Autors Tēma: Analīzes "račkismam" -Samaitātā  (Lasīts 9065 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Analīzes "račkismam" -Samaitātā
« Atbilde #165 : 2022. gada 06. oktobris, 23:22:14 »
Viņas gadījumā brendu minēšana notika kkā neorganiski, nepamatoti, pašmērķīgi

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #166 : 2022. gada 07. oktobris, 10:57:24 »
Jā, tas mūsu dzīvē ir tik neorganiski  :) , ka lec ārā. Bet varbūt kādam sabiedrības slānim LV tas ir normāli.

« Atbilde #167 : 2022. gada 07. oktobris, 11:59:58 »
Atceros, ka tie tērpu apraksti ar visiem brendiem mani stipri izbrīnīja, kad es tikko sāku lasīt angliski visu pēc kārtas - un tie bija parastie "dāmu romāni" ar minimālu erotikas devu - tikai tik daudz, lai būtu skaidrs, ka "viņi saplūda vienā veselumā" :D Droši vien, ka šitādos romānos tas ir žanra likums :D
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #168 : 2022. gada 08. oktobris, 12:32:02 »
Brendu nosaukumi romānos parādās regulāri. Bagātajam sabiedrības slānim tas ir veids, kā informēt citus par savu statusu un iespējām. Ja romānā raksta, ka sieviete uzvilkusi, piemēram, La Perlas krūšturi un Agent Provocateur biksītes, tad lasītājam jāsaprot, ka tā ir ļoti smalka veļa un domāta īpašiem gadījumiem. Par vienkāršu romāna varoni neraksta, ka viņai veļa no H&M, bet ka tā ir novalkāta, noplukusi u.tml. Ar kleitām un somiņām tas pats :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #169 : 2022. gada 08. oktobris, 12:57:42 »
Nja…es nelasu dāmu romānus, tādēļ tagad nepatīkami “uzkrita”

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #170 : 2022. gada 08. oktobris, 15:03:56 »
Kas, man arī paņemt 3td, lai būtu viedoklis... :scratch: :b:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #171 : 2022. gada 20. oktobris, 21:37:05 »

Samaitāto piebeidzu, iebakstīšu viedokli. Teiktu, ka izlasīju no sākuma līdz beigām lapu pa lapai, melotu. Skrēju cauri ātrumā, kas neļauj pazaudēt sižetu un darbību. Seksa ainas lasīju pa diagonāli.
Šādi varētu aprakstīt arī pusdienas - katlā burbuļojošais šķidrums rosināja visas maņas. Uz pieres izspiedās sviedru lāses un vēders, gaidot apmierinājumu, rūca. Viņš paņēma mirdzošo lielo (bez liela tak nekādi) kausu un smēla, cik dziļi vien var...
Man šķita dīvaini lasīt tādus plašus fizioloģiskus aprakstus tam, kas tiek darīts bez apcerēšanas. Vismaz es neanalizēju, ko tajā brīdī daru. Tā teikt - ar seksu jānodarbojas nevis par to jālasa.

Citādi - lubene. Savā kategorijā 3* no 5. Pāri dabūjās, sliktie saņēma pēc nopelniem. Nu smuki (cilvēki smuki un mantas arī). Kopumā iepriekšparedzami, lai gan bija pāris negaidītāki pagriezieni. Lasījās raiti. Ja nebūtu tik sakāpināti, brīžam eksaltēti, būtu baudāmāk.
Ķiķināju par galveno varoņu vārdu izvēli. Un liekulīgi pareizā draudzene, protams, Marta, bet brīvākā - Loreta.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #172 : 2022. gada 26. oktobris, 12:43:28 »
Sāku lasīt. Pagaidām nelasu foruma komentārus, lai neietekmētos savā viedoklī, iespējams ka kaut ko atkārtošu, kas jau izteikts.   
Par pirmajām 30+lpp., kas ir tāda kā priekšvēsture romāna notikumiem, kad sex vēl nav, bet ir mēģinājums iekarsēt lasītāju.   
Priekšvēsture tiek pasniegta kā no kanceles, kā autoritatīvs cilvēks pamāca mazāk zinošu. Man tas ir kaitinoši, jo par cilvēku raksturiem ir vēlme uzzināt no viņu rīcības...piemēram, par to nabadzību un izsmiešanu skolā...rakstniece to min kā argumentu, kāpēc Adrina raujas pēc naudas, bet manai literārai gaumei labpatiktu uzrakstīta neliela atkāpe no tiem skolas laikiem, kad es pats saprastu "no kurienes kājas aug"!   
Nezin kāpēc Adrianai līdz darbam bārā nav seksuālās pieredzes ar vienaudžiem...nu, nešķiet normāli, ka sākumā nav kāds sportists no tiem treniņiem, jo meitene smuka un gan jau puikas pievērsa uzmanību!...pēc tam jau, pēc pirmās aplaušanās, var sekot darbs uz paneļa, sex par naudu utt..tagad saprotu, ka pirmais partneris vienaudzis būs tas Rainers... 
Šajā kanceles priekšlasījumā nekas nav teikts, kā Adrianai izdevās savaldzināt Ēriku....nu, kā?...tas, ka Ēriks varēja viņu vērot pie stieņa, viņam noteikti patika, varēja sūtīt ziedus, bet tam visam vajadzētu beigties pēc pāris kopā pavadītām brīvdienām, ja tur bija tikai tas, ko autore uzrakstīja...bet še tev - šķiras no sievas, iekārto savā mājā, kopīga kredītkarte! ...un tas par 50 gadīgu veiksmīgu advokātu, kura darbs ir neuzticēties cilvēkiem, zināt viņu vājības, tās izmantot savās interesēs!...Neticu autorei! ...tik rūdīts blēdis būtu ievācis pilnu informāciju par Adrianu...viņam būtu saraksts ar tiem vīriešiem, ar kuriem viņa gulēja par naudu, brauca uz kūrortiem utt....     
Vienīgais, ko es šeit nodomāju, ka Ēriks ir izlicis ēsmu savam dēlam...ka Adrina viņam ir nepieciešama karā ar dēlu, lai viņam pierādītu dzīves īstenību...nu, ja tā būtu romāna galvenā sižeta līnija - tad ok, tas mani ieintriģēja!  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #173 : 2022. gada 26. oktobris, 13:04:51 »

Vienīgais, ko es šeit nodomāju, ka Ēriks ir izlicis ēsmu savam dēlam...ka Adrina viņam ir nepieciešama karā ar dēlu, lai viņam pierādītu dzīves īstenību...nu, ja tā būtu romāna galvenā sižeta līnija - tad ok, tas mani ieintriģēja!  :mrgr:

Tāpēc jau tēmas nosaukums ir "račkisms" - t.i. - primitīvisms līdz idiotismam (par lielo un spožo), viss tā stright forward, bez kādas dziļākas domas...

bet uz tēmas sākuma jautājumu - sacēlās lasot? - atbildes nav :(
(pagaidām?)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #174 : 2022. gada 26. oktobris, 13:14:48 »
daddy, es Tev uzreiz taču uz šo jautājumu atbildēju, bet Tu, Toms tāds, izvērsi veselu tēmu un piespiedi pulka cilvēku piedzīvot račkismu :D

Nu, nekas, gaidām nakata fizioloģisko reakciju izklāstu  :ng:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #175 : 2022. gada 26. oktobris, 13:24:58 »

Tāpēc jau tēmas nosaukums ir "račkisms" - t.i. - primitīvisms līdz idiotismam (par lielo un spožo), viss tā stright forward, bez kādas dziļākas domas...

bet uz tēmas sākuma jautājumu - sacēlās lasot? - atbildes nav :(
(pagaidām?)

Primitīvisms :mrgr:  A Koelju cienīgi prātojumi? Ar nolemtības garšu. Primitīvisms gluži nav.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #176 : 2022. gada 26. oktobris, 14:51:32 »
Mani vairāk ieintriģēja par Raineru raksturojumā teiktais, ka esot vidusskolā pavedinājis pedantisko vēstures skolotāju...hmm, kurš kuru tur pavedināja? :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #177 : 2022. gada 07. novembris, 17:36:16 »
bļā, kā nelasās...galvenā problēma pirmajās 1100 lpp., ka neticu galvenajiem varoņiem...nu, normāli tak, ka beibe to pirmo mīlestību izbauda, kad širmis aizveras, pirms nolemj naudas ceļu...es tak atceros no savas dzīves, kad dzirdēju no šādām beibēm - tagad tikai par naudu!...tas nenozīmēja paneli, bet to, ka nauda ir svarīgākā...bet te tiek zīmēta aitiņa, kura nez kā pēc paneļa nogrābusi bagātu advokātu, un tad daba sauc!...viss tak ir otrādi!  ...nu, cik ir redzētas tās golddigeres, kuras nogrābj to zeltu, tad nav tur tādu aitiņu...viņas, protams, var nokniebties dēļ mega sex, bet aprēķins tur vienmēr ir pirmā vietā...nu, es muļķe iekritu uz to mačo, bet tagad es tā gudrā un večus izmantoju...   
...neticu

Atslēdzies daddy

« Atbilde #178 : 2022. gada 07. novembris, 17:42:43 »
emm...nav tur 1100 lappušu... KO TU LASI, nabaga cilvēk?? ;) 
es arī sākumā iestrēgu, nu sadomāti un tāpēc pliekani

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #179 : 2022. gada 07. novembris, 18:47:08 »
.. atvainojos.. bija domāts 100lpp..