauli, labi paskaties
Kas šeit
notiek, Tev šī mācība ir jāapgūst ātri
un labi jāapgūst
Šī nav augšupvērsta mobilā automaģistrāle
Ak nē, tas ir ceļš
Teica, ka šis ir ceļš
Šis ir ceļš
uz elli

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #93 : 2026. gada 17. februāris, 10:57:36 »
Man šoreiz to patiku pret dziesmu dod ne jau vārdi, bet tieši tas izpildījums. Nu, tāds patiess, īsts.  Šī nav "sveša" balāde, kuru uzrakstījis kāds cits un dziedātājs tajā iejuties. Man ir patīkami, ka arī jauniešiem patīk. Līdzīgas sajūtas man ir par STIRNAS (Lilita Vīdnere) dziesmu "Pirksti dūrē". (Tas gan nav Eirovīzījas sakarā).
Noklausījos arī Emīlijas sniegumu. Patika. Bet - jau vairs neatceros.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #94 : 2026. gada 17. februāris, 11:00:52 »
Noklausījos vēlreiz. Nepatīk. Ar pamatojumu neizvērsīšos. Ja citiem patīk, kas ta' man.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #95 : 2026. gada 17. februāris, 11:04:11 »
Man nav tā, ka nepatīk, bet neuzrunā. Arī neizvērsīšos.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #96 : 2026. gada 17. februāris, 12:29:07 »
Es tādā kategorijā - uzrunā personīgi vai ne, pat neesmu domājusi. Man patīk pats priekšnesuma koptēls, ja tā var teikt. Tas, ka viens cilvēks+vizualizācija + balss notur fokusu un negribas atraut skatu, tā hipnotizējoši. Emocionāli. Patīk elegantais minimālisms it visā, nekā lieka. Tas man škiet perfekti paveikts "darbs".

Ļoti, ļoti ceru ka nepieslēgsies visādi stilisti un & un nesabojās priekšnesumu ar kankariem un liekām detaļām kā ne reizi vien jau bijis...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #97 : 2026. gada 17. februāris, 12:34:45 »
Tas gan. "Stilisti" var norakt jebkuru priekšnesumu, ko viņi arī veiksmīgi dara gadu no gada.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #98 : 2026. gada 17. februāris, 15:15:03 »
Par to "ko autors domājis" - vai tad vispār kādam garadarbam jūs zināt, ko tur autors domājis?! Sevišķi jau dzejā, kur viss ir tēlaini samudrīts un "bez komatiem"?  Protams, ka katrs saklausīs kaut kā savādāk, kas alkoholismu, kas Epstīnu. Un ko lai uztver tie, kas vispār latviski ne vārda nesaprot? Tā jau ir ar mūziku.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #99 : 2026. gada 17. februāris, 16:26:26 »
Tak ja ne pats autors, tad visādi literatūras u.c. pētnieki, vēsturnieki, kritiķi utml jefiņi allaž zina un pavēsta... Vai tad no skolas hrestomātijas neko vairs neatceries??? Nekādu tur noslēpumu ko domājis...  :mrgr:   :rofl:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #100 : 2026. gada 17. februāris, 16:41:55 »
Tādēļ priekšnesumā vajadzētu tulkojuma titrus

Atslēdzies tuk

« Atbilde #101 : 2026. gada 17. februāris, 17:02:30 »
Kas zin... varbūt labāk ka nesaprot, tad pie teļļuka sēdošie ar alu vai viskiju var protestā arī nebalsot...  :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #102 : 2026. gada 17. februāris, 21:58:23 »
Pat es kā SF nekulturālās daļas pārstāvis noskatījos. Tiesa, ar nelieliem pārlēcieniem, jo nebija pacietības. Rezumē vienā vārdā - nebūs. Par pārējo varētu pateikt, bet labāk pieturēšos pie kolektīvās smalkjūtības

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2026. gada 17. februāris, 23:27:05 »
Jā, sākums diezgan vienmuļš, un Atvaras vokāls mazliet nestabils, un, pirmoreiz klausoties, domāju…hmmm, diez kas nav. Tomēr klausījos tàlàk, līdz pēc pagarlaicīgā pirmā panta un piedziedājuma sākās kāpinājums līdz pat kulminācijai. Nākamajā reizē jau pievērsos tekstam, tad vizuālajai pusei un - jā, IR.

Pagājušonakt noklausījos, šķiet, reizes padsmit  :alt: - blandījos pa YouTube un skatījos visādu mūzikas blogeru reakcijas. Absolūtais vairākums beigās saka - jā, IR. Viena daļa, kas sākumā jūtas garlaikoti tāpat kā es, tieši tāpat kā es pēc pirmās daļas tiek ieintriģēti.

Par tekstu - grūti pateikt..Daudzi blogeri šo balādi interpretē kā dziedātājai ļoti emocionālu un personisku - lūzušas attiecības (saplēstā glāze), zaudēta mīlestība vai tuvs cilvēks.. Ok, nav jau tālu no patiesības, bet parasti kāds letiņš komentāros ieliek arī teksts tulkojumu. Piekrītu reno, ka vrb varētu laist subtitrus, pieskaņojot to skatuves vizuālajām risinājumam (ko pārsvarā visi blogeri novērtē ar - wow! - vienkārši, eleganti un kodolīgi). Lai gan daudzi fani konkursa dziesmas noklausās jau pirms konkursa, tāpat būs daļa, kas Eirovīzijas koncertā to dzirdēs pirmo reizi. Dažām dziesmām laikam vajag  vairāk par to vienu reizi :) . Katrā (manā) gadījumā, šī un vēl Aminatas un Sudden Light dziesmas šo gadu laikā ir bijušas vislabākās (iespējams, kādu piemirsu, bet, ja tā, tad laikam pelnīti ;) )

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #104 : 2026. gada 18. februāris, 07:13:40 »
Par to dziesmu tekstu tulkošanu, nu piedodiet....
Бей, Иван, барабан, качай, качай! на конце столба ворот, качай, качай!   :fp: