Autors Tēma: knauzerības (taupības?) gēns  (Lasīts 1620 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

knauzerības (taupības?) gēns
« : 2022. gada 02. jūlijs, 13:06:57 »
Biju nopirkusi zapti stāvpakā, zapte izēdās, bet, johaidī, tajā pakā noteikti vēl kaut kas ir iekšā  :) Ielēju ūdeni, izskalināju - ne aiz skopuma, bet tāpēc, ka gribējās zaptsūdeni šajā karstumā. Un sāku domāt - es tak cītīgi izrullēju un izspiežu visas jogurta un majonēzes pakas, šampūnu un krēma tūbiņas pat atgriežu vaļā, lai dabūtu ārā beidzamo  :faint: Skopule un pat ne diži taupīga neesmu, dieviņš ir bijis žēlīgs un badā/galējā trūkumā nekad nav bijis jādzīvo (tfu, tfu, tfu!), no kurienes šitā maniere? Praktiskā (taupīgā) latvieša gēns?
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Broņa

Atb: knauzerības (taupības?) gēns
« Atbilde #1 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:12:12 »
Tas viss ir tikai normāli. Cieņa pret ēdienu vai citu produktu. Nenormāli ir izmest ēdienu vai vēl lietojamu produktu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2022. gada 02. jūlijs, 13:49:46 »
Es daru tieši tāpat un neuzskatu sevi par žmogu. Par saimniecisku gan 😉

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #3 : 2022. gada 02. jūlijs, 21:14:16 »
Ar daudz ko ko ir tā, ka aizmirstas nopirkt, vai slinkums iet uz veikalu. Ar tukšu zobupastas tūbiņu var vilkt vēl nedēļu  :mrgr: .

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2022. gada 03. jūlijs, 11:16:43 »
man tas droši vien vēl no krievu laikiem. Kas tikai nav. Visādi remontu rezultātu pārpalikumi- dēļīši, tapešu ruļļu gali, pustukšas krāsu bundžas. Pēc kleitu šūšanas - palieli atgriezumu gabali,  ja nu pēkšņi noder? Joprojām nesaprotu priekš kā. Savā laikā pat kādi kļūdaini izdrukāti dokumenti, ak kungs! tos vēl var izmantot melnrakstiem no otras puses! Vienā vārdā, kaut kādas drazas pieliekamajos mājās netrūkst. Un kādi 5% no visa patiešām noder. Gadus 15 es ar to atkarību cīnos. Reizi gadā nopērku lielos 120 litru mist kastas maisus un no viena gala apsekoju visus kaktus. Kamēr nav pilni. Tas pats ar drēbju skapi, visas gadiem vecās un nelietotas štātes - prom bez žēlastības. Un tad pāris nedēļas lepojos ar sevi.... lai atkal sāktu visu no gala. Nu ko tu dullam padarīsi  :sad_smiley:
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 03. jūlijs, 11:22:10 no olgucis »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 03. jūlijs, 11:58:43 »
Aha, un pietiek kaut ko ilgu laiku nostāvējušu izmest, lai pēc tā tūliņ pat rastos pēkšņa vajadzība  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #6 : 2022. gada 03. jūlijs, 14:29:51 »
Man "palaimējies" :P  - dzīvoju vienistabas dzīvoklī un pati dzīve piespiedusi kļūt par ārā metēju. Bez žēlastības visu izmetu. Pāris reizes ir nācies nopūsties, ka - eh...nevajadzēja izmest. Bet nekad nav bijusi vajadzība skriet uz veikalu un pirkt vietā, vienmēr esmu atradusi kādu citu risinājumu un pieeju problēmai.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2022. gada 04. jūlijs, 12:32:22 »
Biju nopirkusi zapti stāvpakā, zapte izēdās, bet, johaidī, tajā pakā noteikti vēl kaut kas ir iekšā  :) Ielēju ūdeni, izskalināju - ne aiz skopuma, bet tāpēc, ka gribējās zaptsūdeni šajā karstumā. Un sāku domāt - es tak cītīgi izrullēju un izspiežu visas jogurta un majonēzes pakas, šampūnu un krēma tūbiņas pat atgriežu vaļā, lai dabūtu ārā beidzamo  :faint: Skopule un pat ne diži taupīga neesmu, dieviņš ir bijis žēlīgs un badā/galējā trūkumā nekad nav bijis jādzīvo (tfu, tfu, tfu!), no kurienes šitā maniere? Praktiskā (taupīgā) latvieša gēns?

Tas ir PATIESI zaļais dzīvesveids un attieksme - izēst burciņu līdz galam (un vēl pašu burciņu 2-3x izmantot), izlietot ziepes, krēmus, pastas līdz galam... utt., KO MĒS JAU GADIEM PIEKOPJAM. Aiz cieņas pret Dievu, Dabu un Darbu, nevis trūkuma...

tieši tāds dzīvesveids, nevis šitā krāpšanās ar taras depozītiem vai papīra salmiņiem u.c. pseido zaļums, ko mums mēģina iesmērēt zem "zaļās" izkārtnes...

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 29. augusts, 08:22:59 »
Vakar  knauzerības meistarklase -aizvakardienas kabači, vakardienas kartupeļi, negaršīgi konservēti (pašas) puķkāposti pārveidoti normālā, tīri garšīgā biezenī pusdienās :faint: Vai nevaļa -negribējās sākt kaut ko citu gudrot un tos kripšus sviest ārā -to nu gan nevar.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2022. gada 29. augusts, 08:34:29 »
Man tas šķiet tikai normāli un apsveicami. Saimnieciski. Un ar cieņu pret pārtiku.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2022. gada 29. augusts, 08:41:42 »
 :yes:

mums saskāba puskatls zupas (nu pa nakti bija uz galda palicis) nācās izgāzt kompostā... tāpat ābolu sulu spiež ar 2 mašīnām, unisonā :) augstākā pilotāža būtu atdot cilvēkiem neēdamās lietas cūciņai un TAAD rudenī  :steak:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #11 : 2022. gada 29. augusts, 09:37:59 »
Vakar  knauzerības meistarklase -aizvakardienas kabači, vakardienas kartupeļi, negaršīgi konservēti (pašas) puķkāposti pārveidoti normālā, tīri garšīgā biezenī pusdienās :faint: Vai nevaļa -negribējās sākt kaut ko citu gudrot un tos kripšus sviest ārā -to nu gan nevar.

Visu cieņu,bet es tā neprotu. Ne kāds ēstu, ne pati, jo negaršotu, bet varbūt neprotu tā uztaisīt. Man ļoti daudz nākas izmest ēdienu, jo, ja neapēd, otrā dienā vairs neēdam, tāpēc taisu mazas porcijas.
Biju ciemos, tur bija tik garšīgs ēdiens, ēdu kā negause, saimniece tik noteica - ēd vien, tāpat atlikumu izmetīsim. Bet bija tik garšīgi, tādu es ēstu arī otrā dienā, kaut parasti neēdu to pašu.
Japar tēmu man nepiemīt knauzerības gēns, vismaz neko nevaru iedomāties. Zinu, ka stulbi, bet te pieminēto ziepju beigu gabaliņu izmetu utt.
Nav man nekādu krājumu, pat pogu kastes nav :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2022. gada 29. augusts, 09:49:06 »
Ko nu mēs... "Eiropietis gadā vidēji iegādājas 52 apģērba gabalus. Latvijā šis skaitlis gan ir trīs reizes mazāks – 17 apģērba gabali, tomēr arī mums ir svarīgi parūpēties, lai šai statistikai nebūtu tendences augt." Kur balstās “Otrā Elpa” un “Andele Mandele” biznesa pievilcība, ja runā par apģērbu ilglaicīgu lietošanu? | LA.LV

Sev lietotu apģērbu nekad neesmu pircis (sīkajiem meita šo to nopērk, vai dabū no radiem, jo šie ātri aug).... bet padomāju 17 apģērba gabali gadā  :faint: , ok ja zeķes pa 1 skaita, tad varbūt sanāk tik daudz... bet kur var 52, tas sanāk 1x nedēļā kādu lupatu nopirkt... :fubar:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2022. gada 29. augusts, 10:57:06 »
Kā domā, kur tad tie humpalu lupatu kalni rodas, kurus mums skapē lai otrreiz lietojam. Ja apģērbu lieto kamēr nolietojas, tur nekas otrreiz lietojams vairs nesanāk.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2022. gada 29. augusts, 11:04:38 »
Man gan visu laiku rodas, ko aizvest uz konteineru, kur ņem puslīdz lietojamas drēbes. Es biju idomājusies, ka tekstilu vispār, nē, nevar viss, un mums nodošanas vietā ir pieskatītājs.