Autors Tēma: Īrēts dzīvoklis krīzē  (Lasīts 3771 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Īrēts dzīvoklis krīzē
« Atbilde #15 : 2022. gada 10. decembris, 22:22:21 »
Nolasās, ka Marija meklē ieganstus kā tikt vaļā no īrnieka. Lai uzsaka īres līgumu un miers. Ne dzīvnieku, ne piparkūku. Varēs pati segt komunālos kamēr nākamo īrnieku atradīs.

Marijai nervus bojā Antona žēlabas un uzbrukumi - kāpēc vēl nav pieslēgta apkure, kāpēc tik dārga apkure, kāpēc tik daudz par elektrību jāmaksā utt. Ka pagājušajā ziemā bijušas mazākas summas (pagājušajā ziemā visiem bija mazāk par apkuri jāmaksā). It kā Marija būtu vainīga, ka pilsēta apkuri pieslēdz vēlu, un ka par to rēķini lieli (kā visiem), un ka Antons elektrību tērē vairāk nekā iepriekšējie īrnieki. Bet tāpēc, ka apkure dārga, par īri atlaidi vajagot. Tāpat jau aiz labas sirds nekādus depozītus un pirmā/pēdējā mēneša avansus neprasīja. Visus plusus un mīnusus godīgi izstāstīja pirms vienojās par īrēšanu. Bet klausīties niknus pārmetumus par to, ko nelemj dzīvokļa īpašnieks, nepatīkami. Arī katrai labdarībai ir robežas.

To, kas attiecas uz Mariju kā dzīvokļa īpašnieci, viņa atrisina tūlīt. Tipa - logs ne pavisam aizveras (vēl jautājums, kāpēc, jo iepriekš viss darbojās), nākamajā dienā meistars ir klāt. un tamlīdzīgi. Krāns pil - tajā pašā dienā diagnostika, nākamajā - nomaiņa.

Protams, negribas ķēpāties ar jaunu īrnieku meklēšanu, nepatīk tā gribētāju vētīšana un atteikumi, turklāt pēc Antona tāpat dzīvoklis jāiztīra fundamentāli, - ja pēc dzīvniekiem nopietnāks remonts prasīsies, tad vispār ķēpa. Īres dzīvokļi tur ir deficīts, viss, kas ir pieejams atbilstošā platībā, maksā daudz dārgāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2022. gada 10. decembris, 22:32:47 »
Kādi tad varianti? Vai nu kļūt imūnai pret žēlabām vai aŗī tomēr meklēt jaunus īrniekus ar jauniem noteikumiem  :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2022. gada 10. decembris, 22:53:43 »
Pagaidām tiek audzēta imunitāte un meklēti pieklājīgi argumenti skaidrojumam, ka samazinājuma nebūs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #18 : 2022. gada 11. decembris, 09:26:09 »
Nepieslēgta apkure arī man radītu neapmierinātību. Tur Antons nav vainojams.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2022. gada 11. decembris, 09:53:03 »
Arī Marija tur nav vainojama, Antons vnk ir atradis, kur savu neapmierinātību izgāzt. Prasīt samazinājumu ir bezkaunīgi un stulbi, varbūt meklē vājos punktus
Ja īres dzīvokļi ir tāds deficīts, tad var atļauties piedāvāt izvākties, izremontēt un izīrēt par lielāku samaksu

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #20 : 2022. gada 11. decembris, 11:52:54 »
Es īrniekiem neko nesamazinu. Viņi gan tik un tā zem tirgus līmeņa

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #21 : 2022. gada 11. decembris, 16:55:08 »
man pielika 20 mārciņas nedēļā klāt. kad pajautāju uz kāda pamata ceļ, jo nav darīts pilnīgi nekas pie mājas 10+ gadus, tad solīja darīt, lai es uztaisot sarakstu. un tagad man bail rakstīt par logiem, jo var nomainīt uz tiem briesmīgajiem, kuri izskatās pēc logiem, bet atverama ir tikai 20x30cm šaujamlūka. pašlaik normāli. bet visi remonti tiek izdarīti ar maksimāli lētiem materiāliem. plīts vispār bija drausmīga, ielika jaunu, bet riņķi tik tuvu, ka 2 katliņus blakus nemaz nevarēja uzlikt, tagad dabūju lietotu keramisko un ir labi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2022. gada 11. decembris, 17:10:16 »
Ja kāds zina brīnumainus gadījumus, kad krīzes laikā īres maksu samazina, tad lūgums dalīties :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2022. gada 11. decembris, 21:00:48 »
Domāju, visu nosaka pieprasījums. Ja piedāvājamo dzīvokļu būtu dafiga, bet gribētāji uz pirkstiem skaitāmi, tad izīrētu par kapeikām, lai kaut tikai komunālos nosedz. Bet, ja, kā Trix saka, dzīvokļi uz izķeršanu, uz īres samazinājumu cerēt nav nekāda pamata. Ka komunālie dārgāki kļuvuši, nav arguments. Tie visiem dārgāki.

Par īres maksas samazinājumu. Maniem Kijevas radiem pieder nelielas komerctelpas. Agrāk tajās salons bija, nu tur, frizētava, nagi, ragi utml. Tagad kaut kas cits, es pat nezinu, kas, kuram izīrē par samazināu īres maksu, jo... Jo kāds šobrīd bizness...  Jo grib, lai tas īrnieks kaut kā izdzīvo, savelk galus ar galiem un maksā to nelielo īres maksu. Jo, ja šis izputēs, tad ko vispār vietā dabūs šajos apstākļos.... Tā, lūk.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #24 : 2022. gada 11. decembris, 21:45:05 »
Nuu Kvadra mazliet pāršāva krīzes salīdzinājumā... krīze Kijevā no krīzes Rīgā atšķiras .

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #25 : 2022. gada 11. decembris, 21:58:47 »
Nu es esmu izīrētājs laukos. Tā sakot, izīrēju dzīvokli. Mans mērķis, lai tas dzīvoklis daudzdzīvokļu māja nestāvētu tukšs, un lai kāds apmaksātu komunālos pakalpojumus. Mums ir rakstisks līgums, un es pat par šiem ienākumiem maksāju nodokļus. Un maksas formula ir tāda, ka jāmaksā 150Eur, un izskaitīti tiek komunālie maksājumi. Un šādas krīzes gadījumā ļoti ērta formula.
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2022. gada 11. decembris, 22:02:49 »

Nuu Kvadra mazliet pāršāva krīzes salīdzinājumā... krīze Kijevā no krīzes Rīgā atšķiras .

Krīzes dziļums, protams, ir nesalīdzināms, bet pats princips jau ir tas pats - tirgus likums - augsts pieprasījums ceļ cenu, mazs pieprasījums liek cenu nolaist, tas arī viss.

Ja mūsu vietējā krīze (pasargdies, protams!) saasinātos līdz situācijai, kad bezdarbs totāls, pilsētā darīt nav ko, ļauži bēg prom uz laukiem, jo tur vismaz ir  kartupeļi pagrabā, pilsētas īres dzīvokļus attiecīgi kam vairs vajag..., tad arī cena nokristos pie grīdlīstes.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 11. decembris, 22:09:26 no kvadra »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #27 : 2022. gada 12. decembris, 07:38:39 »
Rīgā ir īres dzīvokļu deficīts. Pampāļos varbūt ir citādi

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #28 : 2022. gada 12. decembris, 08:47:45 »
|Pamēģini atrast brīvu dzīvokli Pampāļos! Runā kā tāda Kambala. Aizmirsi vel piebilst par tamlīdzīgām čuhņām.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2022. gada 12. decembris, 08:53:16 »
|Pamēģini atrast brīvu dzīvokli Pampāļos! Runā kā tāda Kambala. Aizmirsi vel piebilst par tamlīdzīgām čuhņām.
Tu jau saprati, par ko ir runa. Un es neko neaizmirsu :shock:
Labi, ja Pampāļos nav, tad Zaņā ir pa 50 eur. Nav baigi tālu no Pampāļiem [size=78%]https://www.ss.com/msg/lv/real-estate/flats/saldus-and-reg/zanas-pag/cbjobc.html[/size]
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 12. decembris, 08:58:46 no Bobs »