Autors Tēma: "Janvāris" - V.Kairiša filma (2022)  (Lasīts 886 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

"Janvāris" - V.Kairiša filma (2022)
« : 2022. gada 15. novembris, 10:47:03 »

Šoreiz izcēlums, ka tā ir Viestura Kairiša filma, ir vairāk kā patiesība. 
Viņš ir ne tikai režisors, bet arī scenārija autors ar autobiogrāfiskām epizodēm, kas, protams, mākslinieciski transformētas....filma par pirmo mīlestību, būtu no autora jāuzzina vai Annai ir arī reāls prototips?   
Pats režisors stāsta, ka filmā iekļāvis epizodi, kur viņam - jaunam, kautrīgam puisim Ansis Epners (filmā Arturs Skrastiņš) personu atlasē licis tēlot vali, kurš izmests okeāna krastā...apkārt stāvējušas jaunas meitenes, kuras arī atnākušas uz šo atlasi un smējušās...viņam trauma uz visu mūžu, kas rezultējusies filmā...tātad ļoti personiska filma, arī Latgale un gulēšana vienā gultā ar vecmāmiņu...   
Teicams aktieru darbs, nav nevienas epizodes, kur teikt - neticu!     
...un barikādes tur tā...nu, ir viņas, bet šis stāsts nav par viņām...   
Fantastisks filmas mūzikas celiņš!...tur ir pat Hārdijs Lediņš, ārzemju kritiķi esot pamatīgi pārsteigti par šo mūziku un tas izsaucis milzu interesi kino festivālos.   
Filma nav platekrāns, bet it ka uzņemta ar veco tā laika kameru, un tas acīmredzot veikts, lai varētu organiski tajā iekļaut tā laika dokumentālos kadrus.
Jāredz!:)

Atslēdzies LVSNor

Atb: "Janvāris" - V.Kairiša filma (2022)
« Atbilde #1 : 2023. gada 04. janvāris, 17:18:15 »
Es vakar noskatījis V.Kairiša  Pilsēta pie upes (2020)ar čehieti Brigitu Cmuntovu galvenajā lomā, un Gundaru Āboliņu vecā žīda, viņas tēva, lomā! Scenārijs ļoti drūms (beigas - pilna laiva ar nošautiem - wtf), pati filma mākslinieciski vāja un ekstravaganta, jēga kāda, nepateikšu. Ļoti noskaņota uz trauksmainumu, bet bez risinājuma (iedzer teju ar cukuru ... ).
https://www.filmas.lv/movie/3864/
Katrā gadījumā nekāda interese par Gunara Janovska tāda paša nosaukuma romānu neveicināja. It kā tas Ansis visu dara pareizi, bet sanāk tāds "sviests". Laikmets ar attēlots ļoti, grībētos teikt, Smiļģiski. Mūzika piemeklēta ... , ko viņi tur dzēra tai 2020? ;)     
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv