Autors Tēma: Analīzes "račkismam" -Samaitātā  (Lasīts 9033 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Analīzes "račkismam" -Samaitātā
« : 2022. gada 07. septembris, 17:42:02 »

K.Račko nu gan nē...

nesacēlās? :D

Atslēdzies Broņa

Atb: Analīzes "račkismam" -Samaitātā
« Atbilde #1 : 2022. gada 07. septembris, 17:43:49 »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #2 : 2022. gada 07. septembris, 17:50:12 »
Račko esot erotisko romānu rakstniece. nesen pašķīrusies...
nākamais romāns būs par solo darbībām ;)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2022. gada 07. septembris, 20:56:39 »

nesacēlās? :D

Esmu Pifs sieviešu dzimtē...nevaru spriest vai vīriešiem no šāda spama saceļas, vai nē :rofl:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #4 : 2022. gada 07. septembris, 21:19:49 »
Aizdomājos, ka es uzsveru, ka nelasu latviešu literatūru, bet patiesībā es nelasu tās daudzskaitlīgās grāmatas un pēkšņi uzradušies it kā rakstnieki, kas nupat , manuprāt, diezgan aktīvi pārpludinājuši grāmatnīcu plauktus. kaut kādas, studentes, kaut kādi it kā rakstnieki..esmu mēģinājusi lasīt, bet nav aizrāvis. Kur pēkšņi viņi uzradušies...Lata romāni  vispār nespēj ieinteresēt, garlaicīgi, kaut tur šad tad ir zināmi rakstnieki.
"Sestās sievas" autore gan apvainojās, kad teicu, ka, jā, Rukšāni lasu, viņa tomēr ir rakstniece. Grencberga jautāja - kas, manuprāt, esot rakstniece. Tad nu jāsauc tie zināmie, atzītie vārdi. Bet reāli viņi arī raksta daudzmaz sakarīgas grāmatas. Tie jaunizceptie - nu, nav man interesanti. Kāds tur brīnums, ja LU openminded kursos bija kurss, kas saucās apmēram - kā iemācīties rakstīt un uzrakstīt romānu.
Esmu vecmodīga, bet atzīstu tikai tādus gruntīgus mūsdienu latviešu autorus. Cita lieta - šī literatūra nekad nespētu ieinteresēt cittautiešus, bet to varbūt arī nevajag

Skatos, ka Luīze iesaka kaut kādus viegli lasāmus nezināmu latviešu darbus, bet saprotu - nu nē :)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #5 : 2022. gada 07. septembris, 21:31:32 »
Lai kritizētu ir jāzin ko kritizē. Tāpēc katru reizi bibliotekā paņemu arī kādu no latviešu "jaunajiem, nezināmajiem" autoriem.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #6 : 2022. gada 07. septembris, 21:38:13 »
Esmu mēģinājusi, tiešām netieku uz priekšu. Garlaicīgi, citu vārdu nezinu. Kaut kas dīvains ir tajā valodā vai rakstības stilā vai saturā  :?:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2022. gada 07. septembris, 21:47:50 »
"Sestās sievas" autore gan apvainojās, kad teicu, ka, jā, Rukšāni lasu, viņa tomēr ir rakstniece.
Jā, man arī Rukšāne ir rakstniece. Laikam gandrīz visas viņas grāmatas esmu pirkusi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2022. gada 08. septembris, 08:12:45 »

Esmu Pifs sieviešu dzimtē...nevaru spriest vai vīriešiem no šāda spama saceļas, vai nē :rofl:

enivej. ;)
vai tad sievietes neuzbudinās lasot erotisko literatūru??  :b:

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2022. gada 08. septembris, 08:28:30 »
Parasti tie apraksti pārkāpj gaumes robežas un tad pāriet

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #10 : 2022. gada 08. septembris, 09:35:18 »

enivej. ;)
vai tad sievietes neuzbudinās lasot erotisko literatūru??  :b:

Kā ta nu ne :P ...tik manos gados teksti "par viņa akmens cieto locekli" drīzāk sasmieklo... :rofl:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2022. gada 08. septembris, 10:57:52 »
Galvenais, ka neviens to Račko te nav lasījis (vismaz neatzīstas), bet visi zina..  :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #12 : 2022. gada 08. septembris, 11:10:23 »
Pēdējā laikā izlasītais -
Gunita Krilova "Cukursaldā" ****
Iepriekš jau bija magdas un reno atsauksmes, es pilnībā pievienojos vērtējumam, ka grāmata ir pat ļoti ok. Beigas arī normālas un loģiskas.

Iveta Troalika "Tūlīt paliks labāk" ****
Autores pirmais romāns. Galvenie varoņi mācās prestižā Rīgas vidusskolā, darbība notiek ap 2000.gadu. Par mīlestību un toksiskām attiecībām, manipulēšanu, atkarībām. Laba valoda, raits stāstījums. Beigas labas :) Pēc izlasīšanas bija pārdomas par pašas varēšanu spēt pieņemt lēmumus 17 gadu vecumā.

Karīna Račko "Ekstāze" ***
Autore ir atradusi savu nišu literatūras lauciņā - destruktīva kaislība, sekojošs pagrimums un depresija, psihoanalīze (citē Frommu, Freidu u.tml.), pēc tam savas dzīves sakārtošana. Paslavēšu Račko par labu valodu un raitu stāsta plūdumu.
Broņ, Tu vispār tēmu lasi?   
Luīze ir lasījusi un ir dota atsauksme!   :in-love: Seko tēmai!

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2022. gada 08. septembris, 11:13:21 »
Galvenais, ka neviens to Račko te nav lasījis (vismaz neatzīstas), bet visi zina..  :)

Varu teikt, ka neesmu lasījusi. Man pietika ar vienas grāmatiņas (pat vairs nepateikšu kuras) dažām lpp.. :) ...un internetā izlasītiem komentāriem, lai saprastu, ka neesmu mērķauditorija ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2022. gada 08. septembris, 12:46:40 »
mateReālistes :( jums tik dokumentālās filmas skatīties un gada pārskatus lasīt...

lai gan arī tie "manos gados" drīzāk sasmieklo :P