Autors Tēma: Jāņa Čakstes Rīgas lidosta - par vai pret?  (Lasīts 1940 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Jāņa Čakstes Rīgas lidosta - par vai pret?
« : 2022. gada 07. novembris, 13:23:33 »
https://jauns.lv/raksts/zinas/527718-kartejo-reizi-rigas-lidostai-rosina-pieskirt-izcila-latviesa-vardu-soreiz-jana-cakstes

Nevēloties noniecināt J. Čaksti, es tomēr uzskatu, ka šis būtu pilnīgi lieki - piekabināt Rīgas lidostai dajebkādu cilvēka vārdu. Uz nenopietnākas nots, ja Mongolijā ir Čingishana lidosta, tad mums tikpat labi varētu būt Lāčplēša lidosta :rofl:  un nosaukums ārzemniekiem tikpat grūti izrunājams kā Jāņa Čakstes lidosta.
Jūsu domas?     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies lumbergs

Atb: Jāņa Čakstes Rīgas lidosta - par vai pret?
« Atbilde #1 : 2022. gada 07. novembris, 13:39:58 »
Tieši par to padomāju, Riksam nav ne vainas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #2 : 2022. gada 07. novembris, 13:49:34 »
...jāpataupa, kam starptautiski atpazīstamākam...padomju gados noderētu Raimonds Pauls, bet tagad pasaules mērogā par īsu...Porziņģa lidosta? ...nu, Kristaps šobrīd pasaulē zināmākais latvietis, bet vēl dzīvs un nevar zināt kādus līkločus viņa karjera/dzīve veiks...ja iebildumi par to, ka dzīvs, tad ir Krištianu Ronaldu lidosta viņa dzimtajā Madeiras salā...no sportistiem mums izcilākais jau laikam ir Jānis Lūsis...   
Es arī balsoju, ka paliek RIX!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2022. gada 07. novembris, 14:08:50 »
Kādēļ vispār lidosta jādēvē kāda vārdā?  :?:  Dzelzceļa stacija, autoosta... saprastu, ja būtu kāda persona ar aviāciju saistīta, Cukurs, bet to jau laikam nevarēs gan...  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2022. gada 07. novembris, 14:36:53 »
pārāk jauns tas ierosinātājs, gatavais puņķutapa, tāpēc vēriena pietrūkst...

Padlaikos tas viss bija sakārtots - kā šodien atceros - Ar Darba Sarkanā karoga ordeni apbalvotais, Arvīda Pelšes vārdā nosauktais Rīgas Politehniskais institūts... visos kursa darbos, diplomdarbos  un nedrīkstēja sajaukt, kuri vārdi ar lielo kuri ar mazo...  :f-palm: :f-palm: :f-palm:

Tiešām - a kāpēc tikai lidostu?? ar ko dzelzceļa stacija, autoosta, kuģu osta... lielveikali, pat viena otra augstceltne, sliktāki??

Ar Plakanā Zukstera trešās šķiras ordeni apbalvotā, Aināra Leščinska vārdā nosauktā Galerija Centrs... VO! :)  mācies student...  :sarcasm: 

so-si-sa-si-ses-kije srani...  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2022. gada 07. novembris, 14:49:34 »
Nē, nē un vēlreiz nē. Nafigam sarežģīt lietas? Ja Rīgā būtu vēl kāda starptautiskā lidosta, tad citādi, bet tagad tas ir liekāk par lieku. Darbības imitācija, ekonomikas sildīšana? Visi ar nosaukuma maiņu saistītie pasākumi maksā, un ne maz.
Aspekts, ka Čakste normāli nav izrunājams ārzemēs, arī nav mazsvarīgs. Man nav nekas pret Čaksti, viņa devumu un viņa piemiņu, bet "Cakste", ko tie, kas pirmo reizi to vārdu redz, izrunās kā Sakste, Sekste vai Kakste - vai tā būtu piemiņas godināšana?
Ā, vēl jau var makten trekni iztērēties starptautiskai reklāmai visās valstīs, - kā suahili un ķīniski jāizrunā "Čakste".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2022. gada 07. novembris, 15:26:11 »
Fui….nē

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2022. gada 07. novembris, 15:42:09 »
Es par to, ka paliek RIX!
Rīgas lidostai vislabāk piestāv RIX, un citi nosaukumi ir tikai mārketinga triks :?: :)

Atslēdzies Milka

« Atbilde #8 : 2022. gada 07. novembris, 15:48:10 »
Ja lidosta vienīgā, nosaukums nafig nav vajadzīgs.
Ja ļoti, ļoti gribas, tad tādu, kurā nav  garumzīmes, mīkstinājumi un šņāceņi.
A piedāvātajā variantā viss komplekts. Klauni.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2022. gada 07. novembris, 16:27:07 »
šodien "vienīgā", rīt, kas zin...   :talking:

C-130 ar himariem nosēdās Spilvē... arī Lievārdē ir lidosta un Tukumā arī, kurp bija domāts novirzīt zemo cenu lidkompānijas...   

Atslēdzies Milka

« Atbilde #10 : 2022. gada 07. novembris, 16:33:46 »
šodien "vienīgā", rīt, kas zin...   :talking:

C-130 ar himariem nosēdās Spilvē... arī Lievārdē ir lidosta un Tukumā arī, kurp bija domāts novirzīt zemo cenu lidkompānijas...   
Nu re, katrai jau ir savs nosaukums, kas atbilst vietai. Nav ko jaunu divriteni izdomāt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2022. gada 07. novembris, 16:38:57 »
Nu re, katrai jau ir savs nosaukums, kas atbilst vietai. Nav ko jaunu divriteni izdomāt.

Tieši tā, tauta pati atrod & iedod objektiem nosaukumus, tai skaitā Lemberga hūtei un Ušakova kepkai, bez kādiem deputātu vai pašvaldību ierosinājumiem un balsojumiem :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #12 : 2022. gada 07. novembris, 17:30:23 »
Gluži manas domas - kāda mārrutka pēc lidostai kabināt klāt personvārdus, vienalga, vai tas būt Čakste vai da jebkas cits ?! Nav ko bezjēgā lietas sarežģīt. (Tai A.Pelšes vārdā nosauktajā.... man arī bija tas gods :mrgr: ) Un, kas vedis haimerus, gan jau tāpat bez visa Čakstes zinās atšķirt Spilvu no RIXa  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2022. gada 07. novembris, 17:38:32 »
Gluži manas domas - kāda mārrutka pēc lidostai kabināt klāt personvārdus, vienalga, vai tas būt Čakste vai da jebkas cits ?! Nav ko bezjēgā lietas sarežģīt. (Tai A.Pelšes vārdā nosauktajā.... man arī bija tas gods :mrgr: ) Un, kas vedis haimerus, gan jau tāpat bez visa Čakstes zinās atšķirt Spilvu no RIXa  :mrgr:

...pie tam ņemot vēra pēdējā laika cepiņu par ielu pārdēvēšanu, drošāk personvārdus nepiekabināt, citādi kas zin, šodien Čakstes, rīt Pugo, Borisa Karloviča vārdā...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2022. gada 07. novembris, 20:18:25 »
Klau, kā tur palika ar to Čakstes pieminekli? Neko vairs nedzird. Bija vesela biedru grupa ar privatizatoru Nagli priekšgalā, tēlnieku konkurss, vai tik nebija paredzēts ļeņinekļa vietā,  :scratch:  kur tas viss pačibēja? Vai varbūt ir, es vienkārši esmu garām palaidusi?  :?: