Autors Tēma: Angļa ceļojums pa Baltijas guberņām, Pēterburgu, Maskavu, 1844.  (Lasīts 2127 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Fantastiski interesants aprakstu krājums -angļu ceļotājs sīki un smalki apraksta ceļojumu no Lībavas cauri Kurzemei uz Rīgu  un tālāk. Pēterburgas  un Maskavas apraksti atsevišķi.
Ārkārtīgi sīki, detalizēti. Par Kurzemi, ciemošanos pie vācu muižniekiem, viņu mājvietām, paradumiem, visumā ļoti pozitīvā noskaņā.
Apjoms ļoti liels, ieskanēts vecais izdevums. Par Latviju apm. no 350 lpp. Angliski. Lasīt grūti, jo galīgi nav sadalīts pa rindkopām. Bet ļoti interesanti, vietām smieklīgi
https://wellcomeconection.org/works/ -man saka, ka vietne nav sasniedzama :faint:

Russia, St. Petersburg, Moscow, Kharkoff, Riga, Odesa, The German Provinces on the Baltic, the Steppes, the Crimes, and the interior of the Empire
J.G. Kohl
Chapman and Hall 1844.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 01. janvāris, 12:27:22 no reno »

Atslēdzies reno

Atb: Angļa ceļojums pa Baltijas guberņām, Pēterburgu, Maskavu, 1844.
« Atbilde #1 : 2023. gada 01. janvāris, 13:34:40 »
Patulkošu un ielikšu labākos fragmentus

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2023. gada 01. janvāris, 17:58:30 »
Jā.Par igauņiem gara nodaļa, beigās tagadējā Ukraina. Es tā braucu pāri, lai redzētu kopumā

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #4 : 2023. gada 01. janvāris, 23:58:43 »
Tevi varētu interesēt "German Provinces on the baltic" 298-399 lppLibau-Goldingen-Windau-Dondagen-Mitau. Un Rīga.
The Lettes - Their Origin ar uzsvaru uz Lettish Funerals.Un ar akcentētais uz The Slavery un Recent Emincipation of the Esthonians and lettes.
1844 gads, kas vienlaikus ir gads kad iznāca "Komunistiskās partija manifests", tie ir klasiskie "krievu pārvaldes zelta gadi".   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2023. gada 03. janvāris, 08:41:55 »
Ak, Snor....  :fp: Koncentrējies taču mazliet. Tieši šo grāmatu pašlaik lasu

Iesākumā ir ļoti plaši aprakstīta Pēterburga un Maskava, tad nāk Baltijas provinces
Autors ļoti skurpulozi apraksta visas Krievijas dzīves norises. Izvozčikiem vien veltītas kādas 6 lappuses.  (somi ir paši nabadzīgākie un nožēlojamākā izskata)
Par ledus zāģēšanu saimniecību vajadzībām, par ielām, parkiem, tirgiem, veikaliem, izkārtnēm, paražām, ģērbšanās stilu -viss ir ārkārtīgi detalizēti aprakstīts.

Pēc Baltijas nāk apraksts par tagadējo Ukrainu, braucienu līdz Odesai

Atslēdzies daddy

« Atbilde #6 : 2023. gada 03. janvāris, 09:02:26 »

Iesākumā ir ļoti plaši aprakstīta Pēterburga un Maskava, tad nāk Baltijas provinces
Autors ļoti skurpulozi apraksta visas Krievijas dzīves norises. Izvozčikiem vien veltītas kādas 6 lappuses.  (somi ir paši nabadzīgākie un nožēlojamākā izskata)
Par ledus zāģēšanu saimniecību vajadzībām, par ielām, parkiem, tirgiem, veikaliem, izkārtnēm, paražām, ģērbšanās stilu -viss ir ārkārtīgi detalizēti aprakstīts.

Pēc Baltijas nāk apraksts par tagadējo Ukrainu, braucienu līdz Odesai

sāga par  "o-desa" ir taisnība? ;) 

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2023. gada 03. janvāris, 09:24:39 »
Par Odesu vispār nav uzrakstījis, bet par Harkovu, Poltavu, ciematiem ļoti daudz.
O-desa -par tādām banalitātēm nav vērts runāt
Es palasīju par Baltiju,bet ne visu,  tagad esmu pie Pēterburgas izvozčikiem. Lasu pa gabaliņam, iet lēni, jo druka acīm nav patīkama un pārmērīgā detalizācija brīžiem traucē

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #8 : 2023. gada 03. janvāris, 10:42:02 »
Nu un kāds materiāls izklausās? Jo par Pēterburgu un Maskavu var lasīt visādus Jevgeņijus Oņeginus utt ;) Mums tā sakot interesē, kā izskatījās 700 verdzības gadi pie beigām ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2023. gada 03. janvāris, 12:26:06 »
Un ko tu uzzini no Jevgeņija Oņegina?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2023. gada 03. janvāris, 14:07:03 »
Un ko tu uzzini no Jevgeņija Oņegina?
Kā rakstīt vēstuli :mrgr:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2023. gada 03. janvāris, 14:15:15 »
vēl tur bija kaut kas par Peķkinburgas sētniekiem rīta agrumā :)  (cik nu atrceros no skolas laikiem)

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2023. gada 03. janvāris, 17:07:40 »
Anglim droši vien par sētniekiem pāris lappuses.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2023. gada 04. janvāris, 10:16:03 »
Anglim droši vien par sētniekiem pāris lappuses.

ar sētniekiem jau nemīlējas  :talking:  iedod pāris grašus "na čaj" un visa interferencija beidzās... (ok, var aprakstīt, kā jis paņēma un cik zemu klanījās...)

cita lieta - Ņevas prospekta (Pēterburgā) vai Tverskajas (Maskavā) skaistules :D 
...prahaģiļi...