Autors Tēma: pēriķu bakas  (Lasīts 3700 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: pēriķu bakas
« Atbilde #15 : 2022. gada 11. jūnijs, 18:32:10 »
Nu tad ko, lai dzīvo vegānisms! :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2022. gada 11. jūnijs, 22:06:51 »
Gaļu (jo sevišķi kkādu eksotisku) neēdu,ar zilajiem puišiem tuvās attiecībās diezin vai nonākšu, tāpēc nestresoju un pēc pērtikbaku vakcīnas neilgojos  :mrgr:

Pašreizējie dati liecina, ka minētā slimība ir riska faktors ļoti specifiskai sabiedrības grupai - proti vīriešiem, kuri piekopj viendzimuma attiecības.
No reģistrētajiem slimības gadījumiem, vīriešu īpatsvars ir 99%. Padziļināti intervēti 152 pacienti. 151 no tiem sevi identificē kā gejus, biseksuāļus vai arī apstiprinājuši viendzimuma seksuālos kontaktus. Minētos datus Apvienotās Karalistes veselības drošības aģentūra publiskojusi 10. jūnijā.

https://nra.lv/pasaule/383578-publiceti-jaunakie-dati-par-pertiku-baku-izplatibu-lielakoties-si-slimiba-skarusi-viriesus.htm

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2022. gada 11. jūnijs, 23:08:40 »
LA.LV
8:15, 11. jūnijs 2022

“Ar pērtiķu bakām var inficēties, lietojot uzturā inficēta dzīvnieka gaļu,” tā TV24 raidījumā “Uz līnijas” sacīja infektoloģe, RSU profesore Ludmila Vīksna.

Viņa skaidro, ka, piemēram, autobusā, pieķeroties pie stieņa, vai no veikala groziņa, nevar inficēties.

“Kontaktveida inficēšanās prasa diezgan ilgstošu kontaktu, lielu vīrusa devu utt.,” saka infektoloģe.

Tomēr viņa uzsver, ka ar pērtiķu bakām var inficēties, uzturā lietojot slima dzīvnieka gaļu. Piemēram, Nigērijā šobrīd tirgū ir aizliegts tirgot dzīvnieku gaļu.

Tāpat viņa uzsver, ka nevajag aiztikt mirušus un slimus dzīvniekus.

“Es vienmēr atgādinu, ka nevajag gulēt vienā gultā ar saviem kaķiem un suņiem, jo mēs tik tiešām nezinām, kā dzīvnieku pasaulē notiks inficēšanās,” atklāti atzīst infektoloģe.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2022. gada 12. jūnijs, 00:00:16 »
Ak kungs, kurš tad guļ kopā ar kaķi vai suni. Kāds zoofīls varbūt.
Interesanti, bet gaļu tirgošanai laboratoriski pārbauda, uz tām pērtiķu bakām, diez, nevar? Varbūt var kā noteikt, ir slims tas lopiņš vai nav.  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2022. gada 12. jūnijs, 09:27:17 »
Nu, kaķis vai suns gultā, man šķiet, ir visai parasta parādība  :mrgr:  Tikai neticu, ka mūsu dzīvnieki nez no kurienes būtu norāvuši pērtiķu bakas. Un pieminētā kundze, kas pati neatļaujas pat apskaut citu cilvēku, jo ej nu sazini, ar ko no tā var inficēties, ir, manuprāt, piedodiet, ar pārāk lieliem putniem galvā, lai viņas sacīto par pilnu ņemtu.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2022. gada 12. jūnijs, 12:06:42 »
:?:

Man liekas, te lielai puse kaķeniecēm kaķis gultā. Man arī Helmis no rīta nāca un ielavījās kājgalī. Nesen lasīju tādu kā aptauju angļu presē-Vai suns guļ ar jums vienā gultā? 95% atbildēja -jā-, daži pat ar sašutumu, kā gan citādi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #21 : 2022. gada 12. jūnijs, 13:11:47 »
Mums guļamistabas aizliegtā zona, durvis vienmēr aizvērtas. Uz dīvāniem lejasstāvā arī nav jākāpj. Vai tad smiltis ar ķepām jums tajās gultās nesanes?  :thinking:  Vai arī katru vakaru tiek mazgāti?  :?:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2022. gada 14. jūnijs, 15:46:46 »
Interesanti, bet gaļu tirgošanai laboratoriski pārbauda, uz tām pērtiķu bakām, diez, nevar? Varbūt var kā noteikt, ir slims tas lopiņš vai nav.  :?:
Fīīīī, kāds zoofils? Cik te tādu nav, kam kaķīts uz spilvena blakus čuč. Pie tam, ne tikai savējais  :rofl: .
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2022. gada 14. jūnijs, 22:44:36 »
Ar zoofīliju nu gan tam sakara nav, tikai ar savu mīluļu mīlēšanu, bet... Kas vienam pašsaprotami, otram nehigiēniski un pretīgi, tā nu tas ir.
Es arī negribētu gulēt kaķa nospalvotā gultasveļā. Vai ar kaķi uz spilvena, kad tas guļ, guļ un vienā brīdī uztrūkstas un pārskrien ar nagainām ķepām pa ģīmi pāri. Agrākajam kaķim tika ļauts gulēt kājgalī uz speciāli viņam paklāta plediņa - i kaķis apmierināts, i gulta nepiespalvota, i ģīmis nesaskrāpēts. Tagadējai mincei gulta liegta, jo nav uzticama, var gultu piečurāt - da nu nafig, tāpēc durvis ciet, un kaķe guļ savā guļamgrozā. Virtuve pieejama tikai manā klātbūtnē - nekādas staigāšanas pa galdiem, trauku laizīšanas un sēdēšanas ar pakaļu pannā iekšā. Un man ir nepatīkami redzēt, kaut kur pie gadījuma svešā dzīvoklī esot, ka kaķis sēž uz ēdemgalda blakām pusdienu šķīvim...  :n-:   Laikam mana kaķu mīlestība tiktāl nesniedzas  :mrgr:  Un suņu ne tik.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #24 : 2022. gada 15. jūnijs, 01:49:36 »
 :fp: :f-palm: :faint: :rat: (visa diskusija)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2022. gada 15. jūnijs, 07:46:54 »
Vislaik uzjautrinos par tiem Pēriķiem nosaukumā.  :rofl:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2022. gada 15. jūnijs, 08:23:36 »
Vislaik uzjautrinos par tiem Pēriķiem nosaukumā.  :rofl:
Tos jau mainīs nost, tik vēl domā uz ko 😁

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2022. gada 15. jūnijs, 08:59:02 »
tuk uzjautrinās nevis par pērtiķiem slimības nosaukumā, bet par kļūdu šīs tēmas nosaukumā - pēr-iķu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2022. gada 15. jūnijs, 09:10:25 »
A ko? Peras jau.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2022. gada 15. jūnijs, 09:13:28 »
Tikai atkal ''aiz kadra'' paliek cilvēka vēlme ēst visādas neēdamas lietas. Nu ellē gaisā! - kāpēc jāslaktē un jāēd kaķus, sikspārņus, pērtiķus? Slieku un zāles trūkst? Ā, nuja, Ukraina nepiegādā...
Visus sakost!