Autors Tēma: atkrieviskošana - kur ir robeža?  (Lasīts 2649 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Atb: atkrieviskošana - kur ir robeža?
« Atbilde #15 : 2022. gada 30. jūlijs, 12:37:17 »
par Z esmu dzirdējusi, ka tas ir "Zombi" - ķipa, zombēta  tauta

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2022. gada 30. jūlijs, 16:05:21 »
Redzot krievijas necilvēcīgās zvērības (gūstekņu kastrācija, masu slepkavība tos uzspridzinot) gribas vnk norobežoties no krievijas - uzceļam lielu žogu, neielaižam nevienu no krievijas, nepērkam to viņu sūda gāzi. Tepat aiz robežas mīt ja ne 140, tad kādi 70 miljoni nezvēru…
(no tvitera)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #17 : 2022. gada 30. jūlijs, 16:13:04 »
Ar to gribēju teikt, ka robeža ir tur - "Ķīnas mūris".

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2022. gada 30. jūlijs, 21:38:08 »
Krievupe, Krievu sala, Krievu ezers... Ne tikai pilsētu ielas ir pilnas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2022. gada 30. jūlijs, 23:33:24 »
āža kāja tomēr izlien kā vienmēr -Intervijā Alekss Dubajs, žurnālists , vēršas pie Latvijas krieviem un cita starpā saka : viņi (t.i. latvieši) dzīvo kopā ar mums
Citādi  -opozicionārs, Latvijas patriots, pametis Krieviju. Vērsās pie vietējiem krieviem, lai saprot latviešu nepatiku pret okupekli. Bet nošķūrēt 9. maija puķes tomēr esot bijusi pļauka  utt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #20 : 2022. gada 31. jūlijs, 08:58:38 »
nesaprotu, ko šamie var ņemties ar savām puķēm? Kaut kā taču pēc pasākuma ir jāuzkopj apkārtne. Salikuši lakstus pa visu teritoriju, kur teikts cik ilgi komunāliem tos jāglabā? Ja tur būtu pāris kaudzītes varbūt sētnieks tiktu galā. Bet saber lakstus uz pārsimt kvadrātmetriem protams, ātrāk ir ar tehniku. Ja vēlējās ko savādāku, būtu  iesniegumā par atļauju rīkot pasākumu pievienojuši punktu, ka pēc sevis 2-3 dienu laikā nokops teritoriju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2022. gada 31. jūlijs, 09:23:42 »
āža kāja tomēr izlien kā vienmēr ...

Baro vilku kā gribi...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #22 : 2022. gada 03. augusts, 11:11:05 »
Es domāju, ka to varētu darīt civilizētāk, un aptaujas (kas notiek visu gadu) rezultātā katru gadu nomainīt 3 ielu nosaukumus, lai cilvēki taisni nemaldās pēc kārtējā "psihiskā uzbrukuma". :)
106 rajona 45 šķērslīnija būtu okay, jo latviski :D
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #23 : 2022. gada 04. augusts, 14:13:10 »
Ja godīgi, tad esmu pārsteigta. Kaut kādu purkšķēšanu biju  pāris reizes dzirdējusi, bet lai tā vienkārši uz ielas, dienas vidū tev pienāk klāt un sāk "izpausties". Kaut kas traks... pasaule nojūgusies. Kaut kas Tāds dzīvo pie mums te blakus?! Ak dievs, nabaga cilvēki, jo tas laikam, ne ārstējās. Un viņi tiešām pārliecināti, ka viņiem taisnība???... Varu tikai iedomāties par ko viņi vakaros ģimenes lokā runā.
"... 2022.gada 28. jūlijā Rīgā, Imantā. krieviete uzbrūk latvietei gan ar rupjiem, necenzētiem vārdiem, gan fiziski par to, ka viņa atteicās ar viņu runāt krievu valodā..." (c. FB)
 https://www.facebook.com/watch?v=819441419425142

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #24 : 2022. gada 04. augusts, 15:27:35 »
...mjā...šajos laikos nevajadzētu ekonomēt naudu uz trakajiem...sabiedrība būtu mierīgāka, ja trakie šobrīd nebūtu uz ielām...integrēsim, kad karš beigsies..

« Atbilde #25 : 2022. gada 04. augusts, 16:34:55 »
Šī diskusija ir drusku novirzījusies no sākotnējās tēmas, varbūt atgriezīsimies pie tās ar šo: https://jauns.lv/raksts/zinas/514184-valsts-valodas-centrs-nelauj-pardevet-pionieru-ielas

Es neatbalstu iniciatīvu tikt vaļā no ielām, kas nosauktas izcilu krievu rakstnieku vārdos, bet šeit VVC ir nolaidis pilnīgu lažu - Latvijā neiederas ne padomju pionieri, ne ieceļotāji jaunatklātajā Amerikas kontinentā.

Raksta pēdējā rindkopā labs risinājums:
"Jāteic, ka jau pirms trim mēnešiem līdzīgu noraidījumu par Pionieru ielas pārdēvēšanu Ciemupē saņēma arī Ogres novada pašvaldība. Vietvara vēlējās Pionieru ielu pārdēvēt Skautu vārdā, bet tai tas neizdevās. Tad pašvaldībā rīkojās viltīgāk un nolēma lūgt pionieru vārdu latviskot, kam arī VVC piekrita, un tagad bijušo Pionieru ielu Ciemupē dēvē par Celmlaužu ielu."
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2022. gada 04. augusts, 16:45:58 »
pie mums gan Pionieru iela uzreiz dabūja Skautu  ielas vārdu. Bet iespējams, ka tā saucās arī senāk
Slokā gan Leons Paegle ir blakus Hercogam Jēkabam

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #27 : 2022. gada 04. augusts, 16:54:24 »
Slokā gan Leons Paegle ir blakus Hercogam Jēkabam
...man kaut kāds sentiments...skolas gados laikam simtiem reižu uz burtnīcas vāka tika rakstīts - Leona Paegles vārdā nosauktā Rīgas 1.vidusskola...toreiz tas Paegle bija pie vienas vietas - tik vien kā garš skolas nosaukums...bet bija arī skolas literārais žurnāls "Paeglietis", kur ievietoja labākos skolēnu sacerējumus, vienreiz arī es tur uzvarēju....moš/varbūt šo Paegli neaiztiekam?  :mrgr: