Autors Tēma: Atstarojošais apģērbs  (Lasīts 4095 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Atstarojoshais apgjeerbs
« Atbilde #15 : 2014. gada 02. decembris, 20:39:06 »
Staigāju tikai pa apgaismotām vietām un pie pārejas palūkojos, vai nav mašīnu. Neredzu, kamdēļ ar atstarotājiem vajadzētu apkrauties.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #16 : 2014. gada 10. decembris, 16:54:22 »
nuu par cik es dziivoju vietaa,kur drošiiba un veseliiba ir 1ja vietā :) tad te, ar vesteem staiga visi un vislaik.... laab nejau kafeijniicaa un shopingaa, bet kur nu iespejams ,tur vinjas ir...
mums mājās jau kadas 5as sanaakušas.... šitik smukas gan naf nevienas un man patiik,ka var pa gabalu redzeet,gan beernus(ja iet organizeeti , tad pilniigi visiem ir vestes gan pavadosajiem pieaugušajiem,gan katram siicim), gan atkritumu savacejus, gan polismenjus un paku piegadatajus .. un tam nav nekada sakara ar dienakts tumšo/gaiso laiku... visiem jabuut pamanamiem un vsjo  :thumbsup:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mina

« Atbilde #17 : 2014. gada 11. decembris, 08:52:03 »
Nelietoju ne atstarotājus, ne ko citu. Uzskatu, ka tas ir cilvēka cieņu paqzemojoši.

Drīkst divus jautājumus:
1) Vai Tu vadi mašīnu?
2) Kādā veidā, tavuprāt, atstarotāji pazemo cilvēka cieņu?
Patiesība dara brīvu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #18 : 2014. gada 11. decembris, 09:19:21 »
It kā apgaismota gājēju pāreja. Gaismas ir uz ielu vērstas, lai būtu redzams gājējs uz zebras. Ietves grimst ēnā, gājējs melnā mētelī. Pamanīt, ka tāds melns duriks mīcās pie pārejas un tūlīt leks virsū var tikai no dažu metru attāluma. Kamēr noatstarotā versijā pa gabalu jau var redzēt un rēķināties, ka tur kāds tā kā taisās, tā kā netaisās iet un normāli civilizēti apstāties, lai palaistu, nevis mest pa mēmajiem un izraisīt avārijas situācijas.

Un tādu āpšu "es tak nelikšu atstarotāju" un "es tāpat visus auto redzu un pats uzmanīšos" ir pilnas ielas.

Btw, atcerieties kā visi brēca, kad pieņēma noteikumus par auto gaismām, ka vienmēr jābrauc ar ieslēgtām? Nespēs lampiņas mainīt, idiotisms.. Par drošības jostu lietošanu bija tas pats. Bet tagad pat nomulīga sajūta, ja nav tas striķis apkārt. Nekas. Gājēji arī pieradīs.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2014. gada 11. decembris, 09:31:06 »
It kā apgaismota gājēju pāreja. Gaismas ir uz ielu vērstas, lai būtu redzams gājējs uz zebras. Ietves grimst ēnā, gājējs melnā mētelī. Pamanīt, ka tāds melns duriks mīcās pie pārejas un tūlīt leks virsū var tikai no dažu metru attāluma. Kamēr noatstarotā versijā pa gabalu jau var redzēt un rēķināties, ka tur kāds tā kā taisās, tā kā netaisās iet un normāli civilizēti apstāties, lai palaistu, nevis mest pa mēmajiem un izraisīt avārijas situācijas.

Un tādu āpšu "es tak nelikšu atstarotāju" un "es tāpat visus auto redzu un pats uzmanīšos" ir pilnas ielas.

Btw, atcerieties kā visi brēca, kad pieņēma noteikumus par auto gaismām, ka vienmēr jābrauc ar ieslēgtām? Nespēs lampiņas mainīt, idiotisms.. Par drošības jostu lietošanu bija tas pats. Bet tagad pat nomulīga sajūta, ja nav tas striķis apkārt. Nekas. Gājēji arī pieradīs.

+100

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #20 : 2014. gada 11. decembris, 09:34:27 »
Kad eju tumsā ārā un zinu, ka nāksies šķērsot ielu, es apkaros ar atstarotājiem kā jaungada eglīte, lai visiem šoferīšiem būtu labi saskatāma jau pa gabalu. Manu cieņu tas nekādā veidā nepazemo.

Šorīt redzēju vienai sievietei virs mēteļa ap kaklu plata atstarojoša lente bija uzkārta, priekšā V veida savienojums. Iepriekš nevienam tādu nebiju redzējusi, ļoti oriģināli un pamanāmi.
Apsveru arī domu nopirkt atstarojošu dziju un kaut ko šalveidīgu uzadīt vai uz cimdiem ornamentus uzšūt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2014. gada 11. decembris, 09:59:27 »
Tie mazie bimbuļi vai lentītes praktiski nav redzami, īpaši, ja somu otrā rokā paņem

Pašcieņu lieliski ārstē ķirurgi

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2014. gada 11. decembris, 10:56:52 »
Es laikam te vienīgā vecene no realitātes laika - kad būt redzamam ceļa malā nozīmēja risku, ka apstāsies mašīna ar bandītēniem, kas aplaupīs un aizbrauks tālāk, pat neatvadoties. Pārējie no bezrūpīgās rietumu pasaules.

Ja es skatos, kad līst uz pārejas, un domāju ar galvu, kur eju, tad šoferim es esmu ceļa staba statusā - viņm par mani nav jādomā. Diemžēl nomācoši lielākās daļas garīgi vājspējīgu būtņu, kas nespēj sevi pasargāt un domāt soli uz priekšu, visiem jāiztaisās kā jaungada eglītēm.

Mūžīgi degošās auto gaismas savu mērķi nesasniedz. Ja es redzu gaismas, tātad, mašīna tur ir. Bet ja es gaismas neredzu, tas nebūt nenozīmē, ka mašīnas nav - iespējams, tur brauc sklerotiķis.

Tas pats ar drošības jostām. Pati personiski pazīstu cilvēkus, kas ir dzīvi un ar dažiem zilumiem tikai tāpēc, ka nebija piesprādzējušies. Redzēju arī to, kas bija palicis no mašīnas - pēc avārijas priekšā bija atrodama brīva vieta pūdelim. Piesprādzētā veidā viņus no mašīnas grieztu ar autogēnu - tur ātros vairs nevajadzētu. Pretējo gadījumu - kad jostas glābj -  gan nevienu personiski nepazīstu.

Jo tālāk iet, jo mazāk cilvēciņi kļūst piemēroti sevis noturēšanai pie dzīvības - izdzīvošanas instinktu un smadzenes aizvieto ar jostām, vestēm, lampām un citiem kruķiem.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2014. gada 11. decembris, 10:59:35 »
Katram savi apsvērumi un pieredze.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #24 : 2014. gada 11. decembris, 11:12:26 »
Man no savas pieredzes jaaatziist, ka piekriitu Trix tajaa lietaa, kad dazhreiz buut neredzamam noziimee sevi pasargaat. Arii kaa sievieti, taa nu tas ir.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2014. gada 11. decembris, 11:50:05 »
Jo tālāk iet, jo mazāk cilvēciņi kļūst piemēroti sevis noturēšanai pie dzīvības - izdzīvošanas instinktu un smadzenes aizvieto ar jostām, vestēm, lampām un citiem kruķiem.
Savā ziņā taisnība. Ja cilvēki ievērotu viselementārāko piesardzību un paši turētos pa gabalu no braucošiem auto, varētu i bez atstarotājiem iztikt. Bet mēs tagad plūcam 20 gadus ilgas "audzināšanas" augļus, kad visās malās tapa skandināts - jums ir tiesības, tiesības, tiesības! Gājējiem priekšroka, šoferiem jūs jālaiž! Kur cilvēkus visvairāk nobrauc, ko? Pareizi - uz pārejām. Jo citās vietās vismaz drusku galviņu pagroza, bet uz pārejām slāj pāri vispār neskatīdamies, kapuce galvā, tamponi ausīs - un pa taisno zem riteņiem. Stīvas kājas pie stūres dabū, kad šitāds Darvina prēmijas kandidāts melnā mētelī no tumšas ietves pēkšņi materializējas uz pārejas tieši auto priekšā. Tāpēc  es par vestēm un "jaungada eglītēm" - lai arī ar atrofētām smadzenēm, bet tomēr tak cilvēks, lai tad vismaz atstarotāji viņu pasargā (varbūt) no notriekšanas.
Otrs variants - šoseju malas. Briesmīgi, kad tikai pēdējā brīdī pamani, ka pa to ceļmalu kaut kas melns kūņojas... Tad nu viens no diviem - vai nu tam cilvēkam jāapkarās kā jaungada eglītei, lai viņu laicīgi varētu pamanīt un apbraukt, jebšu pašam, redzot auto tuvojamies, jānoiet nost no ceļa drošā attālumā, tikai bieži vien nav jau kur malā sprukt, sevišķi ziemā, kad kupenas līdz ar braucamo daļu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2014. gada 11. decembris, 12:12:53 »
nav jau kur malā sprukt, sevišķi ziemā, kad kupenas līdz ar braucamo daļu.

Nez, man varbūt kalnu kazas senčos, bet kupena nav problēma, lai pavāktos no šosejas - tas sniegs tur tik un tā parasti ir sastumts, sasalis un ciets.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #27 : 2014. gada 11. decembris, 12:30:55 »
Starp citu, CSN ir teikts, ka gājējam šķērsojot gājēju pāreju, ir jāpārliecinās par transporlīdzekļu tuvošanos, attālumu.
 Barucot kaut ar 40 km/h, ja gājēs vai, vēl labāk, velosipēdists, izlidos 2m priekšā, apstāties šim netrāpot ir ārpus fizikas likumiem. Un tumsā arī pāreju apgaismojuma funkcionalitāte ir visai apšaubāma. Šķiet, projektu izstrādātāji dzīvo citā pasaulē. Bieži apgaismojums krīt, sākas tikai labu gabalu no trotuāra. Ja pretī vēl brauc auto, tad es nekādi nevaru saskatīt tumšo stāvu, kas gatavojas iznākt gaismā, kura sākas gandrīz brauktuves vidū !
Bet, kā jau augstāk minēts, liela daļa zin tikai tiesības, bet pienākumus zināt ir "pašcieņu apkaunojoši"....