Autors Tēma: zeķu adīšana  (Lasīts 1608 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

zeķu adīšana
« : 2023. gada 15. februāris, 12:22:39 »
Man patīk adīt zeķes, sanāk papildus relaksācija, skatoties tv. Adu gan tikai ziemā. Vasarā ir citas lietas, ko darīt un arī nav patīkami karstā laikā darboties ar vilnas dziju.

Atslēdzies Trix

Atb: zeķu adīšana
« Atbilde #1 : 2023. gada 15. februāris, 12:40:14 »
Smuki.

Katram savs stils.

Man vīriešu zeķes tādā tievumā nesanāk... (nelien pāri papēdim). Plus papildu zeķbikšu "diegs" papēdim, citādi izplēš pirmajās 3 dienās, plus papēdis tajā stilā ar vienu nocelto valdziņu (iztur ilgāk par parasto), plus papildu noraukums drīz pēc papēža, jo pēdai augstais pacēlums un "parastā" zeķe no pēdas vidus kļūst par maisu (vai ja nav maiss uz pirkstiem, tad ir uzstiepta uz papēža)... plus izadīti visādi dziju atlikumi... ātri nesanāk. Un 12x4 valdziņos ne tik. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2023. gada 15. februāris, 13:06:55 »
Bildei laikam leņķis tāds, ka grūti saprast. Bet zeķēm ir gana garš valnītis, gan arī pietiekami platas/elastīgas, gan pareizi adīts papēdis, tiesa gan, papildus diega šoreiz nav, bet citā reizē mēdzu papēdim pievienot :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3 : 2023. gada 15. februāris, 13:21:28 »
Mans pēdējais zeķu pāris tāds:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2023. gada 15. februāris, 13:51:11 »
Bildei laikam leņķis tāds, ka grūti saprast. Bet zeķēm ir gana garš valnītis, gan arī pietiekami platas/elastīgas, gan pareizi adīts papēdis, tiesa gan, papildus diega šoreiz nav, bet citā reizē mēdzu papēdim pievienot :)

Tā nebija kritika...  :(  Nu nemaz! Es vienkārši paskatījos uz savu zirga zeķi ar "neviens tā neada" tipa noraukumu nevietā un mēģināju attaisnoties!  :blushing:

Tavējās izskatās ļoti smalkas. :)  Es pirmajā brīdī nepamanīju, ka papēdis ir "ar pārcēlumu". Aizmugures daļa jā, bet pēdas daļa izskatījās parastā (zinu, zinu, pusakla arī pie viena, ne tikai glupa......  :sad_smiley: ).

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #5 : 2023. gada 15. februāris, 14:13:25 »
Un vēl - nav viena pareizā varianta. Es esmu adījusi vismaz 6-7 dažādus zeķu papēžus, bet vēl ir vismaz 20 varianti. Jāpielāgo, kāds vislabāk patīk, vislabāk der katrai kājai, labi izskatās konkrētajā dzijā. Kaut kā tā :)
Patīk pamēģināt visu ko jaunu.

Trix, izklaidei no dziju pārpalikumiem ir feins tāds neparedzamais variants, kas gan var nozīmēt miljons diegu galu savilkšanu. 6 dziju pārpalikumi, katram piešķir ciparu no 1 līdz 6. Un metamais kauliņš. Pirmais metiens - kura dzija jāada, otrais - cik rindiņas.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2023. gada 15. februāris, 15:02:16 »
Es adu "Luīzes stilā".

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2023. gada 15. februāris, 16:18:30 »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2023. gada 15. februāris, 16:20:38 »
Es vienkārši paskatījos uz savu zirga zeķi ar "neviens tā neada" tipa noraukumu nevietā un mēģināju attaisnoties!  :blushing:

Zeķēm nav ne vainas, neko tādu neredzu :) Apbrīnoju ņemšanos ar dažādu krāsu dziju kombinēšanu. Es parasti zeķes adu vai nu no izārdītiem džemperiem vai no speciālās zeķu dzijas, tad nu man atkrīt ņemšanās ar vairākiem kamoliem un krāsu kombinēšanu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2023. gada 15. februāris, 16:23:09 »
Daļa no sūtījuma Ukrainai. Varat uzminēt, kādā krāsā bija džemperis? :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2023. gada 15. februāris, 20:51:35 »
Ja pēdai augsts pacēlums un zeķi grūti pārvilkt papēdim, var pēc papēža nobeigšanas noraukt/saadīt pa valdziņam nevis katrā rindā, bet katrā otrajā. Vai arī - divās norauc, vienā izada visus. "Pīnīte" nav gluži tik līdzena vairs tad, bet papēža daļa platāka, ērtāka.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2023. gada 15. februāris, 23:08:49 »
Mans pēdējais zeķu pāris tāds:

Tas jau riktīgs mākslas darbs, fantastiski. Es par slinku tik smalkiem rakstiem.
Un šitādu papēdi neesmu adījusi, nemāku

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2023. gada 16. februāris, 05:51:37 »
Ja pēdai augsts pacēlums un zeķi grūti pārvilkt papēdim, var pēc papēža nobeigšanas noraukt/saadīt pa valdziņam nevis katrā rindā, bet katrā otrajā. Vai arī - divās norauc, vienā izada visus. "Pīnīte" nav gluži tik līdzena vairs tad, bet papēža daļa platāka, ērtāka.

Es raucu katrā 4.rindā

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2023. gada 16. februāris, 08:39:12 »
Daļa no sūtījuma Ukrainai. Varat uzminēt, kādā krāsā bija džemperis? :)
Es domāju, ka tas gaiši pelēkais.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #14 : 2023. gada 16. februāris, 08:53:04 »
Tas jau riktīgs mākslas darbs, fantastiski. Es par slinku tik smalkiem rakstiem.
Un šitādu papēdi neesmu adījusi, nemāku

Ai, parasti gludās ir garlaicīgi adīt. Šad un tad var, bet vispār garlaicīgi. Nav jau tas hobijs tikai pašapgādei, bet arī procesa priekam.
Visādus citādus papēžus, noraukumus ir interesanti izmēģināt!