Autors Tēma: Traktāts par dzeršanu  (Lasīts 9742 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Traktāts par dzeršanu
« Atbilde #30 : 2022. gada 02. jūlijs, 12:55:50 »
...vajadzētu precizēt - par kuru jaunatni šeit ir runa?...par milleniāļiem? ...šie stipri atšķiras no 30 gadīgiem

Y paaudzei, t.s. milleņiāņiem jau arī ir +\- 30 gadi. Varbūt domāji Z paaudzi, vai gribēji salīdzināt ar X?

Atslēdzies dip

« Atbilde #31 : 2022. gada 02. jūlijs, 12:56:24 »
Bezfilma ir bezfilma. Kāda tur iepazīšana. Es esmu, un tajā pašā laikā manis nav. Citiem esmu, sev neesmu.
Jā, zinu, kāda esmu dzērumā. Tur pat ir dažādas pakāpes.

Par to skatu no malas. Esmu par to domājusi. Ka dažreiz būtu svētīgi nofilmēt un parādīt. Ne visiem. Bet ir tādi, kuri nespēj iedomāties, kādi kļūst dzērumā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:05:04 »
Vai reibums sākas ar galvu vai kājām, ir atkarīgs no alkohola veida. Šampanietis parasti dod pa kājām.

Otrs. Bezfilma un paškontrole nebeidzas vienā laikā – daļai cilvēku vispirms ir paškontroles zudums, un pēc kāda laika bezfilma un/vai atlūziens, bet ir daļa (mazākā) cilvēku, kam bezfilma ir sen jau iestājusies, bet paškontrole neatslēdzas. Tie filozofē, skaita dzeju, mazliet nestabili mazgā traukus un stāsta anekdotes vai žēlojas par sūdīgo dzīvi, neaizmirstot aiz sevis nolaist podā ūdeni un pasniegt dāmai mēteli, kaut paši neatceras vismaz pēdējo stundu vai trīs. Rumpis funkcionē, turklāt civilizēti, bet no malas nepateiksi, ka nefilmē neko, – var redzēt, ka dzēris, bet ne to, ka nefilmē notiekošo. Tiesa, tādu nav daudz, īpaši starp "gatera strādniekiem" ar IQ kurpju izmēra apjomā.

Ir derīgi zināt, kurā grupā esi tu, ja šad tad gribas vai sanāk iedzert vairāk nekā vajadzētu.

Paģiras ir daļēji atkarīgas no organisma tolerances, daļēji no dzeršanas paradumiem.

Dzerot tikai alhoholu, būs smagas paģiras, jo alkohols saista no organisma ūdeni. Ja paralēli dzer ūdeni, sulas utt., paģiru nebūs vai būs minimāli. Nedrīkst sākt ar stiprajiem dzērieniem un uzdzert vīnu vai alu, būs sūdīgi. Var sākt ar vieglāku un pāriet uz smagāku alkoholu, paģiras būs mazākas (vai nebūs). Vislabāk nejaukt, bet dzert viena veida alkoholu. Vismazākās paģiras ir pēc stiprajiem – konjaka, viskija, ruma (pietiekami uzdzerot). Vīni, īpaši lētie, mēdz būt ar "palīgvielām", kas garantē rīta miršanu. Kokteiļi vispār ir nāve mušām. Kokteilis, vīns, konjaks un vēl pa virsu šampis - vari uzreiz iet uz kapiem, pat bez palaga.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 02. jūlijs, 13:15:21 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies dip

« Atbilde #33 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:21:01 »
Trix! Skaļi aplausi! :clap:
Viss precīzi. Gan par dzērieniem, kuri sit pa kājām. Gan par bezfilmu un paškontroli autopilotā. Es kā reizi biju no tā Tevis pieminētā tipa. Nākamajā rītā bieži klausījos par saviem izgājieniem (lielākoties, ļoti atraktīviem), pati neatcerējos neko. Pilnīgi neko. Manis jau nebija, bet turpināju funkcionēt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:26:24 »
Vai nav briesmīgi daudz jāizdzer, lai tādā bezfilmā nonāktu  :thinking:  nav gadījies. Tādas paģiras, ka otrā dienā kā beiKts, gan arī nav bijušas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:36:47 »
Pieredzes procesā nav jau runa tikai par bezfilmas periodu. Bet arī bezfilmà man bijuši momenti, kad pieslēdzos un atkal atslēdzos. Tā ka palieku tomēr pie sava, ka viss, jebkas ir pieredze. Arī tas, ko citi no malas novērojuši, kā jau iepriekš minēju

Atslēdzies dip

« Atbilde #36 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:37:30 »
Vai nav briesmīgi daudz jāizdzer, lai tādā bezfilmā nonāktu  :thinking:  nav gadījies. Tādas paģiras, ka otrā dienā kā beiKts, gan arī nav bijušas.

Ne vienmēr ir jāizdzer ļoooti daudz. Tas atkarīgs no dvēseles stāvokļa, arī no laika apstākļiem (karstumā reibst ātrāk), no kustības/mazkustības, no ēšanas vai dzeršanas tukšā dūšā. Pat no glāzes izmēra.

Atslēdzies dip

« Atbilde #37 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:38:51 »
Pieredzes procesā nav jau runa tikai par bezfilmas periodu. Bet arī bezfilmà man bijuši momenti, kad pieslēdzos un atkal atslēdzos. Tā ka palieku tomēr pie sava, ka viss, jebkas ir pieredze.

Minne. bet protams, ka viss ir pieredze. Bagāža. Zināšanas. Pužļa gabaliņš.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #38 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:40:27 »

Katram rumpim savs izdzeramais daudzums. Ja 150 kg dzīvsvara teftelis ar speķainiem kartupeļiem kuņģī izdzers 0,5 viskija, viņš būs iereibis, bet līdz bezfilmai tālu. Ja puslitru viskija tukšā dūšā izdzers 45 kg smildziņa ap 1,50 garumā, - tur būs koma. Ja tas teftelis to puslitru iztemps kā ūdeni, būs krietna šmiga, ja tā smildziņa sūks diennakti - arī būs tikai reibums.

Reibšana ir atkarīga arī no psiholoģiskā stāvokļa. Reizēm gribas piedzerties, bet nereibst, reizēm no 50 gramiem džinkst un griežas.

Bezfilma ir no rumpja atkarīga - ir, kas ātrāk atslēdzas, ir, kas neatslēdzas vispār vai vispirms aizmieg.

Koroče - tur vesela zinātne.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:42:26 »
Minne. bet protams, ka viss ir pieredze. Bagāža. Zināšanas. Pužļa gabaliņš.

Likās, ka iepriekš Tu tam tā kā oponēji. Sevis iepazīšanai caur dažādām alko ietekmes stadijām

Atslēdzies dip

« Atbilde #40 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:44:13 »
Likās, ka iepriekš Tu tam tā kā oponēji. Sevis iepazīšanai caur dažādām alko ietekmes stadijām

Es oponēju tam, ka mācies no bezfilmas. Nesapratu, kā var mācīties no tā, ko nezini, nemani.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:46:41 »
Par dvēseles stāvokli piekrītu, mums bija zelta likums, nekad nedzert uz krenķiem, vienīgi kad ir forši, paspilgtināt to laimes sajūtu. Nekad nedzert otrajā dienā pēc ballītes un vienmēr to pamest augstākajā punktā. Tad vienmēr par pasākumu labas atmiņas un nekādas mieles nepaliek, vienīgi teicama pēcgarša.

Atslēdzies dip

« Atbilde #42 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:47:10 »
Ja ir maz dzeramā, bet gribas tomēr apreibt pamatīgi, tad dzeramo tur kā validola tableti zem mēles. Tur asinsvadi. Ātri asinsritē un uz smadzenēm.

Atslēdzies dip

« Atbilde #43 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:50:02 »
Par dvēseles stāvokli piekrītu, mums bija zelta likums, nekad nedzert uz krenķiem, vienīgi kad ir forši, paspilgtināt to laimes sajūtu. Nekad nedzert otrajā dienā pēc ballītes un vienmēr to pamest augstākajā punktā. Tad vienmēr par pasākumu labas atmiņas un nekādas mieles nepaliek, vienīgi teicama pēcgarša.

Par nedzeršanu uz kreņķiem man vēl paps mācīja. Nekad neesmu varējusi saprast - kāpēc jādzer tad, kad esi laimīgs? Diemžēl vairāk dzēru tieši uz kreņķiem.
Lai arī ir bijušas drausmīgas paģiras, nekad neesmu varējusi salāpīties.
Un kad var zināt, kad pasākumam ir augstākais punkts?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #44 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:50:32 »

Y paaudzei, t.s. milleņiāņiem jau arī ir +\- 30 gadi. Varbūt domāji Z paaudzi, vai gribēji salīdzināt ar X?
jā, es kļūdījos...wikipēdija par milleniāļiem sauc pēc 1980.gada līdz 2000.gada dzimušajiem....es biju domājis tos, kuri dzimuši jau šajā 21.gadsimtā...tiem nav vairāk par 20 gadu un ir tas vecums, ko Bobs minēja, kad viss jāizmēģina