Autors Tēma: Vārdi  (Lasīts 2507 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Vārdi
« : 2022. gada 14. oktobris, 11:41:43 »
Tā sakot mazliet no mūzikas teorijas - vai jums traucē, ka jūs nesaprotat dziesmas vārdus? Es tā sakot esmu dzimis vēl nacionāla komunisma laikā, kad operu Karemena dziedāja latviski ... (Par visu zemi mīla valda par visām robežām tā pāri iet ... ) tā sakot pretestība okupācijai bija runāšana un dziedāšana latviski. :) 
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Trix

Atb: Vārdi
« Atbilde #1 : 2022. gada 14. oktobris, 12:38:55 »
Dziesmas ir dažādas...

Smukai, melodiskai dziesmai vienalga, pietiek ar "amore, amore", ja pārējo nesaprotu.
Operā soprāni tikpat labi var dziedāt tikai lālālāāāā un lililili, jo tajā frekvencē es vārdus neatšķiru. Izlasu libretu un klausos mūziku.
Bardu dziesmām vārdi ir būtiski. Klausīties 10 pantus vienā melodijā nav jēgas.
Modernajām dziesmām tik un tā nav vairāk par 5 vārdiem, var iztikt bez saprašanas.

Reizēm vārdi traucē, - ja vajag fona mūziku, bet tīri instrumentālo negribas. Gribot negribot sanāk ieklausīties, ja saproti, ko dzied.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2022. gada 14. oktobris, 21:00:31 »
Ja nesaprotu vārdus, dziesma priekš manis ļoti daudz zaudē. Jābūt ir ļoooti labai melodijai, lai es to "dzirdētu" bez vārdiem.  Kaut gan laba instrumentālâ mūzika mēdz patikt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #3 : 2022. gada 17. oktobris, 10:19:12 »
man daudzas ārzemju estrādes dziesmas patika, kamēr nesapratu vārdus... kad sāku saprast...  :f-palm: 
labāk nebutu sapratis :D

« Atbilde #4 : 2022. gada 17. oktobris, 10:44:30 »
Mīļajām dziesmām vārdi ir svarīgi, jo tie vārdi ir viens no vairākiem iemesliem, kāpēc tā dziesma man ir mīļa. Ja tas ir vienkārši lipīgs meldiņš, pie kura palēkāt, tad var būt arī man nezināmā valodā. 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2022. gada 17. oktobris, 11:48:56 »
Varat iedomāties, ja R.Pauls vai I.Kalniņš paši būtu rakstījuši vārdus dziesmām?.. tagad tak neviens negrib dalīties un paši raksta mūziku, vārdus un paši dzied..

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2022. gada 17. oktobris, 14:10:36 »
Netraucē, jo pat latviešu dziesmu vārdos pārsvarā neiedziļinos.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #7 : 2022. gada 17. oktobris, 14:15:56 »
Latviešu, krievu valodā vienmēr ieklausos vārdos.