Autors Tēma: Konservētas skābenes veikalu plauktos.  (Lasīts 2832 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Konservētas skābenes veikalu plauktos.
« : 2023. gada 04. marts, 13:50:33 »
Help! Vai eksistē? Normālas, kas garšo pēc skābenēm...

Parasti tās, kas paliek pāri dārzā, sagriežu gabaliņos, salieku kastītēs un saldētavā iekšā. Kad sagribas skābeņu zupu, izņem un saber katlā, visi ēd un laizās. Šoreiz bija 'pareizā' gaļa, pateicu, ka būs skābeņu zupa, sīči sapriecājās, bet saldētavā tikai dilles un pupiņas... Nolēmu eksperimentēt, vīrs brauca caur veikalu, palūdzu, lai paskatās. Atrada Spilvas "Skābenes". Sastāvs - skābenes, sāls, bildē caur whatsapu neko lāgā saprast nevar, – nopirka.

Jēz... Izrādās, tās skābenes ir nevis "sasmalcinātas" (nē, nu protams, nav veselas lapas, tas tiesa), bet samaltas pļurā. Zupa uzvārījās, burku attaisīju, paskatījos, pagaršoju uz mēles gala, ka nav pilnīga inde, ko nu vairs, - piegāzu. Es, protams, neesmu pavārs, bet tā zupa izskatās pēc kaut kāda vircas viruma. Arī garša ne pārāk (ir atšķirība, vai to lapu sagriež vai samaļ - maltām šķiedra dod piegaršu). Ar vārdu sakot - gan jau izēdīsim, bet nu negaršīgi un neglīti, ar grieztām skābenēm nekat tāda šļura nesanāk.  Dūņaina, duļķaina žļurga.

Skaidrs, ka vairs nepirkšu, bet jautājums zinātājiem – vai ir iespējams kaut kur (Rimi? Elvi? Top?) nopirkt normālas konservētas skābenes? Tipa kapātas, nevis maltas? (Fīču "No saimnieka par 39,99 pušķīti, zupai vajag piecus" gan neizskatīšu.)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

Atb: Konservētas skābenes veikalu plauktos.
« Atbilde #1 : 2023. gada 04. marts, 14:37:17 »
Cik nu vairs atlicis, tūlīt jau būs jaunās. Var vārīt arī no svaigām spinātlapām un pievienot citrona sulu skābumam.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2023. gada 04. marts, 17:40:47 »
Tās retās reizes,kad pirku veikala skābenes, tieši tā arī atceros- ar vilšanās sajūtu. Turklāt vēl cietie kāti, kas burkā, galīgi nerosināja apetīti, lielākie kā žagari, sīkākie kā mati tinās ap zobiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2023. gada 06. marts, 08:39:12 »
Diemžēļ tehnoloģija tāda - spiedienkatlā sterilizējot sajūk putrā....
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2023. gada 06. marts, 09:18:03 »
Man stāv mājās viena burciņa, iepirkta gadījumam "ja nu gadienā nav nekā pagatavojama", intereses pēc pasvārstīju rokā - jā, iekšā ir putra, un tāda tā arī būs vārītā veidā, kas gan cits. Acīmredzot tādas tās ir visas rūpnieciski burkotās, kā Camma saka, tāda tehnoloģija, un lielākais, uz ko var cerēt, ir, ka tur nebūs iekšā cietu šķiedrainu kātu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2023. gada 06. marts, 11:11:54 »
Vēl tizlāk, ja iekšā smiltis. Gadījies, šķiet, ar Mildas ražojumu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2023. gada 06. marts, 13:17:28 »
Vakar maximā garāmejot uzmetu aci tām skābeņburkām tēmas iespaidā. Tās spilvas bija vissmalkāk samaltā pļura. Uz vienām bija rakstīts - grieztas, uz citām maltas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2023. gada 06. marts, 13:28:47 »
Ā, ja eksistē grieztas, tad jāpaskatās plauktos (kad tikšu līdz veikalam). Paldies, tuk!

(Man gan uz Spilvas burciņas ir rakstīts tikai "Skābenes" bez sagatavošanas veida.)
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2023. gada 06. marts, 13:42:49 »
Tāda šaura burciņa, Extra Line vai kas tamlīdzīgs uz etiķetes.