Autors Tēma: Ūdens skaitītāja kontrolaka  (Lasīts 3069 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

Ūdens skaitītāja kontrolaka
« : 2022. gada 02. novembris, 09:51:06 »
Kādam varbūt ir links uz kādiem noteikumiem vai arī svaiga pieredze? Gūgle un likumi.lv diez ko nepalīdz.
Konteksts - vakar vakarā pamanām, ka mums tāda ir ierīkota. Ne vēstules, ne @, ne zvana, ne klauvējiena pie durvīm.
Ja jautāsiet, kā tas varēja notikt - tas ir pie piebraucamā ceļa, patālu no durvīm/logiem. (Nu, es vismaz domāju, ka tas ir tas; iekšā nelīdu).
Protams, zvanīšu vai rakstīšu ūdenssaimniecībai, bet vispirms gribētos saprast, kas mani tagad sagaida un vai viņi vispār tā drīkstēja :mrgr:
Vēl pastāv variants, ka tā aka attiecas uz aizkaimiņa jauno ūdensvadu, ko es atļāvu gar savu robežu ierakt...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 02. novembris, 10:05:02 no Spārka »

Atslēdzies daddy

Atb: Ūdens skaitītāja kontrolaka
« Atbilde #1 : 2022. gada 02. novembris, 10:13:05 »
Kādam varbūt ir links uz kādiem noteikumiem vai arī svaiga pieredze? Gūgle un likumi.lv diez ko nepalīdz.
Konteksts - vakar vakarā pamanām, ka mums tāda ir ierīkota. Ne vēstules, ne @, ne zvana, ne klauvējiena pie durvīm.
Ja jautāsiet, kā tas varēja notikt - tas ir pie piebraucamā ceļa, patālu no durvīm/logiem. (Nu, es vismaz domāju, ka tas ir tas; iekšā nelīdu).
Protams, zvanīšu vai rakstīšu ūdenssaimniecībai, bet vispirms gribētos saprast, kas mani tagad sagaida un vai viņi vispār tā drīkstēja :mrgr:
Vēl pastāv variants, ka tā aka attiecas uz aizkaimiņa jauno ūdensvadu, ko es atļāvu gar savu robežu ierakt...

aizlej ar betonu, drīz uzzināsi kam pieder, kurš vainīgs...  arī par sevi šo to uzzināsi

« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 02. novembris, 10:20:44 no daddy »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2022. gada 02. novembris, 10:15:23 »
Tā aka ir uz jūsu zemes, vai nē? Savulaik mātei kad lika miestā tās akas, pilnīgi nejauši uzzināju, ka līdz kuram tur datumam var iet koriģēt atrašanās vietu. Standartprojektā arī bija pilnīga ku-kū atrašanās vieta. Kad gāju kasīties, ka nekādas infas nebija, izvilka milzu vākus, kur izprintēts, kādos portālos, kuros datumos bijusi infa. Bet kurš nu miesta portālus katru dienu čeko...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2022. gada 02. novembris, 10:52:13 »
Aka ir T veida lauku ceļu krustojumam manā stūrī šitā: T*
Ja pārmērītu, varētu izrādīties, ka tas ir Slaktera kunga stūris, jo viņš senos laikos pārvirzīja savu ceļu uz upi dziļāk iekšā savā īpašumā (T burta kājiņa <- ) un 100 gadus viņam nevajag pāris metrus otrpus ceļa.
Tā ka, ja tā aka nav mums, tad es galīgi nesatraucos. Satraukšos, ja būs mums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2022. gada 02. novembris, 11:23:47 »
Ja tev nav jāpieslēdzas tai akai un tā neatrodas uz tavas zemes, tad vienalga. Nebūtu vienalga par neizdevīgu akas atrašanās vietu, ja tu plānotu pieslēgties, jo par ierīkošanas garumu līdz savai mājai maksāsi pati. Un tad jau ir būtiski, vai jārokas apkārt ēkai, vai tomēr ne.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2022. gada 02. novembris, 11:28:50 »
vai Tev ir centralizētā ūdensapgāde?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2022. gada 02. novembris, 11:30:48 »
Pilsētas ūdens, jā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2022. gada 02. novembris, 11:32:07 »
tad agri vai vēlu skaitīs. Painteresējies sirdsmieram

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #8 : 2022. gada 02. novembris, 11:46:22 »
Pirms krietna laika (gadi 10 varbūt) manai mammai dzīvoklī ierīkoja kopējo mājas ūdens skaitītāju. Vnk vecam cilvēkam pateica, ka vajag, ka citādi nevar.
Rakstīju namu apsaimniekotājam, ka dzīvoklis ir privatizēts. Privatizējot nav noteikts servitūts jeb apgrūtinājumi un šī ierīce pazemina īpašuma vērtību. Atsaucos arī uz Satversmi, jo mammai reizi mēnesī vajadzēja būt mājās un ielaist tos skaitīja pārbudītājus. Ierīci novāca nedēļas laikā.
Ja Tavs īpašums var mēģināt ko līdzīgu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2022. gada 02. novembris, 11:57:31 »
Man tāpat bija. Mums neliela divstāvu māja, un tā nu vēsturiski izveidojies, ka kopējais ūdensvads mājā ienāk caur manu virtuves sienu. Tad nu šie gribēja manā vīrtuvē to mājas kopējo skaitītāju uzstādīt. Atteicos - mans dzīvoklis nav nekāda iebraucamā vieta, kur visādiem baudītājiem regulāri valkāties. Tad nu pagalmā izraka kontrolaku un tur to skaitītāju uzstādīja.
Ja pilsētas ūdens, tad jau skaitītājam arī jābūt. Vienīgi ar zemes īpašnieku akas izvietojums tā kā būtu jāsaskaņo.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2022. gada 02. novembris, 12:05:50 »
MK Nr174 noteikumos varētu būt arī par privātmājām.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2022. gada 02. novembris, 12:11:31 »
Paldies, tuk! Tad to figņu pareizi sauc "komercuzskaites mēraparāta mezgls"?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 02. novembris, 12:32:30 »
Iespējams...  :?:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2022. gada 02. novembris, 14:33:08 »
Noskaidroju - tā būs MŪSU kontrolaka. Tālāk jānoskaidro, cik un kā tas maksās :rat:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2022. gada 02. novembris, 14:50:08 »
Noskaidroju - tā būs MŪSU kontrolaka. Tālāk jānoskaidro, cik un kā tas maksās :rat:

ja ir gana dziļa - tajā var glabāt tārpus ziemas copei!!  :zvs: [size=78%] [/size]