Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27631 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #90 : 2023. gada 31. oktobris, 08:52:25 »
A Lietuvā Lidlas nava?
Ir Lidli, bet ne vienmēr tuvumā. Man nesanāca apmeklēt.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #91 : 2023. gada 31. oktobris, 09:21:43 »
Pirms pāris gadiem braucām uz Šauļu Lidlu, pilna stāvvieta ar lv mašīnām. Bet cenas tiešām bija zemākas, nekā mūsu veikalos un droši vien, iepērkoties milzu daudzumos, brauciens bija tā vērts.Man liekas, ka pierobeža tikai Lietuvā iepirkās

Atslēdzies daddy

« Atbilde #92 : 2023. gada 31. oktobris, 10:38:40 »
Pirms pāris gadiem braucām uz Šauļu Lidlu, pilna stāvvieta ar lv mašīnām. Bet cenas tiešām bija zemākas, nekā mūsu veikalos un droši vien, iepērkoties milzu daudzumos, brauciens bija tā vērts.Man liekas, ka pierobeža tikai Lietuvā iepirkās

uz Belostoku (PL)  ir jābrauc - tur ir patiesi LĒTI...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #93 : 2023. gada 31. oktobris, 10:51:51 »
ko tādu ir jāpērk, lai atmaksātos dzīties uz Belostoku?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #94 : 2023. gada 31. oktobris, 10:58:20 »
Komersanti varbūt brauca vai brauc joprojām, parastiem ļautiņiem speciāli dzīties nav vērts. Ja nu vienīgi pa ceļam piestāt. :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #95 : 2023. gada 31. oktobris, 15:19:14 »

uz Belostoku (PL)  ir jābrauc - tur ir patiesi LĒTI...

HVZ  :?: 2x500km man paziņas vairākas reizes brauca, lielījās, bet es nepavilkos (nafig ēst lētu, bet vecu sieru??) vairs nepiedāvā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2023. gada 31. oktobris, 15:42:01 »
Pārtikā tik daudz nesapirksies, lai ceļš atmaksātos. Cita lieta kkāda elektronika, elektrotehnika (ja tā arī tur lētāka, es nezinu), un arī tā pavairāk.  Bet var iepirkties mājupceļā no Eiropas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #97 : 2023. gada 31. oktobris, 15:49:41 »
Pārtikā tik daudz nesapirksies, lai ceļš atmaksātos. Cita lieta kkāda elektronika, elektrotehnika (ja tā arī tur lētāka, es nezinu), un arī tā pavairāk.  Bet var iepirkties mājupceļā no Eiropas.

tagad taču internetveikalos var sapirkties uz nebēdu, viņiem notikti lētāka piegāde sanāks... arī ledusskapim :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #98 : 2023. gada 31. oktobris, 16:01:16 »
kafiju, eļļu, cukuru visam gadam...Konservus necik neēdam. 1000 km nenosegtu. Šmiga diez vai ir lētāka

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #99 : 2023. gada 31. oktobris, 16:07:29 »
Mājupceļā no Eiropas, kad Lietuvas robeža pie deguna un braukšana noriebusies, nekad negribas gāzēt lieku līkumu hn vēl bluģīt pa Belostoku. Ja nu iepriekš izplānots konkrēts pirkums pa ceļam, piem. apkures katls, tad jā, bet to tāpat ar vieglo diez vai aizvedīsi, da i vēl jātrāpa darba laikā

Pieslēdzies reno

« Atbilde #100 : 2023. gada 07. novembris, 23:29:48 »
Latvija patiešām ir Zeme, kas dzer
https://www.dailymail.co.uk/health/article-12720545/Wine-oclock-UK-women-biggest-boozers-world.html

Virsraksts ir maldinoši mierinošs, mēs vienalga 1. vietā, nākošā Lietuva

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #101 : 2023. gada 08. novembris, 00:12:14 »
Īsti nesaprotu, par ko tu puksti - par to, ka mēs esam tie lielie dzērāji?  Es savukārt pukstu..., nē, besos par šāda veida rakstiem! Par muļķiem mūs tura?! Tā ir plika manipulācija ar skaitļiem - pārdotā alkohola daudzums nav tas pats, kas izdzertā alkohola daudzums!  Lielu daļu iizpērk tūristi un šopingtūristi no ziemeļu kaimiņiem, kur alkohols dārgāks un/vai grūtāk pieejams. Tad, ko, ar antidzeršanas lozungiem uz lūpām tagad šausim sev kājā - celsim savas alkohola cenas, lai šie nebrauc un nepērk?! Lai MĒS braucam pēc alkohola pie kaimiņiem un bojājam VIŅU statistiku? Vai ierobežosim tirdzniecības laikus, vietas, pircēju vecumus utt, t.i, izdomāsim visādas h**ņas,  kas imitēs vētrainu cīņu ar zaļo pūķi ķeksīša pēc? Nu, vēl jau varētu veicināt mājas alkohola brūvēšanu, lai tikai nepirktu to veikalā un nebojātu Latvijas tēlu  :mrgr:

Atceros, tajos aizlaikos, kad šņabis bija uz taloniem - nu tik ierobežots tirdzniecībā kā nekad ne pirms, ne pēc tam, ar šodienu vispār nekādā salīdzinājumā!- viens vecis man atklāti pateica - nekad neesmu dzēris tik daudz, kā tagad!  Jo talonus taču jāizpērk! Kaut nafig nevajag... Un papildus arī "deficīts" jāpērk, ja parādās iespēja to kkur dabūt zem letes bez taloniem! Kā neņemsi deficītu?! Bet, kad reiz mājās atstiepts, tas izžūst, jo suņa būdā desa neglabājas! Un tā pa riņķi! Man pašai arī savu mūžu tādas šņabja baterijas un cigarešu bloku krājumi mājās nav stāvējuši kā toreiz. Jo tā bija stingrā valūta! Katrs pakalpojumu sniedzējs , kurš ko izvirpoja, sametināja vai skrūves no darba atstiepa, priecīgs saņēma "graudā", ne koka rubļos... Tas dzeršanu kaut kādā veidā mazināja?!
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 08. novembris, 00:26:16 no kvadra »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #102 : 2023. gada 08. novembris, 08:09:48 »
Pārmetumu pieņemu -es arī domāju, ka tas nav reāli izdzertais. Nevarēju izdomāt, kur citur iemest. Bet augšgalā jau mēs būtu šā kā tā

70. gados ar manu māju pie Bērnu pasaules 10 min gājienā varēja saskaitīt tuvu pie 10 šņabja bodes -ieskaitot to, kas radās veclaicīgā veikaliņa vietā. Tad sākās šausmas -kāpnes piečurātas, no skolas nākot mājās nereti bija jākāpj pāri guļošam dzērājam. Pēc tam dzeršanas darbavietās, man liekas, ka tas gan ir daudz retāk

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #103 : 2023. gada 08. novembris, 09:04:07 »
Kādreiz - jā. Ap tām šņabja bodēm spietoja, rindas deviņos līkumos stāvēja, un apkārtējo māju iedzīvotājus nudien žēl bija. Tagad nespieto nekur, ej pērc jebkurā veikalā ko gribi, cik gribi.  Nav  jābrauc kkur uz pilsētas otru galu, nav jāmīcās rindā ar visādiem nošņurkušiem personāžiem (atceros, esmu to darījusi, kad man tā pudele kādreiz bijusi vajadzīga! Un ļoti negribu ko tādu vairs piedzīvot!) - vai tad slikti?  Alkohols ir brīvi pieejams, bet dzert, salīdzinājumā ar tiem laikiem, esam kļuvuši mazāk! Man tiešām tā izskatās! Protams, vienmēr būs kādi, kas dzers un nodzersies, bet kopumā dzīve mainījusies, tradīcijas mainījušās. Atceros, cik daudz alkohola bija uz galda viesībās, kur gāju kādreiz ar vecākiem, un cik ir tagad, kad ar draugiem tiekamies - nesalīdzināmi mazāk, un tas pats kkāds vieglais. Dzīve mainās, cilvēki mainās. Un es tiešām uzskatu, ka kaut kādai alkohola tirdzniecības ierobežošanai NAV jēgas, vēl jo vairāk - tā dos pretējo efektu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #104 : 2023. gada 08. novembris, 09:08:16 »
Piekrītu, tie ir tikai skaitļi un tie +2L virs Francijas un Spānijas ir gan eksports caur tūristiem, gan tas, ka neviens īsti nezina cik LV ir cilvēku-rezidentu. :)

Bet kopumā dzert vajag mazāk, pilnīgi piekrītu!!