Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27676 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Amālija

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #105 : 2023. gada 08. novembris, 09:19:06 »
Kas grib ierobežot? Esmu palaidusi garām šo vēstījumu.
Varētu būt 2 varianti: 1. Sterili, utopiski ļaudis, kas cīnās par tautas veselību un genofondu. Otrais - gudri ļauži, kuriem kabatā ir citu apreibinošu vielu realizācijas plāns.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #106 : 2023. gada 08. novembris, 09:31:54 »

Kas grib ierobežot? Esmu palaidusi garām šo vēstījumu.
Varētu būt 2 varianti: 1. Sterili, utopiski ļaudis, kas cīnās par tautas veselību un genofondu. Otrais - gudri ļauži, kuriem kabatā ir citu apreibinošu vielu realizācijas plāns.

Es sapratu, ka mediķi tie ļaunie -  tauta mirst dēļ sirds, aknu, asinsvadu u.c. kaitēm, ko šmiga nekādi nemazina... zāļu nav, mediķu nav... nu tad mēģinās profilaktiski.

Nu un argumenti viņiem ir tā "pirmā" vieta gan dzeršanā, gan mirstībā no sirds, aknu, asinsvadu u.c. kaitēm... Ja par alko skaidrs, tad nomirt no "sirds, aknu, asinsvadu u.c. kaitēm" gan šeit neviens nebrauc...

Atslēdzies reno

« Atbilde #107 : 2023. gada 08. novembris, 09:50:01 »
padomlaikos vīnus dzērām pavisam reti, parasti kaut ko jaucām un šķaidījām. Balzāmu ar šampi  :mrgr: Darba tautu indēja ar visādiem stiprinātajiem. Man liekas, ka kaut kas joprojām atrodams veikalu zemākajā plauktā.

Brežņeva bēres atzīmējām ar itāļu vermutiem, kas tajā brīdī bija pēkšņi manā bodē izmesti un mums likās vouv! gan garša, gan spilgti krāsainās etiķetes un tilpums

Milzīgās dzērienu nodaļas pārtikas veikalos gan varētu ierobežot. Bet pieņemu, ka mazajiem tas palīdz izdzīvot. No rīta 8 arī alko nav jāpērk

Stāsts no mūsu "Šosejas veikala" -kundzīte ap 80 prasa, lai iedod arī kādu alu. Pārdevēja dod kaut ko plastmasenē, tipa Bocmani. _ Nē, šitādus es nedzeru.  Tad dod man šņabi

Tikko pabeidzu Ulbergas "Kupols". Tur šņabis plūst bez pārtraukuma, jo bēdas. Balodes grāmatā jau arī dzer bez mitas

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #108 : 2023. gada 08. novembris, 09:50:16 »
Par sirdi un asinsvadiem Bobam būtu ko teikt. Un es viņam piekristu.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #109 : 2023. gada 08. novembris, 09:54:57 »
Ir tāda lieta kā krutka. Un tā nav sastopama tikai pie Maskačkas večām. Domāju, ka biezā slānī arī veikalos.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #110 : 2023. gada 08. novembris, 10:05:10 »
Ir tāda lieta kā krutka. Un tā nav sastopama tikai pie Maskačkas večām. Domāju, ka biezā slānī arī veikalos.

nu nu... ar "Preiļu dzidro" aiziet uzreiz,  bet šitās šausmas "krāsainie" - visādas Bonapartes un Hektori ir tīrā inde.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #111 : 2023. gada 08. novembris, 10:41:24 »
Domāju, neviens jau nenoliegs, ka alkoholam, vai,pareizāk, tā pārmērīgai lietošanai, IR negatīvas sekas. Bet no kā man visas spuras gaisā - ir stulbi, bezjēdzīgi un pretēju efektu radoši aizliegumi. Comon, ja ar aizliegumiem, kaut kas būtu risināms... Skolnieki dzer 1.septembrī - davai aizliedzam 1.septembrī alkohola tirdzniecību! (Tas nekas, ka viņi tīri par spīti 30. un 31.08. sapirksies un ar lielu rezervi!) Pārdodam līdz 22! A varbūt līdz 20! Svētdienās līdz 16! Kas, reno, mainīsies, ja alkoholu netirgotu no 8, bet 9 rītā, kas? Astoņos nav jāpērk, cikos ir? No plkst. cikiem vai līdz cikiem nopirktais alkohols pārstāj bojāt sirdi un aknas?!
Jauniešiem no 20 gadiem! A varbūt no 21 vai 24! (Var padomāt, ka šodien pirms tiem 18 neviens nav pamēģinājis!) Netirgojam benzīntankos! Netirgojam mazajos veikalos līdz cikturtiem m² (tas nekas, ka tādā gadījumā mazie veikali izbeigsies kā šķira)! Tirgojam tik pāris specializētos veikalos (sveiki , jaukie padlaiki, ar čūsku rindām, lamām ap veikalu un nomīztām kāpņutelpām!) Utt., utt...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #112 : 2023. gada 08. novembris, 11:22:34 »
Ak jā, sirds un asinsvadu slimības ir nr1 visā pasaulē, ne tikai Latvijā. Un to sirdi sabeidz un mirstību augstu uztur ne vien alkohols, bet arī dzīves līmenis un medicīnas līmenis. Mana nedzērāja vecāmāte aizgāja no infarkta, jo nesaņēma laikus ātro palīdzību, un nedzērāja māte aizgāja ar infarktu, smagā dzīvē un darbā sirdi sabeigusi. Un nedzērājs mātes brālis ar insultu tāpat... Bet pēc alkohola, starp citu, tolaik bija gaaaarās rindās jāstāv un priekš bērēm ar "papīru" uz specveikalu pakaļ jābrauc..

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #113 : 2023. gada 08. novembris, 12:43:46 »
...... Netirgojam benzīntankos! Netirgojam mazajos veikalos līdz cikturtiem m² (tas nekas, ka tādā gadījumā mazie veikali izbeigsies kā šķira)! Tirgojam tik pāris specializētos veikalos (sveiki , jaukie padlaiki, ar čūsku rindām, lamām ap veikalu un nomīztām kāpņutelpām!) Utt., utt...
Vispār, skumiji, ja mazie veikali var izdzīvot tikai tirgojot alkoholu..
Par sevi, - kā dzēru, tā dzeršu. Neviens man neliedz savlaicīgi piepirkt "pilnu māju". Bet dažkārt tā "aizliegtā stunda"  man ir ietaupījusi ne vienu vien desmitu eiro. Nevar nopirkt un viss. Un iztieku. Un veselībai labi.
Respektīvi, gribu teikt, ka ar aizliegumiem vien samazināt alkohola patēriņu nav iespējams. Bet katra spontāni NEnopirktā "šmiga" varētu dot savu pozitīvoo artavu labākam dzīvesveidam.

« Atbilde #114 : 2023. gada 08. novembris, 13:06:24 »
Manis pēc viņi var ierobežot pēc sirds patikas - personiski mani un manus alkohola (ret)lietošanas paradumus tas īpaši neskars, bet es arī zinu, ka dzērājs vienmēr atradīs ko iedzert (salāpīties), tāpēc šitie aizliegumi neko nerisinās, vismaz tik ilgi, kamēr ir dzīva paaudze ar padomju laika dzeršanas rūdījumu. Kaut kā starp sniegpārsliņām nav manīta tendence nodzerties (viņas gan virza citas bīstamas tendences, bet tas jau cits stāsts).
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #115 : 2023. gada 08. novembris, 13:30:36 »
Vispār, skumiji, ja mazie veikali var izdzīvot tikai tirgojot alkoholu..
Par sevi, - kā dzēru, tā dzeršu. Neviens man neliedz savlaicīgi piepirkt "pilnu māju". Bet dažkārt tā "aizliegtā stunda"  man ir ietaupījusi ne vienu vien desmitu eiro. Nevar nopirkt un viss. Un iztieku. Un veselībai labi.
Respektīvi, gribu teikt, ka ar aizliegumiem vien samazināt alkohola patēriņu nav iespējams. Bet katra spontāni NEnopirktā "šmiga" varētu dot savu pozitīvoo artavu labākam dzīvesveidam.
Personīgi man, lielos vilcienos, ir vienalga - kā (ne)dzeru, tā (ne)dzeršu. Mājās vienmēr kkas atradīsies, un, pie baaaisi spiedīgas vajadzības man ir kur tikt pie alkohola jebkurā diennakts laikā. Līdz šim gan tas nav bijis jāizmanto...

Bet par mazajiem veikaliem, tad, jā, tā ir elementārā aritmētika - veikala ieņēmumus veido nekas cits, kā starpība starp iepirkuma un realizācijas cenām. Alkohols ir DĀRGĀKĀ prece, attiecīgi dod arī lauvas tiesu ieņēmumu. Veikals nevarēs pastāvēt ar niecīgiem kases ieņēmumiem un aizklapēsies. Kas būs īpaši "iepriecinoši" vietās, kur tas ir bijis vienīgais. Var, protams, berzēt rokas cerībā pāraudzināt vietējo dzērāju, kas nu būs spiests kandžu dzīt vai uz pilsētas lielveikalu braukt, bet pārējiem iedzīvotājiem būs jābrauc pēc maizes kukuļa...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #116 : 2023. gada 15. novembris, 22:08:28 »
Vispār... vairāk jau priecājos kā pukstu, bet priekos kur zudušas tēmas par priecāšanos, tad nu pukstēšu, jo pukstēt laikam vairāk še pieklājas.  :ng:
Stāsts sekojošs, dažus gadus atpakaļ, uz ādas uzradās kāds puscenta lieluma pleķītis, te niez, te sauss, te zvīņojas. Nu protams, pēc kāda laika pie ārsta. Ai, ai, vai, vai, vai, nu izraksta ziedi. Vienu, otru, trešo... n-to...  ar katru reizi smalkāku un dārgāku. Pie viena speca, pie otra... ai, ai, ai, vai, vai, vai... Pa gadiem pleķītis no puscenta jau izpleties lielāks par 2 eiro monētu neskatoties uz smalkajām ziedēm. Ir kā ir.
Tad nu gadās mammai čp ar veselību, lecu, skrienu, ne līdz ziedēm, kur nu vēl lūpukrāsām. Iepērku lielveikalā pirmo ar atlaidi lūpu balzāmu, to arī pie viena uzklāju uz tā sausā, niezošā pleķa un tavu brīnumu, pa nedēļu pie mammas dzīvojot, prieks, kur tu rodies, no tā pāris eiro vērtā lūpu balzāma, tas mans pleķis vairs ne lobās, ne niez, ne plešās plašumā. Tieši pretēji.  :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #117 : 2023. gada 15. novembris, 23:47:21 »
Iestājies efekts no dārgajiem smiņķiem!
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #118 : 2023. gada 16. novembris, 00:00:59 »
Pēc kāda laika var jau paeksperimentēt atgriežoties pie dārgā sminķa... bet pašubrīd tas prastais glicerīns lūpu balzāma sastāvā ieliek visiem tiem smalkajiem urea, reljefs vairs nav, sausums nav, nieze nav, kalogēns pastiprināti neveidojas, nezvīņojas.  :?:  Rādās, vēl kāda nedēļa un beidzot būs perfekta āda... Beidzot, pēc sešiem gadiem.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #119 : 2023. gada 16. novembris, 09:22:58 »
Nevajag eksperimentēt, atgriežoties atpakaļ. Smērē to, no kā labāk paliek, un pofig, ka lēts.