Autors Tēma: No kurienes tāds tipāžs  (Lasīts 1323 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

No kurienes tāds tipāžs
« : 2022. gada 11. augusts, 00:43:46 »
Jāliek laikam pie psiholoģijas/filozofijas, jo tas būtu par cilvēku tipu. Esmu pamanījusi interneta plašumos, ka ir tādi cilvēki (nav daudz gan), kas lieto vārdu "naciķi". Jā, mūsdienās.. un, ne jau runājot par krievu nacismu, kurš pašlaik ir vienīgais redzamais nacisms pasaulē ar visām reālajām pārākuma izrādīšanas izdarībām, slepkavībām, genocīda politiku utt., bet, runājot par mums - latviešiem. Nē, nepietiek ar skaidrojumu - muļķis, kaut gan muļķums tur noteikti ir klāt vajadzīgs. Bet, kas tādam cilvēkam galvā darās, kur tāda lieta radusies? Ir idejas?

Atslēdzies reno

Atb: No kurienes tāds tipāžs
« Atbilde #1 : 2022. gada 11. augusts, 07:25:13 »
Bērnībā par daudz uz kino gājis, pēc tam prāts ieklemmējās

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2022. gada 11. augusts, 07:45:00 »
Vai tik tas nesākās no NA nievājošas iesaukas?
Tepat forumā: "uz #saeima2018 arī tādā variantā būs izvēle: NAciķi un JKP"
(c) TPLV

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2022. gada 11. augusts, 08:50:18 »
...pie mums Latvijā kādu saukt par naciķi, konkrēti NA, ir politiskās cīņas forma...ja ne karš Ukrainā ar reālu fašistiskas valsts uzbrukumu, tad tam varētu nepievērst uzmanību, bet tikai pasmaidīt kā tarakāni plēšas savā starpā...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2022. gada 11. augusts, 09:58:56 »
piedēklis ar galotni -iķi pilnīgi noteikti ir paredzēts, lai piešķirtu vārdam nenopietnu nozīmi, bieži vien ar nicinošu pieskaņu. Ja sensenos pirmās brīvvalsts laikos bija zociķi, uz šo vārdu savulaik atsaucās arī Šķēle, mēģinot nomelnot politiskos konkurentus.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2022. gada 11. augusts, 10:12:27 »
It sevišķi tepiķi, keramiķi un mediķi.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #6 : 2022. gada 11. augusts, 11:01:10 »
It sevišķi tepiķi, keramiķi un mediķi.
:smej:  tieši tā

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2022. gada 11. augusts, 12:11:53 »
...pie mums Latvijā kādu saukt par naciķi, konkrēti NA, ir politiskās cīņas forma...ja ne karš Ukrainā ar reālu fašistiskas valsts uzbrukumu, tad tam varētu nepievērst uzmanību, bet tikai pasmaidīt kā tarakāni plēšas savā starpā...
Kāda cīņa šādā veidā var būt? Man šāda vārda lietošana izsauc riebumu, tiešām nesaprotu, ko cilvēks ar šo vēlas demonstrēt.. Uzreiz automātiski attiecīgo personu iemetu atkritumos. Ir viena jauna, aktīva meitene, kas šo vārdu lieto, šķiet, vēlēšanās arī kandidē..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2022. gada 11. augusts, 12:20:55 »
Tikai domāju. Vai tas "naciķi" nav vienkārši kā saīsinājums, lai neteiktu garo nacionālisti? Un to negatīvo nokrāsu piešķir asociācija ar krievu "nacist" ? Bet naciķim ar nacist jau nav nekā kopīga...  :scratch:  Nu vienīgi tas "nac"

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2022. gada 11. augusts, 12:34:08 »
Nē, tuk.
"nacionālā kluba nažu varoņi uz mūsu savienibu. Viņu izdotā samazgu lapele „Bi(etens" ievietojis vairākus lamu rakstus pret S. S. S. Nebūtu vērts pie mūsmāju naciķu smirdošiem izvirumiem pakavēties, ja tie savos samaksāto rakstu pludos nesāktu atkal klaji draudēt ar izrēķināšanos zocialdemokratijai, strādniecībai un Str. Sp. Sav.
Tapec, ieskatam par vajadzīgu brīdināt fašistu huļiganus un rīkļurāvējus: pārak nelielāties un neizaicinat. Nav vairs 1923. g. pirmais maijs."
(c) Strādnieku Sports, Nr.1 (01.08.1924), treknraksts manējais.

Otrreiz gan vārdiņš varēja uznirt bez īpašas aizdomāšanās par jēgu, bet tomēr, tomēr...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2022. gada 11. augusts, 12:36:54 »
Skaidrs.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2022. gada 11. augusts, 12:44:15 »
Jā, izskatās, ka tie "naciķa" lietotāji ir īsti nelieši, nu muļķi arī, kā jau sākumā teicu.. tur kaut kāda prāta ierobežotība..
Un kāda sakritība.. rakstīt arī neprot..

Atslēdzies mary

« Atbilde #12 : 2022. gada 11. augusts, 15:17:14 »
Ja īpaši aprobežotu un tupu nacionālistu nodēvē par naciķi, tad tas ir pašā laikā.  :(

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #13 : 2022. gada 11. augusts, 19:50:59 »
Kādā sakarībā rakstīt neprot? 1924.g. tā rakstīja.Drīzāk izskatās, ka komentētājs ir -što vižu to poju. Izšļūc pa diagonāli, uz labu laimi kaut ko izķer no konteksta un dižais verdikts ir tapis pasludināts! Ka tik kaut kas iepļekstēts.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #14 : 2022. gada 13. augusts, 00:51:13 »
Es domāju ka šī tēma ir jānoliek Bro rozā blociņā, cik ļoti viņai sirdssāpes dara "tukšuma peizāžā" izteikumi.  To kā Bro ir NAciķu atbalstītāja, es ceru, ka par to nevienam nav jāatgādina.
Bet tā saukāšanas jau sākās no NAciķiem kur visu kas viņiem nepatika viņi piedēvēja kultūrmarksismam.

Piemēram:https://twitter.com/JanisIesalnieks/status/1284212679473876993?ref_src=twsrc%5Etfw
Citāts
  Kultūrmarksisti iedomājas, ka arī Latvijā varēs citiem uzspiest, kā "pareizi domāt", ko teikt un ko neteikt. Mani tie kreisie neiebiedēs. Bet par pašu retvītoto ierakstu runājot - es jau izteicu savas domas; retvīts automātiski nenozīmē 100% piekrišanu: https://twitter.com/JanisIesalnieks

Citāts
Attīstībai / Par! @AttistibaiParMēs iestājamies par mierpilnu un iekļaujošu sabiedrību! "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcija lūdz atbildīgajai parlamenta komisijai vērtēt, vai deputāts Jānis Iesalnieks, daloties ar ierakstu "NO LGBT BRĪVA ZONA", nav pārkāpis ētikas kodeksu. Plašāk https://ieej.lv/s3Vby!
Un tas ir 2020 gada ieraksts, NA troļļi līdzīgā stilā pastāvīgi izcēlās. Un tad viņi dabūja to NAcistus atpakaļ. Un NA troļļi ir reāli zombiji un viņu latviešu vidū ir daudz. Un lai kaut kā to visu līdzsvarotu bija jānolaižas līdz viņu līmenim. 

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv