Autors Tēma: Kas notiek ar cenām Latvijā?  (Lasīts 6751 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kas notiek ar cenām Latvijā?
« Atbilde #30 : 2026. gada 16. janvāris, 22:45:03 »
Jūrmalas skolnieki braukā pa velti. Vispār visi, 2x dienā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2026. gada 16. janvāris, 22:58:24 »
Šeit vilciens nav vienas pilsētas (Jūrmalas) robežās.
Bet uz Jūrmalu pārcelties man nesanāks... :D Cenu kategorija ne tā, un arī vēlēšanās nekādas. :D

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #32 : 2026. gada 16. janvāris, 23:01:42 »
Infa par to izskanēja gan. Ka pieaugs biļešu cenas vilcienos un "dažos" autobusu maršrutos.

Jūrmalas skolnieki braukā pa velti. Vispār visi, 2x dienā
Un ne tikai skolnieki, pieaugušie arī. Jūrmalniekiem privilēģijas.  Protams! Jūrmala var atļauties, Jūrmalas iebraukšanas caurlaide šogad jau 5 eur!  :angry:   Un VISU gadu, ne tikai sezonā!  Viņi, redz, "pret tranzītu cīnās"... It kāds alktu muģīties cauri pilsētai, kad ir ērts apvedceļš.  Un pofig viņiem par to, kā lai Jūrmalā, īpaši nesezonā, izdzīvo kafūzīši un veikaliņi. Kad potenciākais apmeklētājs 10x padomās, vai vajag viņam lieku piečuku maksāt par iespēju iebraukt pusdienas paēst Jūrmalā.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #33 : 2026. gada 16. janvāris, 23:44:47 »
Cenas Priekules poliklīnikā. Onkoloģijas pacientam regulāri jāpārbaudās, analīze 16 eiro. esot arī atlaides, BET! LĪDZ 70 g. vecumam. Ja uzdrošinājies dadzīvot līdz 78, maksā ragā! Tajā pašā reizē sieviete zem 70 nodod analīzes, kuras 1x gadā tipa par brīvu, lika pagaidīt! 8 eiro, jo analīzes esot par brīvu, bet summu sastāda 4 eiro par noņemšanu un 4 eiro par uzglabāšanu.
   Šodien vedekla nopirka 2 autosēdeklīšus, jo taisās lidot uz LV un paskatījās, cik maksā sēdeklīšu īre. Šodien nopirktos atstās Latvijā, vai uzdāvinās kādam. es viņu saprotu, jo, kad pati braucu, meklēju īrēt mobilitātes skūteri. Gribēja 60 eiro dienā. Par 2 nedēļu īres cenu nopirku jaunu un paņēmu līdzi. Patiesībā par cenām neko neteiktu, ja vien necenstos iedzīvoties uz invalīdu un bērnu rēķina. Tas ir pretīgi.
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 16. janvāris, 23:53:10 no lumbergs »

Atslēdzies reno

« Atbilde #34 : 2026. gada 17. janvāris, 08:02:38 »
Un bieži vien nelikumīgi. Kas tas par slieksni -70 gadi?
    Bērnu sēdeklīti mēs nopirkām Ķirpēnu Brīnumu šķūnī par kādiem 5 eur. Tur vienmēr jaunās mammas meklē ratiņus, sēdeklīšus, krēsliņus. Es puzles esmu tur pirkusi. Pašlaik lēnām lieku vienu Kinkeida vājprātu ar 1000 gabaliņiem

Par Jūrmalas caurlaidēm -stulbākais, ka derīga tajā dienā, kad nopirkta, nevis 24 stundas, kā bija sākumā. Kopumā arguments -mums visas stāvvietas par brīvu. Janvāra brīvdienā stāvlaukums pie Majoriem bija pilns. 
      Vilcienu brīvbiļetes uz Rīgu gan ir labas, gan strādājošiem, gan bērniem uz skolām. Neteikšu, ka man tas baigi aktuāli, bet pa reizei braucu. Pilsētas autobusi visiem pa brīvu. Man, kā "penzei", gadā atmaksā 200 eur par aptiekas čekiem. Ir visādi bezmaksas baseini, vingrošana. Un mana šūšana.
     Man liekas, ka, tā kā Jūrmala tajā kopējā kasē iemaksā, nevis saņem, tad pamanījušies labu daļu novirzīt tādai "labdarībai". Augstie peroni arī mums bija pirmajiem
      Pilns ar jaunbūvēm, pie tam privātmājas tagad ir skumīgie somu tipa šķūnīši tumši pelēkā krāsā. Vīra izteikums - "es saprotu, ka grib mazu ēku, bet kāpēc tai jābūt neglītai?" Tā kā gribētāju dzīvot te netrūkst, pie tam sen jau labajos rajonos ir viss, līdz pat Slokai.
       Uz Jūrmalas vasarnīcu  pārcēlāmies no Rīgas. Pirmie gadi bija baigi, ar ledu istabas stūrī. Tagad vienīgā problēma -māja tā kā par lielu mums diviem
   OK, izlielījos mazliet :faint:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2026. gada 17. janvāris, 08:39:58 »
Vīra izteikums - "es saprotu, ka grib mazu ēku, bet kāpēc tai jābūt neglītai?"

inteliģenci, tāpat kā īlenu, maisā nenoslēpsi...  :yes:

man arī šitā pelēkzilā krāsa, kas nākusi modē, nav saprotama... nu varbūt kāds baumas palaidis, ka tā siltumu akumulē, vai no kosmosa nav redzama... kautkāds iemesls jau ir kolektīvai prātā jukšanai  :confused: :scratch:

neticu, ka to par velti dala...

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2026. gada 17. janvāris, 09:08:18 »
Mana versija -kaut kur uz sliedēm stāv milzu  sastāvs ar cisternām

Tā krāsu mode ir mainīga, bija jaunkrievu ampīrs dzeltenais, tad bēšais un rozā, jo par tādu pārvēršas visas "kakao krāsas". Melnās tautai likās par traku, tādēļ apstājušies pie kara kuģu pelēkā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #37 : 2026. gada 17. janvāris, 09:47:16 »

inteliģenci, tāpat kā īlenu, maisā nenoslēpsi...  :yes:

man arī šitā pelēkzilā krāsa, kas nākusi modē, nav saprotama... nu varbūt kāds baumas palaidis, ka tā siltumu akumulē, vai no kosmosa nav redzama... kautkāds iemesls jau ir kolektīvai prātā jukšanai  :confused: :scratch:

neticu, ka to par velti dala...
jaunatnei tā pēlēkā patīk. Jo tas ir kaut kas citādāks nekā "vecos laikos" - viņu izpratnē. Vēl tās skārda fasādes... Bet lai jau.. viņiem tur jādzīvo..

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2026. gada 17. janvāris, 09:54:47 »
Man melnās patīk. Un skārds arī. Nez, kā tur ir, kad pamatīgs slīpais lietus gāž pa to skārdu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2026. gada 17. janvāris, 09:56:46 »
nē, nu Zviedrijā saprotams - ja māja nebūs zviedru sarkanā ar baltām malām, tad saimnieks vai nu soms, vai pederasts... nu kautkā tā, ņefig izlekt... 

LV "citādāks" var būt, piekrītu, bet te jau otrs grāvis - VISIEM vienādi - zilpelēki :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #40 : 2026. gada 17. janvāris, 16:09:07 »
Pati savureiz izblamējos, pavaicājot Pierīgas paziņam par zilpelēkajām mājām - kas tie tev tur viņpus ceļam par šķūnīšiem sabūvēti?  :mrgr:  Izrādās, dzīvojamo māju ciemats  :mrgr:  Varbūt lētas ir tādas šķūnīšu tipa mājiņas un iekšā normālas, nezinu. Bet skats uz viņām tāds žēlīgs gan, un pat ne tik daudz krāsas kā šķūnīšu arhitektūras dēļ.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #41 : 2026. gada 17. janvāris, 16:23:10 »
Un iedomājies, ka stāv "kvartālā" astoņas mājiņas - gaiši zaļa, gaiši dzeltena, bēša utml. pasteļtoņi, septiņām arhitektūra "banālā", bet viena no astoņām - modernā, jumts bez pārkarēm, tumši pelēks klucis... Tas kopskats ir drausmīgs. Pagasta arhitektu, kas šito apstiprināja, vajadzētu pakārt aiz olām un turēt ar galvu pelēkās krāsas spainī. Kā var tā izņirgāties par arhitektūru?... Un tak kaimiņiem uz to jāskatās - tumši pelēks blāķis 8 metrus no logiem...

Atslēdzies reno

« Atbilde #42 : 2026. gada 17. janvāris, 18:11:40 »
Pagasta arhitektam par to nav nekāda teikšana. Gaumes lieta. Nav jau jāpielāgojas standarta namiņiem. Bet , kā tur bija tie 3 noteikumi, būvējot māju -vieta, vieta un vieta Tādēļ uzjautrina tie lielie nami ar 2. stāva  panorāmas logiem, kas skatās ... uz kaimiņa šķūnīti. Viens tāds reiz bija sācis sūdzēties, ka kaimiņam nav smuks pagalms
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 17. janvāris, 18:18:11 no reno »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #43 : 2026. gada 18. janvāris, 11:21:01 »
Šite tu brauc auzās. Būvvalde apstiprina projektu. Vai neapstiprina. Un pilsētplānošanā ir arī tāds jauks koncepts kā ēkas iekļaušanās apkārtējā vidē, ne tikai metri no ielas ass, ēkas augstums un pārējie tehniskie noteikumi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #44 : 2026. gada 18. janvāris, 11:51:02 »
Kamēr man tas bija aktuāli, tikmēr bija visāds bulšits Jūrmalā - sākot ar ''vēsturisko vērtību'', beizot ar ''jo fiņķeļaināk, jo labāk'' un ''piedrāžu visu būvvaldi pilnā sastāvā 7 paaudzēs''. Tā kā mans grausts Mellužos ietilpa kategorijā ''vēstures piemineklis'', neko citu kā atjaunošanu sākotnējā izskatā pēc saglabājušamies plāniem un fotoliecībām man neļāva. Nuja, maksāt kešā visās instancēs nebiju gatava. Turpat blakus visriņķī labi redzēju, kā ''atjauno'' citus graustus 3 stāvu daudzīvokļu ērbērģī ieskaitot.

Priecājos, ka 10 gadus atpakaļ izlēmām par labu pāķiem.
Visus sakost!