Autors Tēma: māņticība  (Lasīts 1544 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

māņticība
« : 2022. gada 31. augusts, 08:41:22 »
Vai jums ir ?
Man māsa lika aizmest atrastu monētu, nedrīkstot ņemt. Diez, ja būtu papīra naudaszīme, drīkstētu paturēt?
Vecāmamma ļoti bēdājās, ja pazuda 1 cimds -kāds tuvinieks miršot.
Neko no kapiem nedrīkst nest mājās -ne lapiņu, ne čiekuriņu
Zirneklis no rīta -nelaime, vakarā  -laime. Tas uz mani iedarbojas, nepatīk no rīta ieraudzīt,  lai arī pašai smiekli nāk

Par izbērtu sāli, matu vīkšķiem sētā ir saprotami, veselais saprāts

Atslēdzies Spārka

Atb: māņticība
« Atbilde #1 : 2022. gada 31. augusts, 08:49:39 »
It kā nav, bet tomēr ir :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2022. gada 31. augusts, 09:12:50 »
Jā, no kapiem neko. Par zirnekli arī. Uz bērēm neko jaunu nevilkt.

« Atbilde #3 : 2022. gada 31. augusts, 09:39:19 »
Jā - uz nakti nedrīkst atstāt nazi uz galda, jo tad slikts miegs  :rofl:
Trakākais, ka šito man iemācīja ex-vīrs, pirms tam es nepievērsu uzmanību iespējamai korelācijai starp nazi un naktsmiera kvalitāti. Pagājuši gandrīz 20 gadi, bet es joprojām cenšos neatstāt vakarā nazi uz galda. Ja aizmirstu, tad no rīta ir skaidrs, kāpēc slikti gulēju  :mrgr: [size=78%]  [/size]
Vēl man ir "bēru lakats" - dāvināts, melns ar sīkām puķītēm, uzliku uz mammas bērēm. Vēlāk gribēju parastai iziešanai izmantot, bet nevarēju atrast. Kad pats pēkšņi atradās, drīz jau bija tēva bēres. Un tad viņš atkal uzradās īsi pirms tam, kad kļuva skaidrs, ka mana kaķa stundiņas ir skaitītas. Šis izklausās pēc baigiem pesteļiem, bet tas ir fakts. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2022. gada 31. augusts, 09:59:15 »
Ir,
bet tā nav vis māņticība, bet zināmi paradumi un rīcības principi sirdsmieram, kas ievēroti, ka piepildās ar vairāk nekā 50% varbūtību :) 

It kā laika prognozei, kredītkartei vai baznīcas sludinātajam būtu 100% garantija!  Tā nevar būt principā, jo tad cilvēks kļūst laika prognozes, kredītkartes vai baznīcas vergs, akli seko, pazaudē brīvo gribu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 31. augusts, 10:02:22 »
Ej nu sazini... Es it kā daudz uzmanības nepievēršu, bet to, ko esmu no bērnības dzirdējusi, tomēr nepārkāpju - kam lieki likteni izaicināt. No kapiem neko mājās nenesu. Noskurinos, redzot, ka kāds sevi jau piemineklī iegravējis, tik miršanas datuma vēl nav - manuprāt, tas akurāt aiziešanu tuvina...  Pirms garāka ceļa no mājas izejot, dikti piedomāju, lai neko būtisku neaizmirstu, jo nedrīkst atgriezties kaut kam aizmirstam pakaļ - tas uz ķibelēm braucienā. Tiesa, ikdienā bieži vien, no pagalma izbraukusi, stājos nost un jožu pēc aizmirstā telefona, i nekas it kā, bet ikdienā tas varbūt nestrādā  :mrgr: 
Laikam darbojas tas, kam ticam. Jo nazis man permanenti uz galda stāv un guļu kā lācis  :mrgr:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2022. gada 31. augusts, 10:06:46 »
Kaut kas jau ir :)
Melns kaķis mani nesatrauc, jo ja melns kaķis šķērso ceļu, tas nozīmē, ka kaķītim kaut kur ir jāiet :D

Par nazi nezināju, iespējams tas, izskaidro manu švako miegu, bet es domāju, ka vecums ;)

Pret zirnekļiem man ir cieņpilna attieksme, kas nav saistīta ar diennakts laiku. Par ieraudzītu monētu man mācija, ka nedrīkst "kāpt pāri", ir jāpaceļ. Tā kā pašai nepatīk to darīt, tad ieraugot, parādu kādam citam.

Par kapiem 100%

Piekrītu daddy, ka ir kādi paradumi, ko cenšos ievērot. Piemēram, cenšos somu nelikt uz grīdas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2022. gada 31. augusts, 10:09:28 »
daži lāči āderes jūt, daži nē :D

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #8 : 2022. gada 31. augusts, 10:28:37 »
Nazi nelieku ar asmeni uz augšu. Maizes kukuli nelieku augšpēdus. Ja maize nokrīt, nobučoju. Kurpes nelieku ar purniem uz durvju pusi. Izmetu ārā visas dāvinātās čības. No netīkamiem cilvēkiem saņemtas dāvanas/priekšmetus izmetu. No bēru mielasta neņemu neko uz mājām (dažreiz dod vai atved).

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2022. gada 31. augusts, 11:23:28 »
kurpes nedrīkstot dāvināt -tas uz aiziešanu/šķiršanos

Ja nazi dāvina, tas jānopērk kaut par centu/kapeiku --jā
naudasmaku dāvinot ieliek monētu--jā
kastani kabatā nēsā, zvīņas naudas makā--nē, nē
naudasmaki sarkani--jā

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2022. gada 31. augusts, 11:27:18 »
naudasmaki melni, kastaņus reizēm panēsāju kabatā, tādi forši, apaļi :)

tb, kas vienam der, otram nē. Ja visi pirktu TIKAI sarkanus makus, sarkanā āda beigtos... :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2022. gada 31. augusts, 11:36:41 »
Forumā jau kuru reizi apspriesta tēma :)

Man ir kkādi ieradumi, bet ne māņticība, piemēram, automātiski 3x piesitu pie koka, ja sarunā kkāda noteikta tēma vai nobučoju nokritušu maizīti

Amā, kādēļ uz bērēm nevelk jaunu?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #12 : 2022. gada 31. augusts, 11:43:17 »
Minne, tā esmu dzirdējusi. Tas uz aiziešanu. Netaisos pārbaudīt.

Vīrs katru gadu taisa mazas paciņas ar zvīņām un dāvina.
Pirmais ēdiens Jaunajā gadā ir zivs.
Zirņi jāapēd līdz pusnaktij.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2022. gada 31. augusts, 11:46:34 »

Man bija jauna jaciņa un vīram krekls
Kaut kad jau aiziesim

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2022. gada 31. augusts, 12:02:58 »

Vīrs katru gadu taisa mazas paciņas ar zvīņām un dāvina.
Pirmais ēdiens Jaunajā gadā ir zivs.
Zirņi jāapēd līdz pusnaktij.

Zvīņām jābūt tieši no tās zivs, ko pirmo ēd? ;)  man pastāvīgi visādas zvīņas zem skapīšiem mētājas :)