Autors Tēma: Dāvinātam zirgam... jeb Kā pagatavot pilngraudu makaronus?  (Lasīts 1277 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Dāvinātam zirgam... jeb Kā pagatavot pilngraudu makaronus?
« : 2022. gada 08. jūnijs, 19:29:55 »
...tā, lai tie būtu ēdiena, nevis protoplazmas statusā.

Ēdāji ir ar "klasisko" garšas sajūtu, ko parasti apsaukā par padomju ēdnīcu. Parastie makaroni iet uz urrā, mīļākais ēdiens - vienkārši izvārīti un mazliet sviesta kā pretsalipes viela. Pilngraudu makaroni (Dobeles, tipa "radziņi") šādā parastā formātā ir totāli negaršīgi, neēd neviens. Ārā mest ticība neļauj, bet man pietiek citas ārā nemetamas protoplazmas bez šiem – tā nu mētājas pa plauktu kilograms un puspaciņa. Mēģināju tipa po-flotski ar malto gaļu - arī neēd.

Saprotu, ka skaitās veselīgi ū-tē-tē, bet ko tas līdz, ja iekšā neiet?

Ko vēl var uztaisīt? Bez lakstīgalu mēlītēm, skudru dibentiņiem un pārējiem modernajiem jaunumiem, kuriem pat nosaukumus nezinu. :(
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

Atb: Dāvinātam zirgam... jeb Kā pagatavot pilngraudu makaronus?
« Atbilde #1 : 2022. gada 08. jūnijs, 21:18:00 »
Vispār jau pieraduma jautājums, bet parasti sataisu ar kādu mērci.

Ka kādreiz ēdu makaronus ar piespiestu ķiploku, sarīvētu sieru un tomātu mērci, šie man neaizietu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2022. gada 08. jūnijs, 22:08:26 »
Nezinu, kā gatavot. Jo patiesībā nepērku un neēdu neko, uz kā stāv rakstīts "pilngraudu", arī ne pilngraudu maizi, ne klijas. Kas tur par "veselīgumu", ja tajā grauda apvalkā nobāzējušies visi saņemtie raundapi... No grauda var ēst tik to kodolu izlobīto.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2022. gada 08. jūnijs, 22:29:00 »
Piekrītu par mizas duālo veselību - no vienas puses labi, no otras - indīgi. Es arī nepērku. Stāv no kovida laika skolas pārtikas pakām.

Nemetīšu pārtiku ārā, man tāpat ir balandu salātu periods. Un ne jau tāpēc, ka garšo vai ka veselīgi...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2022. gada 08. jūnijs, 23:08:19 »
Esmu ēdusi pilngraudu makaronus, bet sajūsmā neesmu. Parastajos makaronu ēdienos liekas smagnēji un nomācoši. Varbūt var piemest klāt apceptai gaļai un/vai dārzeņiem, bet tā lai tie makaroni nav pamatmasa, bet neliels papildinājums? :?:
Vai arī izvārīt un izbarot pīlēm :mrgr:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #5 : 2022. gada 08. jūnijs, 23:51:48 »
Aha, Luīzes piedāvātajo arī izmantoju, ar saceptiem därzeņiem pašķidrā mērcē. Ir gana garšīgi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2022. gada 09. jūnijs, 00:27:33 »
Tev vajag miksēt ar kko kas ar spēcīgāku, izteiktāku garšu, lai pilngraudu makaronu garša nedominē. Var novārīt gan pilngraudu, gan parastos un likt kārtās kādā sacepumā ar dārzeņiem, žāvētu gaļu, sieru, itāļu vai provansas garšvielām.
Savulaik savējos pie brūnajiem, sarkanajiem rīsiem pieradināju pakāpeniski piejaucot baltajiem ar katru reizi vairāk.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2022. gada 09. jūnijs, 15:33:53 »
Nevar kādā zupā iemānīt? :?:

Atslēdzies magda

« Atbilde #8 : 2022. gada 09. jūnijs, 17:48:00 »
 Es, tāpat kā Tuk iesaka- sajauktu ar parastajiem makaroniem 50/50.  Pa flotski, vai vnk. saceptu gaļu ,sīpoliem ,burkāniem, tomātu mērci- vajadzētu aiziet! Vai ar kādu tušonku, kas ar saceptiem sīpoliem/ķiplokiem/burkāniem sajaukta. Ja ir balandu laiks- augoši puikas , ne to vie aprij, un prasa vēl! ;)   Manējie, joprojām neēd vistu stilbus- nekādus! Atskaņas no 90., kad kādu laiku bij švaki ar naudām. Braucām uz uz igauņu Valgas tirgu- iepirkt ,kasti "Buša kājiņu"- tur tie bij lētāki. Un tad visu mēnesi- viskas no vistu stilbiem un šķiņķiem. :smile: