Autors Tēma: Par kaķiem  (Lasīts 17460 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Par kaķiem
« : 2023. gada 10. janvāris, 16:55:18 »
Daudziem no jums ir kaķi. Daži prāto par to ievešanu savās mājās.
Kāpēc tieši kaķis? Ne trusis, ne kāmis, ne putniņš, ne suns?
Kāds pamatojums?
Es visai bieži cilvēkus dalu kaķumīļos un suņu draugos..
Tātad - kāpēc tieši kaķis?

Atslēdzies mellene88

Atb: Par kaķiem
« Atbilde #1 : 2023. gada 10. janvāris, 17:59:31 »
saki nu godīgi- suņinieki un kaķinieki :D
jaa, ir arī putnu cilvēki  :bird:
Kakinieki ir vairāk pašpietiekami, vairāk gatavi dot nekā ņemt, vairāk līdzcietīgi uzticami, godīgi. Introverti vērotāji. Ļoti uzticami īpatņi.

Suņinieki- vairāk alkst mīlestības, tūlītējas atzīšanas. Vairak tādi kā mazliet zīmulīši. Vairāk bara un komandas locekļi. Ekspresīvi, runātīgi un skaļi(salīdzinājumā ar kaķiniekiem), atraktīvi, aktīvi ...( ne tādēļ, ka jāved suns laukā ) :D
 Nerunāju par tiem ,kuriem suns ir teiksim tikai apsardzei(ķēdē pie kūts pakša), vai kakis biznesam . Tie nav šajā, manā iedalījumā.

Esmu jau daudz stāstījusi, ka dzīvē svarīgus lemumus (kas saistīti tieši ar cilvēku pieņemšanu, darījumu veikšanu etc) esmu pieņēmusi vadoties tikai pēc tā vai cilvēks ir kaķinieks vai suņinieks.
Kakinieki nekad nav pievīluši..nekad.Ar suniniekiem ir dažādi.
P.s Te ir svarīgi saprast,ka ne visi kam mājās ir kakis(kkada iemesla dēļ) Vai sētā suns arī kkāda iemesla dēļ uzreiz ir suņinieks vai kakinieks. Bet to jau jūs saprotat  :murmur:
visp.jau mums( ģimenē) ir arī zaķi.. man- lopiņš ..meitai bikšainais :) (visi zaķi un kaķi ir pieņemti un savākti no krīzes situācijām un glupiem cilvēkiem )
Tāda nemurrajoša zāli ēdoša kaķa versija :mrgr:
Aaa nu meitas partnerim ir izglābta varde(kura bija uzdāvināta pusaudzim, kuram apnika pēc pāris mēnešiem) un trijas čūskas ,kuras iepriekšējiem ovneriem kļuva apgrūtinošas... nu tā kkā.. un šams ir riktīgs čūsku cilvēks :) lab oky abinieku.. laab rāpuļu..aij pofig..vienalga, to tur mošķu :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2023. gada 10. janvāris, 18:06:34 »
tagad tikai pamanīju,ka Amālija jau visu ir pateikusi  pirmajā postā: Es visai bieži cilvēkus dalu kaķumīļos un suņu draugos..

Ar kaķiem saista mīlestība, ar suņiem draudzība. Kkā tā varētu būt , vane?
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2023. gada 10. janvāris, 18:32:25 »
Mellene labi noraksturoja.

Es esmu kaķiste. Suņi ir skaļi, uzbāzīgi, uzmanību un kalpošanu pieprasoši (regulārā ārā vešana) un siekalaini. Protams, sunisti man oponēs, bet tās ir manas (jā, introverta) izjūtas. Parasti piesauc suņa uzticību un "saimnieka dievināšanu", bet man tādas uzticības ir par daudz.

Kāpēc ne zaķi? Naktsdzīvnieks un grauž vadus. IMHO kaķis ir inteliģentāks. Putiņi un kāmji arī man šķiet par dumju, piedodiet, nevienu negribu aizskart, - tikai manas izjūtas!
Kaķis tāds neatkarīgs, pūkains puscilvēks. Saprot daudz, ir diezgan pašpietiekams (reizēm pat pašpabarojošs, ja iet ārā un tur ir peles un ūdensžurkas).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #4 : 2023. gada 10. janvāris, 18:56:06 »
Ahā. Patiešām suņmīli un kaķmīļi atšķiras. Ļoti. Kaķis, manuprāt, ir saimnieks. Cilvēks vai nu kalpo viņam vai ir līdzvērtīgs. Cilvēks ir kungs, saimnieks sunim. Pieļauju, ka suņi vairāk patīk ne pārāk pašpietiekajiem.
Esmu suņu cilvēks pavisam noteikti. Un neesmu ekstraverta, skaļa un sabiedriska  :mrgr:
Kāpēc vecmeitas asociējas ar kaķiem, ne suni?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2023. gada 10. janvāris, 19:19:29 »
Esmu kaķumīle un suņu draugs. :) Man gan ir tikai kaķis, suņi man patīk (un es viņiem pārsvarā arī), bet sev negribētu, jo neesmu gatava pakārtot savu dzīvi suņa vajadzībām. Sevi mīlu vairāk. :) Kaķis īpaši dzīvot netraucē. Ja neviena nav mājās, guļ un negrauž mantas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2023. gada 10. janvāris, 19:20:59 »
Amā- salīdzinoši, salīdzinoši !  ;)

Un neesmu ekstraverta, skaļa un sabiedriska
IG- mellenessniega

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #7 : 2023. gada 10. janvāris, 19:22:21 »
Vākt suņa kakas...tas ir sausminoši manuprāt. Suņi ir lišķi un pielīdeji un loti traucējoši un uzbāzīgi. Saimnieks un kungs, kā saka Ama...bet vāc kakas  :rofl:

Aa un suņi smird.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 10. janvāris, 19:27:43 no Leonora »

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2023. gada 10. janvāris, 19:34:53 »
St .citu par zaķiem. Nu nav jau tā, ka baigi nakts dzīvnieki un tik grauž vadus. Mūsdienu māju zaķi/truši sen jau pielāgojušies un vairs nedzīvo savu meža dzīvi. Tb pa naktim nešosterē. Un vadi viniem arī nagaršo.
Ja kads zakis/trusis grauž vadus un galda kājas, tad tur vainīgs tikai saimnieks. Zaķim zobi aug visu laiku, ja nav pienācīgi nodrošināts ar graužamo materiālu ,tad grauzīs, ko pats atrod. Diemžēl...
Mūsējie pamatīgu vītola zaru sasmalcina pusstundā un prasa vēl :)Un naktīs guļ kā sursiki, ja pa dienu ir izstaigājušies ,izdzīvojušies. Nekādā gadījumā nav sprostu/būru dzīvnieki. Tās žēlabas par negulēšanu naktī droši vien no tiem ,kuriem zvērs tup būrī un naktī tricina restes :( , tas ir aiz stresa nevis aiz tā, ka viņiem miegs nenāk :/

Mūsējie ir pilnīgā brīvībā. Kasti apmeklē tāpat kā kaķi(kastē skaidas nevis smiltis)... guļ savā iemīļotakajā vietā..labajā laikā vazājas pa dārzu.Ja grib mīļojamu, klēpī turamu, jāpieradina no bērnības. Jo tā, pa dzīvi tomēr negrib būt baigi murcāmie.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2023. gada 10. janvāris, 19:39:21 »
Meitas baltais bikšainis.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 10. janvāris, 19:45:43 no Luīze »
IG- mellenessniega

Pieslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2023. gada 10. janvāris, 19:45:49 »
Man nepatīk kaķi, kas pinas pa kājām, lien uz galda, spalvojas pa visiem krēsliem un dīvāniem. Es viņus ciemos labprāt pabužinu, bet man nepatiktu, ja iedomājas, ka ir noteicējs mājās. Suns ir biedrs un kompanjons.
Pilnīgas muļķības par pašpietiekamību -tieši kaķi ir papildinājums tiem, kam pietrūkst uzmanība
Labāk maisiņā savākt to kaku, nekā mājās turēt kaku/čuru kasti

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2023. gada 10. janvāris, 19:46:43 »
man pofig. Ir abi. Cilvēkus pēc tā nevērtēju.
Un kāpēc s un k? Tpc, ka tie vēsturiski ir Latvijas mājdzīvnieki

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2023. gada 10. janvāris, 19:51:25 »
Mans ņukī nost pundurābeles zaru. Bet viņam drīkst  ;)
IG- mellenessniega

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2023. gada 10. janvāris, 19:56:15 »
Ir abi, gan suns, gan kaķis. Katrs savādāks, un abī forši Ha, ja vien tādu sīkaļu kaķi zinātu, kāds tam lopam būs raksturs. Kāds nu gadījies, tādu mīlu.
Patīk gan viens, gan otrs, rūpēs tādas vai šitādas par abiem, izdevumi arī. Paredzami nav, dārgi abiem.
Tas fakts, ka kaķi tomēr var atstāt mājās vienu uz ilgāku laiku, bet nu kastes tīrīšana, ja nedzīvo laukos, arī nav nekas diži jauks. Suns saimnieku izved laukā pastaigās visos gadalaikos, kas ir itin jauki vispār.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2023. gada 10. janvāris, 20:09:29 »
Suņa nekad nav bijis, jo dzīvoklī to turēt nav ne iespējas, ne vēlēšanās. Bijusi privātmāja, tad gan jau pagalmā kāds vaukšķētu, bet dzīvoklī ne, ne.
Kaķi ir bijuši ilgus gadus. Beidzamā kaķe nupat pirms Ziemassvētkiem aizdevās citos medību laukos, un tagad saku - nemūžam vairs. Pārāk jau nu mani nomocīja kaķis, kas neiet normāli uz kasti... nē, nekad vairs. Pat gaiss dzīvoklī ir mainījies...

Bet trusīši, jūrascūciņas, šinšillas, putni man patīk!