Autors Tēma: atkrieviskošana - kur ir robeža?  (Lasīts 2646 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

atkrieviskošana - kur ir robeža?
« : 2022. gada 29. jūlijs, 00:44:55 »

Es, protams, esmu par Ukrainu un pret Krieviju, bet kaut kur taču ir jānovelk veselā saprāta robeža šim "atkrieviskošanas" bumam. Tā ņemšanās ar Puškina un Ļermontova ielu pārdēvēšanu, un nu arī šis: retu lidmašīnu grib iznīcināt, Aviācijas muzejā nedrīkstot glabāt  :angry:   https://www.delfi.lv/kultura/news/culturenvironment/km-aicina-marupes-novada-domi-iznicinat-skultes-lidmasinu.d?id=54588928
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

Atb: atkrieviskošana - kur ir robeža?
« Atbilde #1 : 2022. gada 29. jūlijs, 06:41:09 »
Tautieši cenšas un pārcenšas, kurš būs labāks atkrieviskotājs.. Bet ziņās gan samuldējās tā, ka smiekli un kauns. Vispirms dramatiski -šī lidmašīna bombardēja Berlīni un okupēja Latviju".  Tad beigās pēkšņi uzrodas, ka sākta ražot 1946. gadā

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2022. gada 29. jūlijs, 08:14:30 »
Man arī smiekli parāva tajā rakstā. Kas par lidmašīnu, tūristi bariem esot aulekšojuši Skultes lidaparātu vērties! Pirmo reizi savā mūžā par tādu dzirdu, neesmu ne acīs redzējusi.
Pie Dobeles pilsdrupām bija tanks, par laimi, jau laicīgi novākts. Ja nebūtu novākts, varu iedomāties, kādu ažiotāžu ap to rīkotu.. Vienīgais, unikālākais tanks Baltijā utt.
Es jau esmu teikusi, ka visu to padomju mantojumu vienā parkā kā Lietuvā savākt vajadzētu, i miers gauduļojošiem rašistu babuļiem būtu..
Tiešām neredzat, kas un kāpēc tās brēkas ap tām padomju drazām rīko?
Puškina, Ļermontova ielas.. kāds viņiem vispār sakars ar Latviju? Nerunājot nemaz par pārējo.. Parasti jau nosauc ielu aiz cieņas, par godu kādam kaut kādā sakarā..

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2022. gada 29. jūlijs, 08:23:49 »
Maskavas iela gan laikam vecs nosaukums. Puškinus lai vāc nost mierīgi, vēl jau visur arī sarkanie bāleliņi aizķērušies, Paegles un Sakses.Ko ar Sudrabkalnu?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2022. gada 29. jūlijs, 09:36:41 »
Vienmēr esmu uzskatījis, ka personu vārdos ielas nevajag saukt. Kas šodien varonis, rīt nodevējs utt. Vai trūkst dažādu citu nosaukumu? Kāpēc tieši ielas.. Protams, Dagdā Liepājas iela arī skan jocīgi, bet tomēr, pilsētas pašas par sevi ne pie kā nav vainīgas. Kur mums ir Berlīnes iela, Vīnes iela, Barselonas iela?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2022. gada 29. jūlijs, 09:38:42 »
ja bāleliņi daudz un ilgi kasīsies, tad jūtu, ka saliks ielām numurus un varēs randiņus rīkot uz 138 un 53 ielas krustojuma. Un miers mājā ;o))))

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2022. gada 29. jūlijs, 09:54:34 »
Nu, es teiktu, ka nepolitisku nozīmīgu cilvēku uzvārdus varētu likt mierā (Tiesa, tas neatrisina jautājumu, par, piemēram, Raini, kurš gan pantiņus rakstīja, gan pa politiku ņēmās.) Nevajag katru smilšu graudiņu politizēt. Ja nagi niez un nevar nemainīt, tādu Turgeņevu un Puškinu IMHO nevajadzētu aiztikt, Maskavas iela būtu simboliski nomaināma, bet "Brežņeva" ielas (nemeklēšu tagad, kuri darboņi krāšļojas ielu nosaukumos un kurš ko ir sastrādājis) varētu arī paretināt.

Kaut gan IMHO šī ir kārtējā naudas apgūšanas akcija uz moderno vēsmu viļņa, jo ielas nosaukuma nomaiņa kaut ko maksā gan, vienlaikus sagādājot darbu ierēdņiem un problēmas iedzīvotājiem un uzņēmumiem, kuri, savukārt, maksā par rekvizītu maiņu dažādos drukātajos dokumentos un ne tikai.

Ir citas problēmas, kuras būtu jārisina, nevis jādzen uti pa drāti, kasoties gar ielu nosaukumiem.

Un turpmāk ielām būtu jāliek tikai neuzvārdu nosaukumi, vārdnīcā vārdu pietiek.

Kaut gan no tēmas pieteikuma man šķita, ka tēma būs par to, kā to vienu bābu izraidīja no Latvijas, un cik tālu iesim, aktīvos rašistus izsviežot. :D (Tur gan var iet tālu. Un vajadzētu arī. :D )
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2022. gada 29. jūlijs, 10:13:02 »
O, par to vakardienas krievieti, kura uzbruka latviešu meitenei. Tagad jau laikam visos portālos video redzams. Iegāju sarunās, kur ārzemnieki šo video apspriež. Nu tur visi kā viens brīnās, kā kaut kas tāds iespējams. Kāpēc krievene pieprasa latvietei runāt ar viņu krieviski, sauc par fašisti. Poļi vispār dziļā nesaprašanā, viens ierakstījis, ka pie viņiem šāda situācija vispār nav iespējama, krievi pat neuzdrošinās pīkstēt, klusi kā pelītes. Cits polis raksta, ka gribētu gan šitādu rašisti pārmācīt, bet diemžēl pie viņiem nekas tāds nav iedomājams un nekur tādu trako Polijā nesastapt..

Mja.. nu tas jau sen skaidrs, ka pie šīs situācijas mēs paši vien vainīgi esam ar savu mūžīgo izdabāšanu un pazemošanos.. citur tāds krievs muti nepavērs, jo tur cilvēki jau sen nolikuši visus pie vietas..

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2022. gada 29. jūlijs, 10:23:21 »
Tā jau bija mūsu klasika -kā viens krievs, tā visi latvieši sāk krieviski runāt. Paši esam vainīgi

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2022. gada 29. jūlijs, 13:04:01 »
Vismaz uzskatāmi parāda visiem, ne tikai Latvijā, kas krievam ir fašisms.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #10 : 2022. gada 29. jūlijs, 13:35:47 »
Tā jau bija mūsu klasika - kā viens krievs, tā visi latvieši sāk krieviski runāt. Paši esam vainīgi
Savā ziņā mēs pieļaujam tās pašas kļūdas, ko krievi attiecībā uz ukraiņiem: nav īsti tādu mūsu krievu nacionāli, ir tikai vairāk vai mazāk Latvijas valstij pieņemamu krievu. Un krievi tagad uzvedas līdzīgi musulmaņiem, ko neviens neuztver nopietni, kamēr viņi nav atteikušies no savām tradīcijām.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #11 : 2022. gada 29. jūlijs, 13:43:33 »
O, par to vakardienas krievieti, kura uzbruka latviešu meitenei. Tagad jau laikam visos portālos video redzams. <..>
Mja.. nu tas jau sen skaidrs, ka pie šīs situācijas mēs paši vien vainīgi esam ar savu mūžīgo izdabāšanu un pazemošanos.. citur tāds krievs muti nepavērs, jo tur cilvēki jau sen nolikuši visus pie vietas..
Nu video ir reti aizdomīgs, neviens tā uz līdzenas vietas neskrien virsu ar saukļiem - runā krieviski. Un viss forums ir liecinieks, ka padomju latvieši ļoti negribot atsākās no savas nereti vienīgas svešvalodas - krievu. Bet krievu tantuks ir reāli uzvilcies ... par ko, nesapratu (varbūt viņai par ko ir aizrādīts, un viņai ir tikai nojausma par ko, jo aizrādījums ir izteikts latviski, ko viņa īsti nesaprot, bet sarga savu suni). Un krievi ļoti negribīgi uztver, ka Latvijā krieviski runā aizvien mazāk un mazāk ... Viens no variantiem ir ka tā ir NA priekšvēlēšanu kampaņa ...
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 29. jūlijs, 15:32:48 »
Nu kā, viņu vienīgā pārākuma identitāte - pobedziceļi, zaudēta. Tad nu jūk prātā. Nekā cita jau nav.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2022. gada 29. jūlijs, 16:00:10 »
Viss pēc plāna. Kad sāka atslābt -palaida kolorado lentas. Kad tas sāka apnikt -sniega lāpstas ar mirušo bildēm, tas visus baigi aizrāva. Tagad Z, tik neviens vēl nav sakarīgi izskaidrojis, kāpēc latīņu burts

Atslēdzies dip

« Atbilde #14 : 2022. gada 29. jūlijs, 16:04:14 »
Sniega lāpstas ar mirušo bildēm (c) Vajadzēja redzēt manu seju, cenšoties saprast, ko esmu palaidusi garām  :smej: