Autors Tēma: Uguņošana Ogrē  (Lasīts 3317 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Raimonds1

Atb: Uguņošana Ogrē
« Atbilde #15 : 2022. gada 20. novembris, 09:37:54 »
Kargokults kariņkults.
par salūtu Ogrē, bija izziņots, visi zināja.

« Atbilde #16 : 2022. gada 20. novembris, 12:25:55 »
Man taisni sanāca saruna par šo - piedodiet, bet valsts dzimšanas dienā bez salūta, aizbildinoties ar taupību, kamēr nauda tiek šķiesta pa labi un pa kreisi. Kaut kādam salūtam tomēr bija jābūt. Man šķiet, šī ir pirmā reize kopš neatkarības atjaunošanas, kad nebija salūta, un man tas nešķiet pareizi.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #17 : 2022. gada 20. novembris, 12:34:36 »
Man taisni sanāca saruna par šo - piedodiet, bet valsts dzimšanas dienā bez salūta, aizbildinoties ar taupību, kamēr nauda tiek šķiesta pa labi un pa kreisi. Kaut kādam salūtam tomēr bija jābūt. Man šķiet, šī ir pirmā reize kopš neatkarības atjaunošanas, kad nebija salūta, un man tas nešķiet pareizi.

Vai tad pandēmijā ar pulcēšanās ierobežojumiem bija? Vai pēdējais nebija tas, pēc kura cilvēki netika vilcienos iekšā (ja par Krastmalas salūtu)?

« Atbilde #18 : 2022. gada 20. novembris, 12:39:14 »
Es neesmu pārliecināta, bet man liekas, ka pandēmijā tomēr bija salūts, tikai bez pulcēšanās - pa televizoru varēja skatīties.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2022. gada 20. novembris, 12:52:21 »
Man šķiet, ka divus covida gadus salūts izpalika. Priekš kam, ja reiz pulcēties skatīties nedrīkst.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2022. gada 20. novembris, 13:51:36 »
Pat neatceros, covidsērgas laikā salūti bija vai nebija.  :?: Šķiet jaungadā gājām ar šampi salūtu vērot, bet vai tas bija pērn, vai aizpērn... neatceros.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #21 : 2022. gada 20. novembris, 16:36:51 »
Man salūti patīk no tiem laikiem kad Draiskulis deva ziņu kur būs viņa tuvākā uguņošana. Sēdos pie stūres un pa nakti ellē tumsā... uhh . Vesels piedzīvojums, pieteica no kuras vietas labāk skatāms un tad vesela izrāde! Viņam tur bija vesela māksla... prelūdija, tad uz beigām kas tāds kur elpa aizraujas un noslēguma zelta lietus birums. Un vienmēr kas jauns. Vesels stāsts no zvaigznēm. Atpakaļ ceļā fantastisks noskaņojums. Labs laiciņš bija. Uz vietējiem uguns blīkšķiem es tā neiespringstu. var arī iztikt

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2022. gada 21. novembris, 09:04:00 »
a man gan patīk pašam šaut!! publiskie salūti ne visai - tieši dēļ tautas masām, nepatīk tā spaidīšanās...bet pa logu skatīties nav tas, pietrūkst klātbūtnes.
un tad mēs sapērkam visādas strūklas un "bites" un bombačkas un atsevišķas raķetes. forši. nodarbe visas dienas garumā!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #23 : 2022. gada 21. novembris, 10:13:34 »
Es atceros Rīgai-800. Skats no Preses nama augšējiem stāviem, uz palodzes ar tēju/kafiju, logs vaļā, vējiņš pieskaras, skaista mūzika... Fantastisks piedzīvojums. Vēl tagad atceros to fascinējošo sajūtu, ka salūts it kā nāk aizvien tuvāk un tuvāk un nebeidzas...

Ja katrs, kam nav slinkums, daudzstāveņu pagalmos blīkšķina prastas petardes, auro un ārdās līdz rītam, - neatzīstu. Organizētu salūtu dažas reizes gadā nevis Jurkas, Vaļeras, Gošas un visu pārējo pacanu dzimšanas dienā, - nu neredzu iemeslu, kāpēc lai nebūtu. Tā jau cilvēkiem ir maz izklaižu. Par iespējām iet mežā slēpot, pieteikties makramē pulciņā vai izbaudīt katras pieneņpūkas daili es šoreiz neizteikšos. Ir līmenis, zem kura tas viss nenonāk zem izdzīvošanas čaulas.

Skaistos salūtus Vecgada vakarā esam šāvuši paši, kaimiņi arī viens pēc otra, lai kopā ilgāk, - bērniem un pašiem prieciņš, neviens apkārtnes suns tāpēc nav galu dabūjis (esam runājuši, viņu suņiem pofigs, guļ istabā un neklapē ar ausi. Ja kādam būtu reakcija, domātu vai, kur un kā) un beigtas zīlītes pa pagalmu nemētājas. Protams, domājot kur novietot, lai stabili un lai kādā logā netrāpa (un ignorējot uzrakstus "droši bērniem, var turēt rokā").

Par "dzīrēm mēra laikā" un "ir taču alternatīvas" man divējādas sajūtas. Protams, tā ir gaisā izšauta nauda, bet arī koncerti maksā, arī salūtu alternatīvas (dronu šovi, piemēram) nav par velti, un nu nemaz, bet mums te gaisā un zelta gultās izšautas naudas ir tādi miljardi, ka rokas sen nolaidušās. No laba salūta vismaz īslaicīgs prieks, skaistums un atmiņas, no nez kur izplakarētās "naudas ir tik daudz kā nekad" - diemžēl prieka nekāda.

Protams, var iztikt arī bez salūta. Bez visa var iztikt. Arī dzīvot nav obligāti (kā noskaidrojās pēdējos pāris gados).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2022. gada 21. novembris, 10:26:21 »
ķīniešu laterniņas ir laba alternatīva salūtam:
- tāpat ņemšanās ar uguni (fenšujs)
- pa kluso viss notiek
- lētāk nekā salūts
- tālā kūla, mežs, vai kaimiņa šķūnis gandrīz droši aizdegsies, ja mazliet paveiksies (ar raķetēm nekādas garantijas!)
 :)

PS. nupat pasūtīju 2 gab Gaisa balons / Ķīnas laterna, 2 gab., krāsaini cena | 220.lv
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 21. novembris, 10:36:05 no daddy »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2022. gada 21. novembris, 10:41:05 »
ķīniešu laterniņas ir laba alternatīva salūtam:

Ķīniešu laterniņas vajadzētu aizliegt un par izplatīšanu ieviest nāvessodu. Par pirkšanu arī. Vai maz kas jau ir aizdedzies no tādas lidojošas degbumbas, un ar ko tie cilvēki ir noziegušies, kuriem no tavas laterniņas lopiem visas ziemas barība sadeg? Lai nu kas, bet ne šitie draņķi. Tad lai kurina ugunskuru vai dedzina sveces un brīnumsvecītes. Vai vismaz ar fleksi pa tērauda loksni.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2022. gada 21. novembris, 10:43:53 »
ziemā jau bišķi var :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2022. gada 21. novembris, 10:47:43 »
Vai tad tās laternas neaizliedza beidzot?  :thinking:  Citās valstīs aizliedza. Man galīgi nepatīk tā pašdarbnieku šaudīšanās. Ja rīko, tad profi. Ķirurgi un pažarnieki jaungadu ar zemo startu sagaida. Savulaik, vēl vecāku mājā tāda amatieru šautā bija izgājusi caur lodziņu mājas bēniņos, labi ka nekas nenodega.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #28 : 2022. gada 21. novembris, 14:20:12 »
Man salūti patīk no tiem laikiem kad Draiskulis deva ziņu kur būs viņa tuvākā uguņošana. Sēdos pie stūres un pa nakti ellē tumsā... uhh . Vesels piedzīvojums, pieteica no kuras vietas labāk skatāms un tad vesela izrāde! Viņam tur bija vesela māksla... prelūdija, tad uz beigām kas tāds kur elpa aizraujas un noslēguma zelta lietus birums. Un vienmēr kas jauns. Vesels stāsts no zvaigznēm. Atpakaļ ceļā fantastisks noskaņojums. Labs laiciņš bija. Uz vietējiem uguns blīkšķiem es tā neiespringstu. var arī iztikt
...nezini, vai Draiskulis nav devies uz Kataru? ...tur tikko atklātajā PK futbolā ir iespaidīgi un mākslinieciski!   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2022. gada 21. novembris, 14:33:26 »
tās laternas jāmēģina ar gaiseni notriekt. Treniņam vismaz.