Autors Tēma: Temperatūra kosmiskajās stacijās.  (Lasīts 9934 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Temperatūra kosmiskajās stacijās.
« : 2022. gada 23. septembris, 11:45:33 »
Man sanāca diskusija par to - cik grādi telpā ir optimāli darbam, dzīvošanai utt, valdība kaut ko runā par +19 grādiem?   
Mans sarunu biedrs minēja, ka kosmiskajās stacijās tiek uzturēti +24 grādi, kas esot visoptimālākie, kad cilvēks strādā, darbojas ar vislielāko atdevi - t/kreklos un šortos. Pie zemākas temperatūras efektivitāte krītas un tas nav to organizāciju, kuras tur sūta astronautus/kosmonautus, interesēs, jo tad tiek patērēts vairāk laika, vairāk pārtikas, vairāk apģērba utt.   
Pavirši pameklēju internetā, bet neatradu informāciju par šo...

Atslēdzies Trix

Atb: Temperatūra kosmiskajās stacijās.
« Atbilde #1 : 2022. gada 23. septembris, 12:00:40 »
Man pie 22 grādiem sāk samazināties bioloģiskā aktivitāte, pie 20 jau sākas anabioze. 19 grādos iespējama veģetācija zem 3 segām, kas nav savietojams ar jebkādu darbu. 24 ir ideālā funkcionēšanas temperatūra. Laikam esmu kosmonauts...

Īstenībā nezinu, šādi dati garām nav skrējuši. 24 ir laba temperatūra sēdošam darbam, kas prasa smadzeņu piepūli, bet ne fizisko slodzi. Pie 22-21-20 uz peles salst roka. Grāvju rakšanai 24 ir padaudz.

Neceri, ka šo valdību interesē tautas optimāla darbošanās ar vislielāko atdevi. :D

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #2 : 2022. gada 23. septembris, 12:17:28 »
Tas ir mīnusos? Ja +24, tad jau gandrīz pa karstu.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #3 : 2022. gada 23. septembris, 12:39:05 »
Kosmiskajās stacijās ir TV studijas temperatūra vai sporta zāles temperatūra, ja filmē "bezsvara" stāvokļus ar "kosmonautiem" virvēs no griestiem.
Filmēšanas prožektoru gaismā varētu būt arī virs 24 grādiem.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2022. gada 23. septembris, 13:06:50 »

Neceri, ka šo valdību interesē tautas optimāla darbošanās ar vislielāko atdevi. :D

Acīmredzot, Tev nav ienācis prātā, ka arī valdībai un citām valsts iestādēm piešķirtais finansējums ir tik cik ir. Respektīvi, nav naudas ko samaksāt rēķinus. Gan elektrības, gan apkures.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 23. septembris, 13:16:16 »

Acīmredzot, Tev nav ienācis prātā, ka arī valdībai un citām valsts iestādēm piešķirtais finansējums ir tik cik ir. Respektīvi, nav naudas ko samaksāt rēķinus. Gan elektrības, gan apkures.
Ej nu ej? Vai tad valsts budžetā naudas trūkst?  :D

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #6 : 2022. gada 23. septembris, 13:18:11 »
Ej nu ej? Vai tad valsts budžetā naudas trūkst?  :D

Kaut kāda dīvaina izpratne par to kā tērējas valsts budžets.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #7 : 2022. gada 23. septembris, 13:19:48 »
Mums visiem valsts iestādēs strādājošiem taču piena upes ar ķīseļa krastiem :sarcasm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2022. gada 23. septembris, 13:21:28 »
Bet par tēmu - 24⁰ pa manam ir par daudz. Pavisam mazkustīgā veidā vēl varētu tā eksistēt, bet jebkādai fi0ziskai aktivitātei par siltu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2022. gada 23. septembris, 13:25:54 »

Mums visiem valsts iestādēs strādājošiem taču piena upes ar ķīseļa krastiem :sarcasm:
No iestādes atkarīgs -slimnīcas un skolas arī laikam skaitās valsts iestādes... Bet diezin vai iekš MK klabinās zobus un vīstīsies deķīšos  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #10 : 2022. gada 23. septembris, 13:29:14 »
No iestādes atkarīgs -slimnīcas un skolas arī laikam skaitās valsts iestādes... Bet diezin vai iekš MK klabinās zobus un vīstīsies deķīšos  :mrgr:

Atnāc un paskaties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2022. gada 23. septembris, 13:42:14 »

Atnāc un paskaties.
Uz kurieni?  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #12 : 2022. gada 23. septembris, 13:43:30 »
uz MK ēku. Domā, ka tur tikai ministri strādā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2022. gada 23. septembris, 13:44:54 »
es kaut kā neesmu aizdomājies par gaisa temperatūru kosmosa kuģī. Tāpat kā par viņu tualetes darbības principu. Un pat ne par to, kur pēc tam tas viss paliek

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2022. gada 23. septembris, 13:50:41 »
uz MK ēku. Domā, ka tur tikai ministri strādā.
Mani tur tā laidīs pavazāties un temperatūru pamērīt? Nepavaicās, uz kurieni jūs, kvadrastant, tā sataisījusies? :mrgr: