Autors Tēma: Īrēts dzīvoklis krīzē  (Lasīts 3762 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Īrēts dzīvoklis krīzē
« : 2022. gada 10. decembris, 19:42:01 »
Ātrais jautājums tiem, kuri īrē dzīvokli no saimnieka - sakarā ar vispārēju cenu celšanos (elektrība, apkure) jums samazina īres maksu? Runa ir par īri atsevišķi no kumunālajiem maksājumiem.

Teiksim, Marija jau gadu izīrē Antonam dzīvokli par 150 eiro plus komunālie maksājumi, cik nu kurā mēnesī atsūta rēķinus. Antons žēlojas, ka viss dārgi, - elektrība dārgāka, apkure šausmīga, ūdens arī neatpaliek, pat zilcgaļa pacēlusies cenā, kāpēc Marija nesamazina īres maksu, jo Antonam citi izdevumi ir palielinājušies.

Bet Marija no tiem 150 eiro sev pērk pēdās zieķējamās zāles un kamparspirtu, kas arī kļuvuši dārgāki.

Ko Marija lai saka Antonam?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

Atb: Īrēts dzīvoklis krīzē
« Atbilde #1 : 2022. gada 10. decembris, 19:42:41 »
.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2022. gada 10. decembris, 19:46:25 »
Es neīrēju, bet ticamākais scenārijs, ka Marija iegriež Antonam lielāku īres maksu

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2022. gada 10. decembris, 19:55:06 »
Man nebūtu ienācis prātā samazināt.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2022. gada 10. decembris, 19:59:41 »
Ko Marija, lai saka Antonam? Lai paskatās ziņas (ja citādi nesaprot)  - viss paliek dārgāks!

Kāpēc, lai kaut ko samazinātu? Par palielināšanu vēl varētu diskutēt un drīzāk, ka vajadzētu, bet samazināt - nav nekāda pamata.

Ar šiem jautājumiem Antons varētu doties pie darba devēja, lai algu palielina, bet ticamāk, ka arī tas plātīs rokas - a kam tagad viegli!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2022. gada 10. decembris, 20:05:06 »
Maz ticams, ka situācijā, kad viss kļūst dārgāks, īres maksa lai paliktu lētāka. Priecāties var, ja vēl nepaliek dārgāka. Protams, ir iespējamas kādas atsevišķas norunas par samazinājumu, bet lielos vilcienos, domāju, cerēt uz samazinājumu nav pamata - Marijai tak drapes paliek dārgākas, ne lētākas  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2022. gada 10. decembris, 20:09:20 »
Nu, kā zinām, nekaunība – otrā laime. :D

Ā, pie viena Antons īrētajā dzīvoklī klientiem cep piparkūkas. Vai cepeškrāsnī silda mušu kāpurus. Nu vai kaut ko tamlīdzīgu.

Bet Marija ir lāga radībiņa, kura ir ļoti pieklājīga un kurai grūti kādam pateikt, ka viņš ir nekaunīgs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2022. gada 10. decembris, 20:14:50 »
Paldies (arī turpmākie komentāri noderēs!) – nosūtīju Marijai linku uz viedokļiem no malas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2022. gada 10. decembris, 20:54:25 »
Tas jau ko tā Marija vēlas, paturēt esošos īrniekus vai meklēt jaunus.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2022. gada 10. decembris, 21:16:56 »
Antons taču par piparkūku cepšanā iztērēto gāzi vai elektrību pats maksā dārgāk, ne? Kāds tam sakars ar īres maksu?  :?:

Bet, protams, īres maksu samazināt nav iemesla. Un ne piparkūku dēļ

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2022. gada 10. decembris, 21:17:03 »
Īpašniece kad bija runa par īres maksājumiem nebija vienojusies, ka gadījumā ja valstī būs ekonomiska rakstura ziepes kompensēs to ar īres samazinājumu? Ne? Nu tad par ko runa ? ;o))) Īrnieks atkal, ja redz ka grūti komunālos apmaksāt var pievienoties tautiešiem un nedaudz piebremzēt ar elektrības, karstā ūdens patēriņu, pat apkuri samazināt, jā tā ir regulējama. Mēdz būt gadījumi, kad negribās no sakarīga īrnieka šķirties, kas zina kāds būs nākošais. Bet ja nevar pavilkt, tad nevar. Ja cilvēks nevar kaut ko apmaksāt, tātad nevar atļauties. Nu ja, protams, jā īpašniekam neuznāk filings nodarboties ar labdarību.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2022. gada 10. decembris, 21:18:25 »
Antons taču par piparkūku cepšanā iztērēto gāzi vai elektrību pats maksā dārgāk, ne? Kāds tam sakars ar īres maksu?  :?:

Cepeškrāsns tak Marijas. Ja Antons reizi mēnesī ieliktu krāsnī trīs kartupeļus, nevis ražotu piparkūkas, varbūt pēc īres beigām nebūtu jāpērk jauna cepene.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2022. gada 10. decembris, 21:28:33 »
Lai uzcep arī Marijai piparkūkas.  :mrgr:
Interesanti, kā tā Marija zina ko īrnieks cep vai necep cepenē. Ja ceptu cepešus, mieriņš, ja piparkūkas, tad jāpieliek īres maksa? :D
Gulta gan jau arī Marijas, lai neiedomājas tur gulēt divatā   :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2022. gada 10. decembris, 21:30:30 »
Komercdarbība. Antons pats izreklamēja.
Un ja pieejam pēc tiesas un taisnības, tad telpas komercdarbībai maksā dārgāk nekā dzīvokļa īre.

Ja Antons tajā gultā apkalpotu dāmas par naudu, gan jau arī būtu cits tarifs. :D

Sanāk man te piemest pa pagalei, bet ātri rakstīju, nedadomāju.

Bez Marijas ziņas un atļaujas Antons ir ieviesis mājdzīvniekus. Nebija teikts, ka nedrīkst, bet arī nebija teikts, ka drīkst. Zinot, ka reti kurš izīrē īrniekam ar mājdzīvniekiem, būtu vērts pajautāt Marijai, kāda ir viņas nostādne.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 10. decembris, 21:35:32 no Trix »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2022. gada 10. decembris, 21:45:17 »
Nolasās, ka Marija meklē ieganstus kā tikt vaļā no īrnieka. Lai uzsaka īres līgumu un miers. Ne dzīvnieku, ne piparkūku. Varēs pati segt komunālos kamēr nākamo īrnieku atradīs.