Autors Tēma: Temperatūra kosmiskajās stacijās.  (Lasīts 9924 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Temperatūra kosmiskajās stacijās.
« Atbilde #45 : 2022. gada 23. septembris, 21:46:30 »
Metalurģiju nē, tā Latvijā izputēja

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #46 : 2022. gada 23. septembris, 22:16:06 »
Kosmiskās stacijas arī Latvijā nav  :taunt:

Atslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2022. gada 23. septembris, 22:32:44 »
Patiesībā es taču  jokoju.  :f-palm:  Kādi dūmvadi ventilācijas kanālos, buržuikas ar skursteņiem fortočkās :mrgr:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #48 : 2022. gada 30. septembris, 16:51:17 »
Nu Latvijas būvnormatīvu LBN 231-15 nosaka temperatūru no +18*C apģērbtam, līdz +25*C kailam un mitram. Somi nosaka ka "The design temperature for the heating season that is normally used for room temperature in the occupied zone is 21°C. " ISO telpām nosaka ka par bāzes temperatūru 22*C ziemā, 24.5*C vasarā ar maksimālo gaisa ātrumu 0.15 m/s, tā saucamais "caurvēja kritērijs". 

Par urīna novadīšanu gan jau nav nekāda neskaidrība, bet "kakuči" gan jau tiek izslēgti ar pilnīgi pārstrādājamu pārtiku, jo "kakuči" ir balasta vielas - kaucmindietēm ir kur tiekties ;) Kosmosā lielākā problēma ir slodzes radīšana skeletam, jo lai cik jauks nebūtu lidojums, visiem nāksies sekmīgi atgriezties, diemžēl, kauli ļoti ātri pierod pie bezsvara stāvokļa un atrofējas.     

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #49 : 2022. gada 30. septembris, 17:13:35 »
Nu padomju kosmiskajā pieredzē bija gadījums, ka kaut kādai Sojuz kosmosa stacijai bija atslēgusies automātika un kuģis bija palicis bez apkures, ko baro saules paneļu elektrība. Bet krieviem jau bija amerikāņu neveiksmīgā pieredze ar šāda kuģa atkal palaišanu kosmosā, kas bija beigusies nesekmīgi, jo palaižot saules paneļus atkūst konstrukcijas, un sāk tecēt šķidrums, bet nu šķidrums un elektrība pavisam nav draugi (un amerikāņi nodega), krievi sākuši ūdeni vākt (jo pirms palaišanas tāpat ņav sapratuši, kam tur jānotiek), un samulsinājuši savu zemes centru ar prasību pēc salvetēm, par kuru lietošanas pielietojumu padomju cilvēkiem bija dziļi nosacīta izpratne, līdz ar to katra prasība bija jāpavada ar problēmas garu izklāstu. Bet krievi bija jau sagatavojusi otru kravas sūtījuma kuģi pēc problēmas fiksācijas - labošanas materiālu nosūtīšanai.     
No otras puses tas bija pirmais kosmiskā kuģa labošanas gadījums (protams, slepens) kosmosā, paldies dievam, veiksmīgs.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv