Autors Tēma: Stāstu par piepīpētu grāmatu atsmirdināšanu  (Lasīts 889 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Stāstu par piepīpētu grāmatu atsmirdināšanu
« : 2022. gada 24. novembris, 10:40:23 »
Pirms gada vai diviem (?) no vienas interneta pārdevējas nopirku vecas grāmatas. Kad saņēmu - izrādījās no piepīpēta dzīvokļa, smirdēja nenormāli. Toreiz ieliku tēmu, bet vairs neatrodu. Iespējams, Cālī, kur tēma jau aizvākta.

Vēsture. Izmēģināju nīdēt to cigarešu smaku ar daudz ko, vienkārša vēdināšana nepalīdzēja, pārējo neatceros (tāpēc meklēju veco tēmu), bet nepalīdzēja nekas. Beigās sabēru kartona kastē kaķu smiltis (parastās, lētās, no Rimi), saliku grāmatas stāvus, pavērtas vēdeklītī, kasti aiztaisīju un noliku stūrī, kur tā mierīgi apputekļojās un apkrāvās ar visādu drazu. Vakar, tīrot kaktus, aizrakos līdz tai kastei. Neviena grāmata vairs nesmird. Nav ne pagraba smaka, kas dažām bija, ne vairs cigarešu smaka, ar ko nekas netika galā. Ir vecā papira aromāts kā jau padomju laika izdevumiem, bet tam tā ir jābūt.

Tātad ja kādu interesē - cigarešu smaku no grāmatām var izdabūt, paturot grāmatas noslēgtā kastē ar kaķu smiltīm. Minimālo laiku nezinu, varbūt pietiek ar pāris mēnešiem, bet pēc gada smaka kā nebijusi. :)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

Atb: Stāstu par piepīpētu grāmatu atsmirdināšanu
« Atbilde #1 : 2022. gada 24. novembris, 12:48:32 »
tas labi, ka nesmird. Bet es aizdomājos, ka dikti vajadzīgs pirkums, ko var nobāzt kaut kur uz gadu un aizmirst  :)
Jā, un par piepīpēšanas tēmu.. - piepīpētas mašīnas atsmirdināt nevar. Nekas, nekad un nemūžam un ne par kādu naudu..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2022. gada 24. novembris, 13:13:56 »
Salonu piebērt ar kaķu smiltīm esi mēģinājis?  :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2022. gada 24. novembris, 13:17:33 »
baidos, ka kaķis piečurās un būs vēl sliktāk

« Atbilde #4 : 2022. gada 24. novembris, 13:31:29 »

... un uz gadu nolikt garāžā un nelietot :D
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2022. gada 24. novembris, 14:37:00 »
tas labi, ka nesmird. Bet es aizdomājos, ka dikti vajadzīgs pirkums, ko var nobāzt kaut kur uz gadu un aizmirst  :)

Ieviesu dažas klasiskās fantastikas grāmatas – Azimovu, Bredberiju. Ne nu tā, ka man tieši tās vajadzēja tūlīt uz sitiena, – ieviesu arī citas nesmirdošas –, vienkārši gribēju, lai ir. Es savulaik daudz no bibliotēkas ņēmu, daudz ko man izvazāja kojās. Gribu, lai ir mājās. Man abi puikas ir lasītāji. Pamazām pārskrienu ar acīm, vai viņu uztverei der, un dodu puikām lasīt. Gads šurp vai turp, nudien, ir vienalga. Ja ir izvēle izmest tūlīt vai gadu paturēt kaktā - otrā iespēja ir veselīgāka makam.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2022. gada 24. novembris, 17:44:48 »
grāmatas paaudzēm var glabāt!!
bija laiks, kad es lasīju, tad bērni, tagad tās pašas mazbērniem lasām - klasiku, ne jau tur kādas modernās, "Samaitātā" piemēram...

pats ar baudu Lagerlefu pārlasu, ko no krustmātes mantoju, vēl brīvvalsts izdevums...