Autors Tēma: Kas notiek ar cenām Latvijā?  (Lasīts 6771 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kas notiek ar cenām Latvijā?
« Atbilde #15 : 2022. gada 19. jūlijs, 16:52:29 »
Es brīžiem iedomāju par draudzeni laukos, ar kazām, vistā, zosīm. Kas nekaiš, visi piena produkti un gaļa nodrošināta

Varbūt vajadzēja ņemt to balto smuko kaziņu :smej:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2022. gada 19. jūlijs, 17:18:39 »
Es brīžiem iedomāju par draudzeni laukos, ar kazām, vistā, zosīm. Kas nekaiš, visi piena produkti un gaļa nodrošināta

Varbūt vajadzēja ņemt to balto smuko kaziņu :smej:

es pa šito domāju... bet tur TĀDU ganāmpulku vajadzētu... ēdienreizei 2 vistas, droši vien puskaziņu, vai pusjēru vai puscūku arī varētu noēst...  :steak:  un tad es iedomājos, visu to ņemšanos... pat tikai nokaut, iztīrīt, noplūkt...

reiz, sensenos, laikos (kad vēl kombikorms bija pa kreiso/lēto dabūjams), znota mamma paņēma 3 cūciņas uzaudzēt, nu ar domu, ka būs gaļa visai ziemai, viņai ar 2 meitām, znota ģimenei (tolaik laikam tik 1 vai 1,5 sīcis bija) nu un mums 4...  pienāk rudens, aicina kāvējus - mūs... nomiedzam 1 cūku, sadalam smuki, visu dienu noņēmāmies... sadalījām - kas tur sāniņš, spārniņš, kājiņa... pēc nedēļas - jau viss apēsts... uzreiz nezvanījām... nedēļu pagaidījām, un tad - ka davai kaujam vēl, baigi laba bij... tā mēs pa 2 mēnešiem arī visas noēdām... vairāk viņa nemēģināja audzēt...   

a kur nu vēl tos lopus ganīt & pieskatīt un ucināt... nē nē, lauksaimniekiem ordeņi jādod...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2022. gada 19. jūlijs, 17:33:06 »
Tak neēdiet gaļu vien, maizi arī piekodiet...  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2022. gada 19. jūlijs, 19:03:00 »
Viņai laikam kādas 3-4 slaucamas kazas, bariņš vistu, zosis
Kāvējs jāizsauc, jo kazlēnu saskrien daudz. Daļu gaļas dod uz cehu, atpakaļ saņem sardeles. Bet bez elektrības gan nekā, gaļa saldētavā visai ziemai

Draudzenei satraumēta labās rokas plauksta, piedevām neveiksmīgi operēja un roka slikti klausa. Tādēļ slaukšana viņai ikdienas vingrinājums plaukstai kā papildus bonuss.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2025. gada 10. decembris, 14:36:06 »
Kost jābrauc uz Vāciju vai Itāliju...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2025. gada 10. decembris, 18:25:16 »
Vēl jau taisās to akcīzi celt. Par maz, ka ar saviem sadir@tajiem darbalaikiem jau daļu mazo veikaliņu iznīcinājuši, vēl jāizbeidz alkotūrisms. Toties točkām zelta laiki.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #21 : 2025. gada 11. decembris, 14:54:46 »
Aizdomājos par tiem mazajiem veikaliņiem..
Lai gan pati baudu lielpilsētas lielo veikalu priekšrocības, ir bijusi iespēja diezgan bieži, it sevišķi vasaras laikā, iegriezties arī mazajos "lauku" veikaliņos. Ir veikaliņi, kuri, lai gan mazi un šauri, bet ir tīri, gaiši un omulīgi. Arī piedāvājums visnotaļ labs, lai neteiktu, ka pat ļoti labs. Ģimeni var gan paēdināt, gan arī padzirdināt. Un ir veikaliņi, kuros ieejot gribas ātrāk iziet no tā. Tumši, drēgni. No piedāvājuma tikai konservi, čipši, limonāde un "šmiga". Jā, nu arī vēl saldējums. Ja arī ir vitrīna ar desu vai gaļas izstrādājumiem, tad vai nu slikta apgaismojuma dēļ, vai dēļ kā cita, nu kaut kā nav baigā iekāre ko nopirkt. Un cik šāda veida veikaliņš ir rentabls un nepieciešams "vietējiem"? Varbūt tāpēc īpašniekiem agrāk vai vēlāk tāds ir jāver ciet. Domāju, ka tad ciema sievas varētu būt tīri laimīgas.
Par sevi varu teikt: man kā īstenam dzērājam, ne cenas, ne laiks neko neietekmē.  "Kā dzēru, tā dzeršu".  :smej:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2025. gada 11. decembris, 15:05:43 »
Par sevi varu teikt: man kā īstenam dzērājam, ne cenas, ne laiks neko neietekmē.  "Kā dzēru, tā dzeršu".  :smej:

Tieši tā - īsts dzērājs dzer pie pirmās izdevības un pulkstenī neskatās. Un tiem ar činu/pieredzi vienmēr ir rezerves!! Kas tu par ģenerāli, bez rezervēm?? :D

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #23 : 2025. gada 11. decembris, 15:41:53 »
vai tad Latvijā alkohols dārgāks nekā Igaunijā ??

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2025. gada 11. decembris, 16:11:22 »
ā, kartes veidotāji laikam nezina īstemību, vai arī atkal AI

Atslēdzies daddy

« Atbilde #25 : 2025. gada 11. decembris, 17:02:11 »

nollkomā štrunts, statistikā kļūda :)  bet mani izbrīnīja, ka Somijā ķip dārgāks nekā Zviedrijā  :?:   
lab - mazi meli, lieli meli, statistika...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #26 : 2025. gada 11. decembris, 18:24:09 »
ja starība būtu null-komā-štrunts, tad taču igauņi nespietotu pa pierobežas alko veikaliem.
man liekas ka tas eirostats ir pilnīgs sūds.
pēc viņu datiem Latvijā esot 40% disabled :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2026. gada 16. janvāris, 17:07:04 »

:tea: :tea: :tea:

"Sīkums", bet "patīkami"...

Vilciens - no 1 eiro jau pacēlies uz 1,30 eiro. 2 x dienā (uz skolu un atpakaļ) - 60 centi. Mēnesī 12 eiro. Nu feini.
Ak, jā, mums taču pacēla minimālo algu, gavilējiet, tauta!
Toties biļešu cenu pacēla klusīīītiņām un nemanāmi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2026. gada 16. janvāris, 18:46:52 »
Vai skolniekiem nav atlaides biļetēm?
Vispār jau pērn, gada beigās, lasīju ka celsies cenas vilciena biļetēm...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2026. gada 16. janvāris, 18:55:17 »
Skolniekiem atlaižu nav.

Nez, man visāds sviests trāpās lasīšanai, šis nebija trāpījies. Šodien jaunieši pastāstīja jau post factum.
Es visu atceros, Ričard...