Autors Tēma: Īrēts dzīvoklis krīzē  (Lasīts 3752 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Atb: Īrēts dzīvoklis krīzē
« Atbilde #30 : 2022. gada 12. decembris, 08:58:47 »
Nu sapratu...a pakasīties vajag?  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2022. gada 12. decembris, 09:23:02 »
Ātrais jautājums tiem, kuri īrē dzīvokli no saimnieka - sakarā ar vispārēju cenu celšanos (elektrība, apkure) jums samazina īres maksu? Runa ir par īri atsevišķi no kumunālajiem maksājumiem.

Teiksim, Marija jau gadu izīrē Antonam dzīvokli par 150 eiro plus komunālie maksājumi, cik nu kurā mēnesī atsūta rēķinus. Antons žēlojas, ka viss dārgi, - elektrība dārgāka, apkure šausmīga, ūdens arī neatpaliek, pat zilcgaļa pacēlusies cenā, kāpēc Marija nesamazina īres maksu, jo Antonam citi izdevumi ir palielinājušies.

Bet Marija no tiem 150 eiro sev pērk pēdās zieķējamās zāles un kamparspirtu, kas arī kļuvuši dārgāki.

Ko Marija lai saka Antonam?

Rīga par 150 eur/mēn var noīrēt GULTAS VIETU, nevis dzīvokli ... tātad tas NAV Rīgā... tur visādi var būt. Paziņas Jēkabpilī ir laimīgi tikai par komunālajiem izīrēt... piemaksāt nav gatavi. 

Rīgā man visi īrnieki pagaidām maksā, cik nolīgts, aprunājāmies, teicu, ka atlaides nedošu, bet arī dārgāk neņemšu... nē nu skaidrs, ja cilvēks īrē (nevar savu mitekli nopirkt), tad situācija nav visai spoža... bet tas Labklājības ministrijai jārisina, nevis man, man bizness :D

un vispār - labs īrnieks arī ir derīgs... nu uzlikšu īri 20% dārgāk, bet gadīsies tāds, kurš vispār nemaksā, + bujānī un pīpē trepēs... man to vajag??

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2022. gada 12. decembris, 09:40:35 »
Tas nav Rīgā, protams. 150 nav cena, bet gan NV – "nosacītās vienības" ilustrācijai (tā jau daudz detaļu, internets nav anonīms).
Kaut kur tālāk rakstīju, ka, salīdzinājumā ar tirgu, cena ir maza. Ja dzīvoklis būtu ar "eiroremontu" un jaunu virtuvi un mēbelēm, nevis vienkārši tīrs,  remontēts, ar iztīrītu, bet ne jaunu virtuves iekārtu, un ja būtu vēl daži elementi, kuru nav, cena būtu pie 200 NV. Īres dzīvokļi parādās, bet pāri 200 NV, un tādu vispār nav daudz.

Labs īrnieks ir derīgs, tāpēc cena neceļas, kaut arī kopējā tendence tirgū pēdējā gada laikā ir pacēlusies no 180 NV uz 200 NV un pāri.
Ja tirgū būtu īrējamo dzīvokļu daudz, vai ja to būtu vairāk nekā gribētāju, cena būtu 100, 50 vai 20 NV, vai pliki komunālie.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 12. decembris, 09:52:38 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #33 : 2022. gada 12. decembris, 13:02:43 »
Vai man tikai tā liekas bet vai īres cenas nav kritušās ? https://www.ss.lv/lv/real-estate/flats/riga/purvciems/hand_over/fDgSeF4belM=.html

Atslēdzies Trix

« Atbilde #34 : 2022. gada 12. decembris, 14:44:09 »
Nezinu par Purvciemu un Rīgu, es tieši šajā gaismā nupat skatījos vietējās. Ir krietni augstākas nekā pavasarī, piedāvājumu skaits apmēram tikpat liels.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2022. gada 12. decembris, 15:43:07 »
Vai man tikai tā liekas bet vai īres cenas nav kritušās ? https://www.ss.lv/lv/real-estate/flats/riga/purvciems/hand_over/fDgSeF4belM=.html

OOOPS... varbūt ir pakritušās... pirms ~gada zemākās par 1 ist bija ap 200, par 2 ist 250... nu tur var analizēt 1 stāvs, 5 bez lifta utt.
...fsjo, gatavoju īrniekiem mazas z-sv  dāvaniņas... lai nedomā aizšmaukt :D 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2022. gada 12. decembris, 16:33:52 »
citādi aizšmauks uz Zaņu  :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #37 : 2022. gada 12. decembris, 16:56:28 »
Kur ir Zaņa?

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2022. gada 12. decembris, 17:08:26 »
Kur ir Zaņa?

sākās  :f-palm: KURZEMĒ.

Tur īres maksu baudā maksā... muguru kasa...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #39 : 2022. gada 12. decembris, 17:38:23 »
Ar "pampāļiem" ir tā, ka ja tur ir kāds dzīvojamais fonds bijis, loti bieži tur viņš ir pamests (jo nav darba, taupības politikas sekas). Pēc 5 gadiem tādu ēku vieglāk ir nojaukt nekā savest kartībā. Bet jauna māja maksā aptuveni tikpat cik "Pampāļos", cik Rīgā. Nav tā, ka pašvaldības nemēģinātu celt, bet nu pieredzes nav - piemēram, daiļākais piemērs: arhitektonisks risinājums ar nepakurināmu kāpņu telpu un stāva koridori ārā, kā ASV filmās Teksasā. Tā kā māja bija domāta ka sociālie dzīvokļi, tad apkure ar elektrību. Jau tad kad uzbūvēja, sociālo dzīvoķļu vecīši spļaudījās, bērni tur ķimerēja motul krāsniņas ar dūmeni katram dzīvoklim.  Es ar Provinci skatos ar interesi par latviešu radošumu.         
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2022. gada 12. decembris, 19:02:32 »
ir "province", kas aug, zeļ un laistās - Sigulda piemēram... par Mārupi, Garkalni un Ikšķili nerunāsim - tās pašvaldības vispār naudā peldas...

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2022. gada 12. decembris, 19:47:58 »
Es biju šokēta par mēbeļu rūpnīcu pie Ropažiem, kas strādā 3 maiņās

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #42 : 2022. gada 12. decembris, 20:03:21 »
Starp citu, biju Pampāļos - izskatījās visnotaļ sakopts un dzīvelīgs miests, tā ka šī vārda noniecināšana par sugasvārdu man rādās galīgi nepelnīta.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #43 : 2022. gada 13. decembris, 09:08:52 »
Starp citu, biju Pampāļos - izskatījās visnotaļ sakopts un dzīvelīgs miests, tā ka šī vārda noniecināšana par sugasvārdu man rādās galīgi nepelnīta.

nav jau nekāda čuhņa-Dobele :D  kā te grjazju-kņazji izsakās :D

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #44 : 2022. gada 13. decembris, 09:33:16 »
Tātad - plāns ir skaidrs! Ir jāaizsūta Amālija, lai pablandās pa Pampāļiem. Un pie viena varēs kliedēt mūsu šaubas par apstākļiem tur. Un varbūt nejauši noskaidros, kā tur ir ar dzīvokļiem un īres cenām (nu, teiksim, vietējā veikalā papļāpājot ar pārdevēju).