Autors Tēma: Latvija pret "zaļo kursu"  (Lasīts 1773 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Latvija pret "zaļo kursu"
« : 2023. gada 06. februāris, 11:56:24 »
NRA.lv šorīt ielikuši aptauju
Citāts
Vai atbalstāt Skultes sašķidrinātās gāzes termināla projekta realizēšanu un esat gatavi par gāzi un elektrību maksāt dārgāk nekā mūsu kaimiņi Igaunijā un Lietuvā?
Jautājums kurš ir atbildēts, jo kādam nra nepatīk Latvijas neatkarība. Visticamāk Paldisku SNG investoram.

Nākošais ir Bens Latkovskis ar rakstu "Latvijai jādod stingrs pretspars Eiropā pieaugošajai idiotijai" - ļoti sprigans un brašs nosaukums, un tur viņš uzbrūk nevienam citam kā Thunbergu Grietenam. Un kategoriski apgalvo
Citāts
Ko šie grozījumi nozīmēs praksē? Tie nenozīmēs aizliegumu izmantot malku, koksnes briketes, šķeldu vai citus biomasas produktus kā kurināmo. Pagaidām tas tikai nozīmēs, ka koksne būs izslēgta no jebkādām valstu atbalsta shēmām un pielīdzināta fosilajam kurināmajam. Proti, meža biomasas kurināmais vairs netiks uzskatīts par nulles CO2 emisijas kurināmo un tā izmantošanai būs nepieciešamas papildu emisijas kvotas. Par kaut kādu finansiālo izdevīgumu var aizmirst.
  un izvērš atbilstošu domu gaitu.Bet kā jau mēs zinām Bens var jebko, par ko vien labi maksā. Un protams, tikai Bena lasītājiem ir "pilna sirds ar sašutumu", ko tas Grietēns te atļaujas utt! Bet pamats visam šim jampadracim, ka malkas izstrādē Latvijas mežos ir blakus produkts (proti, uzskaite ir dziļi nosacīta). Un dēļ mirkļa krīzes situācijas (krievijas sankcijas, utt) tagad nedrīkst postīt dabu, un papildus iznīcināt dabu.     

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Pieslēdzies reno

Atb: Latvija pret "zaļo kursu"
« Atbilde #1 : 2023. gada 06. februāris, 12:20:03 »
krūmus arī nē?

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #2 : 2023. gada 06. februāris, 12:31:13 »
Nu Latvijā vispār ir kuriozi, ir Dabas fonda veidotas bioloģiskās daudzveidības zonas, un blakus tai ir kailcirte pēc visiem tehnoloģijas paraugiem, kur pēc mežizstrādes paliek vien skuju gubenis un mežtehnikas izmocīta zeme. ;) Nu kur lai šāda postažā paslēpjas "iepriekšējā dažādība"? Proti, neviens jau nesaka nevajag mežā saimniekot, bet to nedrīkst darīt intensīvi. Un sensitivitāti paredz investīciju atpelnīšana. ;)     
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2023. gada 06. februāris, 12:40:52 »
Attiecībā uz malkas un šķeldas aizliegumu. Varat mani saukāt par kremļa trolli, folijcepuri utt., bet aizliegumi cilvēkam izdzīvot maksimāli lēti nekādi nav vērsti uz vienkāršo cilvēku ērtībām, bet tikai ož pēc zelta miljarda vēsmām. Kad iespēja dzīvot ir tikai bagātajiem un slānītim ērtu vergu, bet pārējie lai sprāgst nost. Ja līdz visādiem aizvien jauniem likumiem vislētākā dzīve bija savā mazajā lauku būdiņā, kurai caurumus aizsit ar papi, tad, visus lētos risinājumus aizliedzot, tiek panākts, ka tas cilvēks no savas būdiņas (kur varēja izdzīvot ar to, kas izauga un samaksas par zemas kvalifikācijas darbu) būs spiests pārvākties uz sociālo gultu vai nosprāgt.

Turklāt nevaru neredzēt, kā tie, kam dzīve (šķiet) nodrošināta – lielu algu un pensiju saņēmēji – jautri pūš tajā pašā taurītē, ka visi primitīvie risinājumi ir aizliedzami, jo nav gana "zaļi". Tikai tajā pašā laikā ir sisti ar selektīvo aklumu par to, ka Indija Ķīna un lērums Āfrikas valstu (tām gan ir dalīta atbildība - resursus izsūc "attīstītās" valstis, bet apkārtni piedir@ vietējie) ir ne tikai nezaļi, bet trekni sarkani attiecībā uz dabas resursu izšķērdēšanu un piecūkošanu.

Toties jāmedī ir Latvijas nabagi, kaut arī viņu dūmiņš izretinātajā Latvijā ir nepamanāms lielo cūkotāju šmucē.

Tikmēr firmas izplēš mežus, sajāj augsni un atstāj postažu (un sev pilnas kabatas).

Par naftas termināli neizteikšos, jo nezinu politiku, kas tam ir apakšā. (Kaut gan, redzot, kas notiek Latvijā, ir skaidrs, ka tas ir finanšu "apgūšanas" projekts, lai iegrābtu maksimāli daudz un maksimāli ātri, protams, vēlams, lai arī vēlāk nāk garantēta straumīte no budžeta.) Pie pašreizējā saimniekošanas stila tur, visticamākais, būs ziepes. Un "stabiņu mazgāšana par 13 eiro gabalā".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2023. gada 06. februāris, 12:48:07 »
Malkas un šķeldas aizliegums jau neattiecas uz mājsaimniecību apkuri, kā sapratu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2023. gada 06. februāris, 13:13:31 »
Pagaidām....

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #6 : 2023. gada 06. februāris, 17:37:18 »
Skaidrs, ka tā ir, kā Trix saka. Viss tas zaļais ir uz ļaunu.

mums vispār :rat:

Ieguldot 5,148 miljonus eiro, tostarp 1,66 miljonus eiro Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējuma, Valmierā tika atklāta AS “Valmieras Enerģija” jaunā šķeldas katlumāja. Šķeldas katlumāja ne tikai veicinās Valmieras kā pilsētas energoresursu neatkarību no fosilā kurināmā, jo vairāk nekā 90% uzņēmumā saražotā apjoma tiks ražoti no atjaunojamajiem energoresursiem, bet arī ļaus samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas par 10 000 CO2 ekvivalenta tonnām gadā. Valmieras pilsētas pašvaldībai ir stratēģiski svarīgi ilgtermiņā nodrošināt iedzīvotāju labklājību un rūpēties par vidi, un energoefektīvās šķeldas katlumājas būvniecība ir nozīmīgs solis šī mērķa sasniegšanā.

nesen (pirms 2 gadiem), atklāja, drīz būs jāaizklāj :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2023. gada 06. februāris, 17:48:49 »
Skaidrs, ka Grēta & Co ir "noderīgo idiotu" projekts...

šķeldu (būtībā koksnes atkritumus) nodedzinot, CO2 nonāk atmosfērā uzreiz. Ja tos "kompostē", t.b. atstāj mežā, tad tas CO2 atmosfērā nonāk 10-20-30 gadu laikā... cik garš, tik plats... 

TOTIES fosilo (naftu, gāzi, ogles) ja neaiztiek, tad atmosfērā nenonāk NEKAS... nu kur var elementāras lietas nesaprast...

lai jau mūsu vadīklas cīnās...

bet ticība maza, jo valstīm, kuras EU ir pie "teikšanas" DE, FR, ES, IT jau to koku necik nav... viņi drīzāk acis aizmieguši atzīs, ka gāze ir "zala" (kā dolāri) nekā piekritīs, ka šķelda ir zaļa... tādi LV, EE, SE un FI, kam ir drusku meža, varēs iet ieskrieties (svars EU mums nekāds)... vēl skaties par kūdru naudu paprasīs...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2023. gada 06. februāris, 17:54:50 »
Kā tur bija ar to problēmu iepriekšējā gada beigās/ šī sākumā - ka pēc kārtējās jaunās regulas kurināt drīkst tikai ar sertificētu šķeldu, bet Latvijā nav likumīgas iespējas vietējās izstrādēs iegūto šķeldu sertificēt. Šahs un mats.
Zaļi gan.

Kārtējo reizi ir (aizmirsu, kā sauca) princips, ka skaistam un pareizam virzienam un nosaukumam apakšā ir šmuce un appi$iens (savādāk nenosauksi). Zaļums kā tāds ir labi un pareizi. Tas, ko tagad nosauc par zaļumu un karina uz ausīm, degradē visu zaļo ideju.

Cik nav šādu gadījumu kā minētais ar katlumāju. Skolas renovē par miljoniem un pēc gada aizklapē kā nerentablas. Bāc, nu vai tiešām visi šie gadījumi patiešām patiešām ir vērsti uz to, lai Latvijā būtu labklājība? Vai tomēr, lai labklājība būtu dažās ļoti īpašās Latvijas daļās (sauktās arī par kabatām).

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2023. gada 06. februāris, 17:58:18 »
Tu ko, partiju programmas nemaz nelasi?? MĒS (tb viņi) dzīvosim labāk!!
bet mēs??!  :?: 

tas pats ar visām Skultēm, Rail Baltic u.c. appisieniem... papīra salmiņi izglābšot pasauli... mļin  :sarcasm:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #10 : 2023. gada 06. februāris, 20:55:12 »
Skaidrs, ka Grēta & Co ir "noderīgo idiotu" projekts...
Pēc šī var spriest ka pēc kāda "kilograma ar lucīšiem un laba dzeramā ar zakusku" mēs varētu no daddy uzzināt, kas par šo nomelnošanas projektu maksā. ;) bet man jau šķiet ka šeit ir mazliet noderīga "dzīves skola". Kampaņa par malkas aizliegšanu ir būvēta uz tiem pašiem pamatiem, kas antikovida kampaņa - uz baumās balstītu informācijas bāzes "sašumot" cilvēkus, lai "izbļaustās" un netraucē varu sagrābušajiem strādāt.
ES negrasās aizliegt lietot kurināšanā malku, bet kaut ko jau viņi tur dara, ja reiz tāda vaimanāšana un kunkstēšana? Un izrādās, ka ir nodoms, aizliegt subsidēt šķeldas iegūšanu, lai šķeldas iegūšana nebūtu tā "zelta ādere", kas mežiniekiem neliktu mest kaunu pie malas, un iegūt šķeldu uz "dabas labklājības rēķina". Par to Grētēna "skolēni" skolēni piketē, ka "mežs nav tikai pelņa" - t.s. Blaumanis ar saviem Indrāniem un Ošiem bija "noderīgs idiots" (???).   

Protams, var teikt ka tas tā nejaušām sanācis, bet es "kara laikā" nejaušībām neticu. Un man galvā stāv kaut kāda maija reportāža, par to ka preču kustība uz Baltkrieviju turpinās. Un reportāžas pievienots video, kur redzams vilciens, kas traucas Baltkrievijas virzienā ar šķeldu ... wtf?  Kāpēc no Latvijas uz Baltkrieviju ir jāved škelda, laikā kad Latvijā draud kurināmā bads? Miera laikā, es teiktu ļoti amizanti, bet uz šobrīd es teiktu, ka kāds mēģina gūt maksimālu labumu no enerģētiskās krīzes Latvijā ar šo kampaņu. Līdz ar to atkal kļūst interesants jautājums, kas par to maksā un kādi ir mērķi.       

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2023. gada 07. februāris, 08:11:32 »
Ļoti gribētu redzēt to reportāžu, ka Tev galvā :) tad varētu paskatīties avotu, kontekstu utt. Manuprāt 99%, ka feiks...

Nes lucīšus un režģi ar Tērvetnieku, parunāsim par Grētu Tintiņu Eleonoru Ernmani Tūnbergu :)  Reku pat Putins 2019. gada oktobrī raksturoja Tūnbergu kā "laipnu meiteni un ļoti sirsnīgu", vienlaikus norādot, ka ar viņu tiek manipulēts, lai kalpotu citu interesēm. Putins viņu kritizēja kā "slikti informētu", piebilstot: "Neviens Grētai nav paskaidrojis, ka mūsdienu pasaule ir sarežģīta un atšķirīga un cilvēki Āfrikā vai daudzās Āzijas valstīs vēlas dzīvot tādā pašā bagātības līmenī kā Zviedrijā.

Nesaku ka viss ko viņa dara ir slikti vai bezjēdzīgi - nē, šī bezjēdzīgā lidošana (un ceļošana vispār), kura bija ieviesusies pirmskovida laikā... tāpat triekšanās pēc modes - vidējais eiropietis gada laikā nomaina 57 (!) apģērba gabalus, (LV - 17)... tāpat sadzīves preču ražošana ar īsu lietošanas termiņu... tās ir lietas, kur manuprāt viņai taisnība.

Par koksnes atzīšanu par nezaļu un dabasgāzes atzīšanu par zaļu "maksā" dabasgāzes/piegādātāji/tirgotāji. Domā mēs OIK būtu sajutuši maciņos, ja tas būtu par "zaļo" (atjaunojamo) elektrību - hesi, vējš, saule, šķelda koģenerācijā. Nē, uzdevās panākt, ka arī dabasgāze ir "zaļa" un Latvenergo gāzes turbīnas arī kļuva zaļas... 

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #12 : 2023. gada 07. februāris, 16:57:24 »
Nu ja jāizvēlas, kam piekrist Putinam vai Gretēnam, - lāi kādas stulbības ar nepateiktu Gretēns, es piekritīšu Gretēnam. ;) No otras puses man patīk, amizantuma līmenī, Aleksandrs Kiršteins, kura pensionāra vervelēšanai nav bez "racionālā grauda". ;) 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2023. gada 07. februāris, 17:09:50 »
piekrišana pēc deguniem??  :fp:  tā mēs tālu (uz zaļa zara) netiksim...
a ja šitāds ar plakātu stāvētu?? Visu zemju šnobeļi savienojieties...

https://images.zapnito.com/users/437596/posters/1600283129-58-2219/40dab507-fb9e-423e-bd14-3041cd4cbe7b_large.jpeg

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #14 : 2023. gada 07. februāris, 18:43:01 »
Ķīmiski un tehnologiski dabazgāze ir viszaļākais no fosilajiem.CH4 metāns
https://www.uzdevumi.lv/p/kimija/9-klase/ogludenrazi-un-to-izmantosana-10710/re-c63d7c9f-437e-4811-ba5e-3752cafe2417

Jaunākās tehnoloģijas ir tendētas savākt CO2 turpat no skursteņa. Bēl - izmantot skābekļa membrānas un dedzināt to metānu ar skābekli bagātinātā maisījumā efektīvāk.
Vēl viena tehnoloģija - UZ VIETAS pie patērētāja ar to metānu darbināt koģenerācijas staciju un ar elektrīnu - siltumsūkni. Divreiz vairak siltuma no metāna vienības. Divi siltuma avoti.

-------------------------Taču metāns ir arī politisks komponents.
Grēta ir trokšņotāja.