Autors Tēma: Tarifi  (Lasīts 14468 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Tarifi
« Atbilde #120 : 2022. gada 10. novembris, 17:11:19 »
Protams, ka jāizmanto, kāpēc ne. Visu mūžu nodokļus maksājam. Un šitais ir automātiski un bezpersoniski. Ja būtu jāiet uz pašvaldību stāvēt rindā un lūgties, lai kāds vēl izvērtē, vai esmu gana nabadzīga vai tomēr ne, dot man vai nedot, tad es neietu, da nu nafig. A šitā mierīgi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #121 : 2022. gada 11. novembris, 13:16:19 »
Tikko saņēmu info par nākamā gada elektrības tarifiem, tā saprotu, ka ne vien bez PVN, bet arī bez pārvades piecenojumiem  :alt: . Bet ir izvēle:

1. Universālais pakalpojums ar elektroenerģijas cenu 0,3925 EUR/kWh bez PVN (cena netiks mainīta tirdzniecības perioda laikā no 01.01.2023. līdz 31.12.2023., par cenas maiņu TIRGOTĀJS paziņos LIETOTĀJAM vismaz 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš);
2. Ekonomiskais tarifa plāns ar elektroenerģijas cenu 0,3744 EUR/kWh bez PVN (TIRGOTĀJAM ir tiesības piedāvāt grozīt maksu par tirdzniecības pakalpojumu ne vairāk, kā 2 reizes kalendārā gada laikā, par to paziņojot LIETOTĀJAM vismaz 30 (trīsdesmit) dienas iepriekš).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #122 : 2022. gada 11. novembris, 15:04:18 »
Tāks. Iesniedzu.
Pozitīva lēmuma rezultātā 30L benzīna sanāks motorzāģim! :)   

Kvadra  :yes:

60 eur kontā, ka blaukšķ! Strādā elektroniskā pārvalde - 1 dienas laikā!!  :yes:

a dēlam par elektrības atbalstu 1.35 eur...  :laugh:  šim bija 550KW, faktiski par tiem 50KW arī atbalsts...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #123 : 2022. gada 11. novembris, 17:35:57 »
 :yes:  Nu re! Bet fiksi gan. Es uz savējo gaidīju nedēļas divas. Rīgā šie laikam vairāk ar pieteikumiem apkrauti.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #124 : 2023. gada 30. aprīlis, 13:54:52 »
Tiem kam dinamiskais tarifs šodien no 14 līdz 16 elektrībai būs negatīva cena  :mrgr: ( protams kāt nāks sadales maksa )

Atslēdzies Camma

« Atbilde #125 : 2023. gada 02. maijs, 09:56:03 »
Jūs tiešām sekojat visam šim līdzi? Skrienat mājās 3 stundas ātrāk no darba, lai kaut ko uzceptu, veļu izgludinātu? Ceļaties 2-os naktī tējkannu sildīt un kafiju dzert?
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #126 : 2023. gada 02. maijs, 10:54:02 »
Gan jau veļu liek mazgāt naktī.Man parastais/ bet es arī tā daru/ lai no paša rīta var izkārt žāvēties

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #127 : 2023. gada 02. maijs, 11:36:56 »
Jūs tiešām sekojat visam šim līdzi? Skrienat mājās 3 stundas ātrāk no darba, lai kaut ko uzceptu, veļu izgludinātu? Ceļaties 2-os naktī tējkannu sildīt un kafiju dzert?
Ne gluži. Man gan arī nav dinamiskais tarifs. Bet zinu cilvēkus, kas sāk ieviest "gudros risinājumus" un saliek uzstādījumus - piemēram, dārgajā laikā boileris atslēdzas, lētajā pieslēdzas. Veļas mašīna ieslēdzas lētajā laikā u.t.t. Viņi tiešām seko līdzi biržas cenām, bet nekļūst fanātiski un kafiju dzer, kad vēlās.
Ir cilvēki, kas paskatās - o, šodien vakariņu gatavošanas laikā cena debesīs, tad lielo šmori uz elektriskās plīts negatavošu.

Nav jau tā, ka lētajā laikā, lec no gultas ārā, vāra kafiju un lej termosā, lai dārgajā var baudīt.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #128 : 2023. gada 02. maijs, 12:57:37 »
Liekas smieklīga tāda sekošana. Pat nevaru iedomāties ko tādu. Pat nenojautu :D

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #129 : 2023. gada 02. maijs, 13:15:42 »
Kas tur smieklīgs, cilvēkiem kuriem ir lieli elektrības rēķini, tas var kaut ko ieekonomēt.

Man māsa ik mēnesi par elektrību maksā 250 - 300 eiro (tur ir arī saimniecības ēkas, sūkņi, boileri u.t.t.).

Tak neviens neseko pa sekundēm. Vienreiz dienā apskaties un viss. Tu noteikti telefonā ieskaties daudz biežāk.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #130 : 2023. gada 02. maijs, 14:20:45 »
Kam biržas tarifi, paseko gan līdzi, cik zinu. Neko smieklīgu tajā neredzu. Pazīstami ļaudis, kam biržas tarifs, paskatās gan. Kurš nopietnāk, kurš mazliet mazāk nopietni. Galu galā visam cenas aug, eiro tur, eiro šur. Un beigās ir ietaupījums.
Tad neizmantotu arī veikalu atlaides, vai nepalūkotos viesnīcu atlaides.

Nē, nu ir jau kam naudas kā spaļi, un rēķini neko nenozīmē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #131 : 2023. gada 02. maijs, 15:18:11 »
Ja tā elektrības cena svārstītos vien par kādiem cipariem tālu aiz komata, tiešām būtu smieklīga kapeikp*šana, bet pagājušā vasara ar cenas lēcieniem līdz 4 eur/h iemācījusi cilvēkus pasekot gan.  Es apmaksāju rēķinus vienai savai radiniecei, un viņai, vientuļai pensionārei invalīdei, kam parasti tas rēķins daži eiriki, augusta mēnesī bija turpat 40 eur. Desmitreiz lielāks par parasto!  A ja cilvēkam parasti 100, un tad pēkšņi 1000?!  :bricks:  Vot i palikuši tramīgi, seko līdzi...

Man pašai fiksētais, nav jēgas sekot. Protams, esmu šogad ieberzusies, kad cenas nokritušās.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #132 : 2023. gada 02. maijs, 15:35:09 »

Man pašai fiksētais, nav jēgas sekot. Protams, esmu šogad ieberzusies, kad cenas nokritušās.

Vai nebūs tā, ka šogad būsi pārmaksājusi, bet attiecīgi nākamreiz Tev sarēķinās mazāku mēneša summu?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #133 : 2023. gada 02. maijs, 15:51:11 »
Nedomāju vis. Kāds nu ir šogad tas fiksētais tarifs, tāds ir. Decembrī nāks klajā ar cenu nākamajam gadam, tad, cerams, tā būs mazāka.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #134 : 2023. gada 03. maijs, 20:27:42 »
Tos tarifus var mainīt šurpu turpu ja nemaldos reizi 6 mēnešos,  var mainīt arī tirgotāju.