Autors Tēma: pukstu... publiski  (Lasīts 27644 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: pukstu... publiski
« Atbilde #225 : 2024. gada 05. novembris, 16:31:23 »
Aha, man kaimiņi regulāri zvana, vai būšu mājās un paņemšu viņu kurjerpaku – jo viņiem piezvana ap 9, kad viņi jau 2 stundas no mājām projām, ka paka būs ap 13, bet kurjers vēl zvanīs. Un arī tad esmu skraidījusi pakaļ busiņam ap kvartālu, rokas vicinādama – ne vienmēr šis sapratis, pie kura numura jāstājas.
A ja tādu uzticamu kaimiņu nav?

Nez, es arī kurjerpastu neciešu. Pārāk daudz problēmu. Ja ir iespēja, izvēlos pakomātu, ja nav – padomāju vēl 3 reizes, vai man to lietu tiešām vajag.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #226 : 2024. gada 05. novembris, 17:04:45 »
Vairs nekad neko nesūtu, ja nav pakomāta iespējas.  Sen nav tā, ka visi ieslodzīti savā miteklī.  Pat tad, kad dzīvojos tikai mājās un uz nakti izslēdzu skaņu telefonam, man nepatika redzēt agrus neatbildētus zvanus un ziņas par to, ka kurjers būs pēc 15 minūtēm (bet piegāde tika solīta uz agrākiem/vēlākiem datumiem).
Tik un tā viss beidzās kaut kādos Venipak utt. pakomātos!

Un tas, ka vīrs nedrīkstēja saņemt manu paku (pat ja biju atstājusi pasi vai ID), tiešām?

Visu cieņu kurjeriem, bet ne manā adresē.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #227 : 2024. gada 05. novembris, 17:19:52 »
Mums gan pārsvarā pozitīva pieredze. Zvana ka būs pēc tik un tik minūtēm. Pāris reižu ir blēdījušies, ka nav atbildēts un tad ir pakomātā. Lielizmēru neesam pirkuši

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #228 : 2024. gada 05. novembris, 17:31:49 »
Zvana ka būs pēc tik un tik minūtēm.

Tas der tikai tiem, kas sēž mājās.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #229 : 2024. gada 05. novembris, 17:37:47 »
Tas der tikai tiem, kas sēž mājās.
Tieši tā. Vai arī strādā stacionāri uz vietas, tad uz darba adresi var sūtīt. Ar manu apkārt bizenetājas dzīvesveidu neirspējamā misija. Nevaru (un netaisos!) atbraukt mājās pa 15 minūtēm.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #230 : 2024. gada 05. novembris, 18:24:44 »
Un tas, ka vīrs nedrīkstēja saņemt manu paku (pat ja biju atstājusi pasi vai ID), tiešām?

HVZ kādi noteikumi. Mums kaimiņš (saņēmējs), kad viņam zvana no rīta, "pārvirza uz citu adresi" (manējo – blakus māju). Parasti pirms piegādes kaimiņš pats piezvana man, kad ir zvanīts viņam – ka būšot pēc 10 vai 15 minūtēm (kā kuro reizi). Drošības pēc pajautāju, kas pakā, cik liela paka (lai zinu, kas jāskatās, jo vienreiz mēģināja iedot acīmredzami citu priekšmetu, turklāt pēc jēgas ļoti atbilstošu kaimiņiem :D . Vai varbūt jāskrien ar ķerru uz kaimiņu māju pēc smagas pakas). Retu reizi pat es samaksāju kurjeram, ja pēcapmaksa, kaimiņi pēc tam atdod. Vienmēr paskatos, vai ir pareizais uzvārds uz pakas, kad kurjers piebrauc, sasveicinos un uzreiz saku, ka man Kaimiņu paciņu, lūdzu. Vienmēr man ir atdevuši pakas, arī tad, kad, kādu mājās esošu kaimiņu meklējot, bija apzvanīti trīs, kurjers sajaucies adresē, un skraidīju pakaļ, kamēr noķēru.
Kāds kurjers, nezinu. Ir bijis DPD, Itella, – tos atceros.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #231 : 2024. gada 05. novembris, 18:41:33 »
Laimīgie kaimiņi!

Man tā nesanāca. Strādāju vienā pilsētā, dzīvoju citā, bet mistiskā kurjera pakomāti (kurus nez kāpēc nebija iespējams izvēlēties pie pasūtījuma noformēšanas) vēl citā.
3 x pamēģināju un sapratu, ka šis man galīgi neder.

Vienā gadījumā bija zvans ar jautājumu - vai šobrīd esat mājās? Pēc 15 minūtēm piegādāsim pasūtījumu!
Uz manu - Es neesmu, bet vīrs ....Man pat teikumu neļāva pabeigt, kad paziņoja - Tas neder! Informāciju par sūtījuma saņemšanu saņemsiet īsziņā!

:wtf:

Vīram nekad tā negadās un viņš pamanās visus sūtījums saņemt no Itella kurjera, kurš dzīvo blakus kāpņutelpā. Kaimiņš reizēm garāmskrienot rīta krosu paziņo, ka pēc stundas nogādās pasūtījumu, ja tas neder, tad vakarā :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #232 : 2024. gada 05. novembris, 19:41:09 »
Koks ar diviem galiem tāda sūtījumu nodošana kaimiņiem visādiem.  No vienas puses visiem vienkāršāka dzīve, paka nodota un saņemta, bet... A ja nu kas?  Neīstajam kaimiņam nodos... Kādam, kas mājas priekšā pamās un pieteiksies saņemt... Tu tak pilnīgi likumīgi sašutīsi un pieprasīsi - kur mana paka???!!! Un viņi būs vainīgi, kurš tad cits. Gan jau gadījumi būs bijuši. Tāpēc arī baidās ielaisties...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #233 : 2024. gada 05. novembris, 20:09:28 »
Ārzemēs tik glīti noliek mājas priekšā un aizbrauc.

Cik ilgi ar mums kaut kas nebūs tā? Cik paaudzēm vēl jānomainās!?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #234 : 2024. gada 05. novembris, 20:19:16 »
Nez. Ja pasaka konkrētu mājas numuru, kaimiņi pazīstami 30+ gadus... Protams, kurjers var arī 13 no 30 neatšķirt, bet, piemēram, 13 no 14?
Kurjeri vispār tikai pofigisti gadījušies, atdod, pat ne parakstu nevajag, ka tik paka ārā no mašīnas. Tur es tā dīvainā, kas uzvārdu uz sūtījuma pārbauda. :?:
Šiem varbūt Amērikas Amazon pieredze (kur pamet pāri sētai)...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #235 : 2024. gada 05. novembris, 20:22:22 »
Ai, da labi, ārzemēs, ārzemēs... Ārzemēs grautiņus rīko un mašīnas dedzina. Pie mums, laimīgi, vēl ne.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #236 : 2024. gada 05. novembris, 20:30:21 »
Ai, da labi, ārzemēs, ārzemēs... Ārzemēs grautiņus rīko un mašīnas dedzina. Pie mums, laimīgi, vēl ne.

Nu tā jau var arī plūdus un zemestrīces piesaukt :) Man šķiet nekaitīgi un pat labi, ja pārņemam labo, bet slikto atsijājam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #237 : 2024. gada 05. novembris, 20:50:52 »

Pēc zaglīgā psrs, pat nezinu cik...  :?:  Atceros, reiz kādā ekskursijā pa Dāniju, busa šoferis kādu māju piebraucamā ceļa galā izcēla un nolika aizvest iedoto koferi. Viena bijusī psrsiete sacēla šūmi, nedrīkst braukt tālāk un tā atstāt uz ceļa koferi, nozags. Šoferis iepleta lielas acis, kā kāds cits paņems, tur taču uz kofera īpašnieka vārds... vispār nesaprata par ko bazārs...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #238 : 2024. gada 05. novembris, 21:44:09 »

Arī pie mums tas iespējams - piemēram, rīt DPD kurjers man atvedīs paciņu.
Ja mēs nebūtu vienojušies (par reģistrētu lietotāju priekšrocībām jau rakstīju), tad šodien (piegādes dienā tas nav iespējams), es varētu izvēlēties iespēju "Droša Vieta" un norādīt vietu, kur kurjers lai noliek manu paciņu, piemēram, garāža, terase, siltumnīca u.tml.
Pielikumā bildīte kā tas izskatās

Pieslēdzies reno

« Atbilde #239 : 2024. gada 05. novembris, 22:06:07 »
Mums arī ir ienesta sētā un nolikta. Citreiz vienojamies, ka tā dara. Vārti ir, bet nav slēgti